British Berkefeld waterfilters

Op zoek naar een British Berkefeld waterfilter? Op deze pagina lees je er alles over, en ontdek je waar je op moet letten tijdens je aankoop.

Onze keuze

Onze keuze is gevallen op het 8,5 liter model van British Berkefeld. Met dit model hoef je eigenlijk maar 1x daags het bovenste compartiment te voorzien van water, en kun je er met het gehele gezin (tot 4 personen) de hele dag uit tappen. Heb je een groter gezin, dan zul je vaker het bovenste compartiment moeten vullen met water, of kiezen voor de 12 liter variant.

British Berkefeld RVS waterfilter 8,5 liter

Aanrader! Snel in elkaar te zetten dus binnen no-time tap je heerlijk gefilterd water.

Wil je weten welke modellen er nog meer zijn, en wat de specificaties van deze modellen zijn? Lees dan gauw verder.

Wat doet een British Berkefeld waterfilter?

Een waterfilter van British Berkefeld zuivert water door middel van zwaartekracht. Je hoeft ze dus niet op stroom aan te sluiten, en ook niet op te laden met een accu. Het water stroomt door gebruik te maken van de zwaartekracht vanuit een bovenste compartiment door de keramische filterelementen naar een onderste compartiment. Deze elementen houden meer dan 99,99% van de bacteriën tegen, maar ook cysten, algen, medicijnresten, microplastics, zand, sediment en zware metalen. Het gefilterde water wordt opgeslagen in het onderste compartiment, waar je het met een kraantje kunt aftappen. Bekijk hieronder een illustratie van het concept.

British Berkefeld zwaartekracht filter

De meeste mensen plaatsen het filter op hun aanrecht waar hij echt opvalt. Op het moment dat we het filter uit de doos haalden viel het ons direct al op dat de “glimmende ton” een echte eye-catcher is en niet misstaat in menige keuken.

Tests hebben uitgewezen dat British Berkefeld waterfilters tot de beste zwaartekracht waterfilters behoren. Deze filters zijn zo goed dat ze zelfs rivier-, sloot- en grondwater kunnen zuiveren tot veilig drinkwater. De filters zijn uitrustbaar met 2 of 4 filterelementen en kunnen ca. 20 liter per filterelement per etmaal zuiveren, totaal goed voor maximaal 80 liter veilig drinkwater per etmaal. De filterelementen hebben een verwachte levensduur van 1.500 liter of maximaal 6 maanden.

Welke filterelementen worden gebruikt?

British Berkefeld waterfilters zijn uitgerust met Ultra Sterasyl of Ultra Fluoride Sterasyl keramische filterelementen. De Ultra Sterasyl elementen zijn geschikt voor het zuiveren van regulier leidingwater en bronwater. De Ultra Fluoride Sterasyl elementen zijn daarnaast in staat om fluoriden uit het water te filteren. Welk filterelement het meest geschikt is voor jouw situatie hangt af van de waterbron en eventuele specifieke wensen.

Ultra sterasyl filters Berkefeld

Het filter is standaard uitgerust met 2 filterelementen, maar kan worden uitgebreid tot 4 filterelementen voor een maximale filtratiesnelheid van 6 liter per uur. Met 2 filterelementen bedraagt de filtratiesnelheid 3 liter per uur.

Wat is de beste British Berkefeld voor mij?

Welke British Berkefeld waterfilter nou het meest geschikt is voor jou is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wil je een waterfilter voor thuisgebruik, dan is de British Berkefeld RVS waterfilter van 8,5 liter een goede keuze. Ga je op reis of ga je kamperen, dan is de British Berkefeld Compact waterfilter een goede keuze. Dit filter is lichtgewicht en compact en kan gemakkelijk worden meegenomen. Keerzijde van dit filter is dan wel dat je ook een kleiner reservoir hebt van maar 6 liter.

We hebben een aantal stelregels bedacht die je kunnen helpen bij het kiezen van de maat die bij jou situatie past. Als je deze stelregels aanhoudt zul je het bovenste compartiment maar 1x per dag hoeven te vullen met water, en kun je (bij regulier gebruik) de hele dag uit het reservoir tappen.

  • Het model van 6 liter past het beste bij een gezin van 1-3 personen.
  • Het model van 8,5 liter past het beste bij een gezin van 2-4 personen.
  • Het model van 12 liter pas het beste bij een gezin van 4-6 personen.

British Berkefeld vs Berkey

Er wordt vaak gevraagd naar het verschil tussen de British Berkefeld en de Berkey waterfilters. Beide merken zijn zeer populair en worden geschaard onder de beste waterfilters uit hun soort. De British Berkefeld en Berkey hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen. Het grootste verschil zit hem in de snelheid van het verbruik van de filters en het feit dat Berkey waterfilters worden geproduceerd in de Verenigde Staten, terwijl British Berkefeld waterfilters worden geproduceerd door Doulton in het Verenigd Koninkrijk.

De British Berkefeld waterfilters maken gebruik van Ultra Sterasyl of Ultra Fluoride Sterasyl filterelementen. Deze elementen hebben een verwachte levensduur van maximaal 1.500 liter of 6 maanden. Dit is dus aanzienlijk korter dan de filters van Berkey die het tot wel 7 jaar uithouden met 1 set filterelementen bij regulier gebruik. Het is dus belangrijk om te weten bij je aanschaf dat een British Berkefeld goedkoper is in de aanschafprijs, maar op lange termijn veel meer filterelementen verbruikt, en dan duurder kan uitvallen dan een Berkey waterfilter.

Testresultaten

Ben je benieuwd wat een British Berkefeld allemaal filtert? Bekijk hieronder de officiele testresultaten van deze waterfilters.

British Berkefeld testresultaten

Specificaties

Nu we wat meer weten over wat een British Berkefeld waterfilter is en waarom het een goede keuze is voor veilig en schoon drinkwater, is het tijd om wat dieper in te gaan op de specificaties.

Het filter kan uitgerust worden met 2 of 4 keramische filterelementen. De hoeveelheid filters die je in je British Berkefeld schroeft bepaald de snelheid waarmee het water wordt gefiltert. De maximale filtratiesnelheid met 2 filterelementen is 3 liter per uur en met 4 filterelementen is dit 6 liter per uur. De behuizing is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal (RVS) en heeft een gewicht van 3,5 kg. Het filter heeft een breedte van 21 cm, een hoogte van 49 cm en een opslagcapaciteit voor gefilterd water van 8,5 liter.

Let op: De British Berkefeld waterfilter heeft een filtervervangingstermijn van 6 maanden of 1500 liter per filterelement. Het filterelement dient dus na deze termijn vervangen te worden om optimale prestaties te behouden.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo