Top-10 Best Verkochte Bosmaaiers

Een bosmaaier is een handig apparaat om ongewenste grassen en plantendelen te maaien of kortwieken. Al naar gelang de aard van het werk zijn bosmaaiers uitgerust met diverse maai- en zaagsystemen in de vorm van een draad of een mes. Het apparaat is het best te vergelijken met een grastrimmer, de draadkoppen zien er eender uit, alleen de bosmaaier is veel robuuster. Een van de pluspunten van een bosmaaier is dat hij aangedreven wordt door een benzinemotor. Dat betekent dat je niet gebonden bent aan de lengte van een elektriciteitssnoer of de beperkte capaciteit van een accu. De goedkopere typen zijn uitgerust met of een zaag- of een maaisysteem. De betere bosmaaier is echter multifunctioneel en van het soort waarbij er gewisseld kan worden tussen een draad en een maaiblad of er andere hulpstukken op gemonteerd kunnen worden.

Bosmaaier kopen

Bij de aanschaf van een bosmaaier let je er vooraleer op dat je kiest voor een type dat aansluit op het werk wat je ermee wilt doen. Hoe sterker de motor, des te zwaarder ook het apparaat. Wanneer je enkel en alleen gras en ongewenste planten langs randen en rond palen en bomen wilt maaien kan je volstaan met een lichte bosmaaier. Voor het grovere maai- en snoeiwerk kies je vanzelfsprekend voor een exemplaar met een zwaardere motor.

Best Verkochte Bosmaaiers

We geven je hieronder een overzicht van de best verkochte bosmaaiers, beginnende met de best verkochte. Per bosmaaier vind je een nadere uitleg betreffende de specificaties van het apparaat. Zo kan je zelf eenvoudig bepalen welke bosmaaier voor jou het meest geschikt is.

POWERPLUS POWXG3042

POWERPLUS POWXG3042De POWERPLUS POWXG3042 is vanwege zijn uitgebreide functiepakket momenteel de best verkochte bosmaaier. Hij is uit te rusten met zowel een draad als een maaiblad en is makkelijk te bedienen dankzij het ‘fietsstuur’ en de comfortabele draagriem. Met de POWERPLUS POWXG3042 maai je zowel gras, grof onkruid als klein struikgewas in een maaicirkel van maar liefst 43 cm. Handig is ook de Tap & Go bediening van de spoel met dubbele draad. Is de maaidraad een eind op, verleng je hem automatisch door met de bosmaaier simpelweg een kort tikje op de grond te geven.

POWERPLUS POWXG3016

POWERPLUS POWXG3016De tweede in de rij is de POWERPLUS POWXG 3016. Een vrijwel identieke bosmaaier als bovengenoemde, met dat verschil dat deze machine een luxere uitvoering is. Hier hebben we dan ook meteen de reden dat hij op nummer twee staat: hij is enkele tientjes duurder. Echter, deze POWERPLUS POWXG3016 weegt een kleine 2 kg minder, maakt iets minder geluid en heeft een steviger uitgevoerde beschermkap. Met name voor grotere stukken, waar je enige tijd mee bezig bent, is die 2 kg minder aan gewicht niet onbelangrijk.

MAKITA DBC260U

MAKITA DBC260UOp nummer drie in deze Top-10 Best Verkocht Bosmaaiers lijst staat de MAKITA DBC260U. Een bosmaaier die het meest geschikt is voor middelzwaar maaiwerk. Moeiteloos maait hij dichte grassen, taai onkruid en nog niet verhout struikgewas in een cirkel van 43 cm. Dankzij de ‘fietsstuurgreep’ heb je een goede controle over het apparaat en kan je hem zonder problemen langdurig achtereen hanteren. Naast de startinrichting bevind zich een extra veer waarmee hij eenvoudig te (her)starten is.

STIGA SBC 48 AE (zonder accu)

STIGA SBC 48 AE (zonder accu)Ook de STIGA 48 AE is een uitvoering van twee apparaten in een. Alhoewel de accu standaard niet wordt bijgeleverd, zit er wel een draadspoel om te grastrimmen en een maaiblad voor het grovere werk bij. De maaibreedte van deze STIGA bosmaaier is 36 cm en hij werkt op een 48 volt Li-lon accu met een arbeidstijd van 30 minuten. Zoals eerder al aangegeven dien je deze apart bij te bestellen. Deze bosmaaier weegt slechts 5,5 kg en is voorzien van een ergonomische handgreep.

