Big Berkey Waterfilter

Voor het drinken van schoon water kun je gebruikmaken van een waterfilter. De beste waterfilters van dit moment zijn Berkey Waterfilters. Berkey is een bedrijf uit Amerika dat deze waterfilters maakt. Ze zijn in Nederland verkrijgbaar bij specialisten op het gebied van waterzuivering. Het nummer 1 filter van dit moment is de Big Berkey.

Big Berkey waterfilter

De Big Berkey is het meest populaire waterfilter van Berkey. Hiermee filter je moeiteloos water en dankzij zijn compacte formaat staat hij goed in elke keuken. Hij is geschikt voor 2 personen, heeft een inhoud van 8,5 liter en is 50 cm hoog. Ideaal voor op je aanrecht!

Specificaties

De Big Berkey heeft qua specificaties veel te bieden. De belangrijkste hebben we hier op een rij gezet:

 • Een inhoud van 8,5 liter
 • Een hoogte van 50 centimeter
 • Gewicht: 3 kg
 • Filtert maarliefst 22750 liter water per 2 filters (Eerste set word gratis bij de Big Berkey geleverd)
 • Gemaakt van gepolijst AISI 304 roestvrij staal
 • Uit te breiden met 2 extra filters (dus tot 4 filters). Het voordeel van het plaatsen van extra filters is dat de doorloopsnelheid van het water tijdens het filteren omhoog gaat.

Er zijn verschillende Berkey waterfilters verkrijgbaar, in verschillende soorten en maten. De grootte die je kiest is afhankelijk van het aantal gebruikers en bewoners je in huis hebt. Alle Berkey filters maken gebruik van dezelfde waterfilter elementen, en ze filteren allemaal met dezelfde kwaliteit. Het is dus niet zo dat een groter waterfilter beter filtert dan een kleine, het verschil tussen de waterzuiveraars is puur de inhoud van het waterreservoir en het aantal filters dat in het reservoir passen.

Veelgestelde vragen over de Big Berkey waterfilter

Hieronder staan de meest gestelde vragen die wij hebben ontvangen van onze lezers omtrent de Big Berkey waterzuiveraar. De vragen zijn hieronder geplaatst zodat deze voor iedereen gemakkelijk inzichtelijk zijn, en anderen met dezelfde vraag direct het antwoord kunnen lezen. Heb je zelf ook een vraag over dit product? Stel hem via ons contactformulier.

Voor hoeveel personen is de Big Berkey geschikt?

De Big Berkey is geschikt voor gebruik door 2-4 personen. Je kunt uiteraard met nog meer mensen uit het waterfilter drinken, maar dan is het reservoir sneller leeg, waardoor je hem moet bijvullen en waarna het water langs het filter moet stromen alvorens je kunt drinken. Daarom raden wij aan om voor gezinnen met meer dan 4 personen een Royal Berkey filter te kiezen die een slag groter is.

Hoe vaak moet je de Black Berkey filter elementen in de Big Berkey vervangen?

Dit is helemaal afhankelijk van hoevaak je het waterfilter gebruikt. Voor de meeste mensen is het verstandig om de filters tussen de 2-3 jaar te vervangen. Deze zijn los verkrijgbaar bij de Berkey speciaalzaak.

Welke accessoires zouden jullie aanraden bij de Big Berkey?

Voor de meeste mensen is het aan te raden om gebruik te maken van de Berkey PF2 Fluoride filters. Deze bevestig je aan de Black filter elementen, en hiermee zorg je er voor dat je ook Fluoride uit het water filtert. Verder is een veelgekocht accessoire het ijzeren kraantje, dat het gehele apparaat een premium uitstraling geeft waar veel mensen naar zoeken.

Wordt de Big Berkey gratis verzonden na bestelling?

Jazeker, je ontvangt je Big Berkey gratis thuis. Bestel je op werkdagen voor 21:00? Dan heb je hem zelfs de volgende dag al in huis. Zo kun je direct genieten van schoon drinkwater.

10Expert Score
Beste waterfilter van dit moment

We kunnen met zekerheid stellen dat je met de Big Berkey zeer tevreden zal zijn. Dit is het beste waterfilter van dit moment, dat dankzij speciale filterelementen jou en je huishouden voorziet van schoon drinkwater.

Functionaliteit
10
Kwaliteit
10
Waterzuiverheid
10
Voordelen
 • Een prachtig compact apparaat voor op je aanrecht
 • Filtert snel drinkwater langs speciale filters
 • Hoogwaardige kwaliteit roestvrijstaal
Nadelen
 • Meegeleverd kraantje is van plastic

Op zoek naar een iets kleiner model? Bekijk dan het kleinere broertje: de Travel Berkey.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

   Goedklusgereedschap.nl
   Logo