Wolf Garten Verticuteermachines

Met een verticuteermachine is het gemakkelijk om je gazon te beluchten. Deze machines worden daarom ook wel gazonbeluchters genoemd. Doordat een verticuteermachine mos en onkruid verwijderd, kan het gazon beter lucht, water en andere voedingsstoffen opnemen. Dit zorgt er voor dat je gazon er beter uitziet. Te gebruiken in het voor- en najaar.

Wolf Garten Verticuteermachine Kopen

Wolf Garten logoBij het kopen van een verticuteermachine is het belangrijk dat je kiest voor een goed, degelijk merk. Wolf Garten is zo’n merk. Al jaren bekend bij zowel professionele hoveniers als thuisklussers als een merk dat staat voor kwaliteit, kennis en innovatie. Sinds 1922 is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van tuingereedschap, waaronder verticuteermachine’s. Door de productkennis te combineren met innovatie, hebben ze een assortiment aan verticuteermachines neergezet die beter dan ooit is. Hieronder staan deze modellen los beschreven.

Kleine tuinen

Hieronder vindt je alle Wolf Garten verticuteermachines voor kleine tuinen tot 50 m². Mocht je een grotere tuin hebben, dan kun je iets verder op deze pagina terecht.

Wolf Garten Select VS 302 E

Wolf Garten Select VS 302 E

 • Geschikt voor een gazon tot 50 m²
 • Vermogen: 1200 watt.
 • Maaibreedte: 30 centimeter.

De Wolf Garten Select VS 302 E is een verticuteermachine die geschikt is voor een klein gazon tot 50 m². Deze machine is dan ook het populairste model van het merk. De machine heeft een elektrische motor met een vermogen van 1200 Watt.

De VS 302 E heeft 10 dubbelmessen die zijn verdeeld over een maaibreedte van 30 centimeter. Deze messen zijn in hoogte verstelbaar op 5 werkhoogtes. Daarnaast beland het onkruid, mos en andere vervuiling in de opvangbak van 35 liter. Deze is gemakkelijk afneembaar en dus ook simpel en snel te legen. Verder kun je de verticuteermachine vanaf de duwboom inklappen, waardoor deze gemakkelijk is op te bergen.

Wolf Garten Ambition V 303 E

Wolf Garten Ambition V 303 EDe Ambition V 303 E is een iets krachtiger model dan de VS 302 E, maar vertoond verder veel overeenkomsten. De Ambition V 303 E is geschikt voor een kleine grasmat tot zo’n 50 m². De machine heeft een vermogen van 1300 Watt.

Ook deze machine beschikt over 10 messen die snijden op 5 verschillende, instelbare hoogtes. Door de hoogte aan te passen kun je bepalen hoe de messen het gazon bewerken. Dit zijn voldoende opties om een geschikte diepte voor de messen in te stellen. Ook bij deze verticuteermachine wordt het mos en de vervilting opgevangen in de opvangzak van 35 liter. Op dit moment is de Ambition V 303 E een van de beste verticuteermachines voor een voordelige prijs.

Grote tot middelgrote tuinen

Hieronder vindt je alle verticuteermachines die geschikt zijn voor grote tot middelgrote tuinen. Dit kan oplopen tot tuinoppervlaktes van 200 m². Kenmerkend zijn een krachtigere motor, bredere maaibreedte en een grote opvangcapaciteit voor het tuinafval.

Wolf Garten Ambition V 346 E

Wolf Garten Ambition V 346 EVoor de grotere tuinen is de Ambition V 346 E een zeer geschikte verticuteermachine. Met zijn krachtige 1600 Watt motor, verwijder je gemakkelijk mos, vilt, en belucht je tegelijkertijd je gazon. Dit verwijderde tuinafval wordt opgevangen in de opvangzak van 45 liter. De machine beschikt over 12 dubbele messen die afstelbaar zijn op 5 verschillende hoogtes.

Ook kun je met de Ambition V 346 E sneller werken dankzij de bredere maaibreedte. De 34 centimeter werkbreedte zorgt voor een snellere afwerking van je gazon. Mocht je een nog bredere machine willen, kijk dan even bij de Ambition V 378 E die we hieronder bespreken.

Wolf Garten Ambition V 378 E

Wolf Garten Ambition V 378 EDe allerkrachtigste verticuteermachine van Wolf Garten is de Ambition V 378 E. Met zijn vermogen van maarliefst 1800 Watt, en zijn werkbreedte van 37 centimeter, kun je snel en gemakkelijk je gazon bewerken/beluchten. Geschikt voor de allergrootste tuinen waarbij het snel en nauwkeurig werken heel erg belangrijk is. Met zijn opvangzak van 50 liter, is er genoeg capaciteit om de gehele tuin te verticuteren.

De machine beschikt over een 37 centimeter brede maaibreedte, verdeeld over 12 dubbelmessen die in 5 verschillende hoogtes zijn te verstellen. Desondanks blijft het maximale volume van deze machine op een nette 97 dB steken. Daarnaast krijg je bij je aankoop 3 jaar garantie, dus mocht er iets misgaan, wordt je direct geholpen.

Onderhoud

Om langdurig van je Wolf Garten verticuteermachine te genieten, is het aan te raden de machine goed te onderhouden. Vaak is bijvoorbeeld het tuinafval vochtig, wat de opvangzak kan aantasten als je deze niet goed doorlucht bij het opbergen van de machine. Ook raden we aan de messen na gebruik even af te vegen / schoon te maken. Zo voorkom je dat er grassprietjes en zand tussen de messen komen. Dit zorgt er ook voor dat je de messen langer kunt gebruiken.

Video

Benieuwd hoe de verticuteermachines er in gebruik uitzien? Bekijk dan deze video voor een compleet overzicht van de gehele productlijn.

We hopen dat je op deze pagina alle informatie hebt kunnen vinden die je nodig hebt om een Wolf Garten verticuteermachine te kopen. Wil je nog meer verticuteermachines bekijken? Neem gerust even een kijkje op het volledige assortiment op onze website.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Goedklusgereedschap.nl
   Logo