STIGA SB 33 D

STIGA SB 33 DOp nummer vijf vinden we de tweede STIGA en wel de STIGA SB 33 D. Een benzine aangedreven bosmaaier met een maaibreedte van 43 cm en een sterke 900 watt motor. Met deze krachtige draadtrimmer maai je moeiteloos groter onkruid en hoog gras. Dankzij een Easy Starter start je hem moeiteloos en het vrij grote benzinereservoir staat je toe een flinke poos door te werken. Voor optimale beheersing van het apparaat is deze STIGA is voorzien van een verstelbaar ‘fietsstuurgreep’. De trimdraad verlengen doe je door een kort tikje op de grond met de machine te geven.

POWERPLUS POWXQG6060

POWERPLUS POWXQG6060De derde POWERPLUS binnen de Top-6 van deze Top-10 Best Verkochte Bosmaaiers. Een super krachtige benzine gedreven bosmaaier met een motorvermogen van 1500 watt. Moeiteloos werkt hij zich door taaie onkruiden, grassen en opschietend struikgewas. Voorzien van een ‘fietsstuur’ met softgrips, een extra draagriem en een degelijke beschermkap boven het maaigedeelte werk je je snel, hetzij met trimdraad, hetzij met mes, door de grootste wildernis heen. Ook deze POWERPLUS POWXQG6060 heeft een maaicirkel van 43 cm en verleng je met een tikje op de grond automatisch de trimdraad.

POWERPLUS POWXG3043

POWERPLUS POWXG3043Een bosmaaier waarmee je zowel grassen trimt als grof onkruid en jong opschietend struikgewas maait. Uitgerust met een benzinemotor, een ‘fietsstuur’ en een draagharnas is dit een handzame machine voor klussen die wat meer tijd in beslag nemen. De POWERPLUS POWXG3043 heeft, net als zijn POWERPLUS voorgangers in deze Top-10, een maaicirkel van 43 cm en beschikt hij eveneens over een automatische Tap & Go trimdraadverlenger. Standaard zijn ook meegeleverd een setje onderhoudsgereedschap, een mengreservoir en een draagriem.

MTD 827M

MTD 827MEen multifunctionele bosmaaier die tevens te gebruiken is als bladblazer, kettingzaag, verticuteermachine of heggenschaar. Deze benzine aangedreven alleskunner wordt gestart met een startkabel en heeft een maaibreedte van 46 cm. De mogelijkheid om er meerdere hulpstukken op te zetten heeft tevens als bijkomstigheid dat deze MTD 827M bosmaaier beschikt over een bijzonder solide en krachtige 2-takt benzinemotor die wel tot 8300 toeren per minuut draait. Voor optimaal gebruikscomfort en een goede controle over het apparaat is hij voorzien van zowel een ‘fietsstuur’ als draagriem. Opmerking: de diverse opzetstukken voor deze bosmaaier worden niet standaard meegeleverd.

MTD 827

MTD 827De hekkensluiter van deze Top-10 Best Verkochte Bosmaaiers. Net als de MTD 827M hierboven is deze MTD 827 een bosmaaier waar je meerdere hulpstukken op kunt zetten. Dat maakt hem naast een bosmaaier die kan trimmen en maaien tevens bladblazer, heggenschaar, kettingzaag en je kan er zelfs mee verticuteren. Voorzien van een schouderharnas en ‘fietsstuur’ werk je er makkelijk, veilig en comfortabel mee. De diverse opzetstukken dien je apart bij te bestellen en ook de draagriem is bij deze MTD 827 niet inbegrepen.

Aanbevolen

Zoals je ziet zijn er niet zo heel veel onderlinge verschillen tussen de bosmaaiers onderling. Gezien naar de reviews en het feit dat hij bovenaan staat in de Top-10 Best verkochte Bosmaaiers zouden wij de POWERPLUS POWXG3042 aanraden. Een en ander is echter totaal afhankelijk van het uiteindelijke resultaat wat je van de bosmaaier verwacht. Dat de beide MTD’s op repectievelijk de negende en tiende plaats staan betekent niet dat ze slecht zijn. Deze twee bosmaaiers hebben alleen een heel ander functiepakket. Voor nog meer bosmaaiers, onder andere machines van Hitachi, MC Culloch en Einhell verwijzen we je graag naar ons volledige assortiment.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo