Philips Hue Bridge

Deze Philips Hue Bridge is de ultieme hub die je woonkamer geheel tot leven brengt. Dit apparaat zorgt er voor dat je al je lampen kunt koppelen aan het Hue systeem. 1 bridge kan tot 50 slimme lampen tegelijk koppelen.

Philips Hue Bridge

AE__amazonnl Beste prijs
Laatste update was op: 1 oktober 2023 23:14

Bekijk hier alle specificaties van de Hue bridge, en shop de beste prijs! Maak je huis sfeervol en levendig door Philips Hue lampen te plaatsen.

Bestuur je lampen met zowel de app op je smartphone of tablet. Zowel iOS/iPadOS (Apple) als Android worden ondersteund. Ook kun je dankzij Amazon Alexa en Google Assistent je lampen bedienen met je stem. Ook compatibel met Apple HomeKit om je huis nog slimmer te maken. Hiervoor heb je een device met minimaal iOS 9.0 nodig, of bij besturing via Android minimaal Android 2.3.

Philips Hue Bridge lichtroutines

Dankzij het domotica systeem kun je met de Hue Bridge gemakkelijk geweldige lichtroutines instellen. Hierdoor maak je je huis écht slim. Je kunt hierin zo ver gaan als je zelf wilt. Met de Hue App sorteer je je huis op kamerniveau. Daarna maak je in elke kamer bepaalde zones. Voorbeeld: kamer is de huiskamer, en in de huiskamer heb je 2 zones: de TV-hoek en de voorkamer. In deze zone’s kun je individueel alle lampen aan en uit zetten op basis van tijd, en allerlei andere parameters. Ook kun je zones, kamers en lampen aan elkaar koppelen. Je hebt 100% controle over de lichtroutines in je huis. Bekijk deze video om een mooi idee te krijgen over de werking in de praktijk.

Op een Bridge kun je 50 slimme lampen en 10 accessoires (sensors, dimmers, slimme schakelaars etc) aansluiten. Voor de meeste huizen is dit meer dan voldoende om je gehele huis aan te kunnen sluiten op het Philips Hue systeem. Mocht je meer dan 50 slimme lampen willen aansluiten dan kun je bijvoorbeeld je huis opsplitsen tussen 2 Bridges. Zo zou je je huis kunnen opsplitsen tussen een voor de keuken & woonkamer en een voor de eerste verdieping & zolder.

Installatie

philips hue bridge installeren

De installatie van het apparaat is altijd een punt waar van te voren goed naar gekeken moet worden. Het ideale product is een product dat snel en gemakkelijk met een paar kleine stappen geinstalleerd kan worden, zonder technische kennis. De Philips Bridge is zo’n product. De installatie werkt gemakkelijk en snel via de volgende stappen.

Benodigde tijd: 5 minuten.

De installatie neemt ongeveer 5 minuten in beslag. Alle extra accessoires die je nodig hebt zitten meegeleverd in de doos. Dit zijn de ethernetkabel en de voedingsadapter.

 1. Pak het apparaat uit.

  Verwijder de verpakking van de Bridge, ethernetkabel en de voedingsadapter. Leg ze klaar en ga naar de volgende stap.

 2. Verbindt de kabels.

  Steek de stekker in het stopcontact, en verbindt de ethernetkabel met een ethernetpoort of je router (bij plaatsing in meterkast).

 3. Start de app

  Installeer de Philips Hue app op je smartphone of tablet. Klik op “Instellingen” en selecteer “Hue Bridges”. Klik op “Hue Bridge toevoegen”.

 4. Wacht tot de app je Bridge herkent

  Als je de stappen hebt gevolgd zal de app nu je Hue Bridge herkennen, en kun je aan de slag!

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen we over onze producten vragen van lezers. In deze rubriek beantwoorden we de vragen die we tot nu toe hebben ontvangen over de Hue Bridge. Zo kunnen we anderen met dezelfde vraag ook helpen, win-win voor iedereen!

Hoe werkt Philips Hue Bridge?

Je kunt de Hue Bridge het best beschouwen als het hart van je systeem. De lampen koppel je aan de bridge, en de bridge creërt een netwerk waarmee je de lampen kunt besturen. Ook regelt de Bridge routines en kleurschema’s. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je Bridge zorgt dat alle lampen ‘S avonds in je huis om 18:00 aan gaan.

Waar kun je de Bridge het beste plaatsen?

In principe maakt het niet uit waar je de Bridge in huis plaatst. Zoals je op de foto bovenaan deze pagina kunt zien kun je hem bijvoorbeeld in de woonkamer prima plaatsen. De meest populaire plek om ‘m te plaatsen is de meterkast.

Werkt Philips Hue met Apple HomeKit?

Jazeker, Philips Hue is volledig te integreren met Apple HomeKit. Let op dat je minimaal iOS 9.0 nodig hebt om gebruik te kunnen maken van Apple HomeKit.

Slimme verlichting is de toekomst, en met het Hue systeem ben je voorbereid op deze toekomst. Het mooie aan dit systeem is dat het meeschaalt met je behoeften. Zo kun je heel simpel met een enkele lamp beginnen, maar langzaam opbouwen naar een hele verdieping of zelfs alle verdiepingen van je huis. De Hue lampen zijn los verkrijgbaar en gemakkelijk toe te voegen aan je huidige systeem.

Op je aankoop krijg je standaard 2 jaar garantie. Ook kun je gratis binnen 30 dagen het product retourneren. Bestel vandaag, en ontvang hem morgen thuis!

10 Totale Score
Geweldig!

De Philips Hue Bridge is het "kloppend hart" van je Hue installatie, en zorgt er voor dat je woonkamer tot leven komt! Koppel tot 50 lampen op 1 bridge, en bestuur alles via de app op je smartphone.

Gebruiksgemak
10
Gebruikerservaring
10
Prijs/kwaliteit verhouding
10
Pluspunten
 • Tot wel 50 lampen op 1 installatie
 • Gemakkelijke te installeren
 • Werkt met alle Hue lampen van Philips
- Minpunten
 • Geen
Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Uw totale score

   Goedklusgereedschap.nl
   Logo