Top-10 Best Verkochte Bosch Kettingzagen

Een kettingzaag is een waardevol stuk gereedschap voor iedereen met een tuin. Niet alleen kan je de zaag gebruiken voor het snoeien of trimmen van heggen, maar ook voor het snijden van brandhout, het bijwerken van overhangende takken of het vellen van (kleine) bomen komt een kettingzaag van pas. Om jarenlang gebruik te kunnen maken van je kettingzaag, is het van belang dat je een kwaliteitszaag koopt. Bosch kettingzagen staan alom bekend als betrouwbaar en degelijk. Zo gaat niet alleen de motor en het zaagblad jarenlang mee, maar bovendien is elke kettingzaag uitgerust met een slagvaste behuizing. Met de eenvoudig bedienbare en gebruiksvriendelijke kettingzagen van Bosch kan bovendien elke zaagklus op een veilige manier worden afgerond.

Welke Bosch kettingzaag kopen?

Bosch kent verschillende soorten kettingzagen. Elke Bosch kettingzaag is geschikt voor de typische zaagwerkzaamheden, waaronder het doorzagen van dikke takken. Voor sommige werkzaamheden zijn echter alleen bepaalde Bosch kettingzagen geschikt. Het doorzagen van omvangrijke boomstammen vraagt bijvoorbeeld om een kettingzaag met een fors vermogen en idealiter ook een groot zaagblad. Een telescopische kettingzaag is dan weer de juiste keuze voor wanneer je op grote hoogte wilt zagen. Om je te helpen bij het kiezen van de voor jou meest geschikte Bosch kettingzaag, worden hieronder de belangrijkste eigenschappen van elke zaag besproken. Op deze manier kan je precies die Bosch kettingzaag kopen die geschikt is voor jouw zaagwerkzaamheden.

Bosch AKE 30 S

Bosch AKE 30 S De Bosch AKE 30 S is een elektrische kettingzaag die ideaal is voor elk huishouden waar zo nu en dan wat zaagwerkzaamheden verricht moeten worden. Het zwaard van deze kettingzaag is slechts 30 centimeter groot, waarmee het één van de kleinere kettingzagen van Bosch is. Voor reguliere zaagwerkzaamheden is deze zwaardlengte echter meer dan voldoende. Daarnaast weegt de Bosch AKE 30 S slechts 3,9 kilo, waarmee het ook één van de lichtste kettingzagen van Bosch is. De geringe omvang en het kleine gewicht zorgen ervoor dat deze kettingzaag eenvoudig is te bedienen. Bovendien gaat zowel het spannen als het smeren van de ketting bij de Bosch AKE 30 S volledig automatisch. Ook een beginnend klusser kan zodoende met deze kettingzaag overweg.

Bosch AKE 40 S

Bosch AKE 40 SDe Bosch AKE 40 S is de grote broer van de AKE 30 S. Het belangrijkste verschil tussen beide is dat de Bosch AKE 40 S een grotere zwaardlengte kent (40 centimeter) en mede hierdoor ook een groter gewicht (4,1 kilogram). Het vermogen van deze kettingzaag is met 1800 watt gelijk aan dat van de Bosch AKE 30 S, maar door de grotere zwaardlengte kan een Bosch AKE 40 S ook gebruikt worden voor het neerhalen van bomen met een gemiddeld grote boomstam. Een gemiddeld grote boomstam kent een diameter van maximaal 35 centimeter. Voor het omzagen van bomen met een grotere diameter is de Bosch AKE 40 S niet geschikt.

Bosch AKE 35 S

Bosch AKE 35 SDe Bosch AKE 35 S ligt met een zwaardlengte van 35 centimeter tussen de Bosch AKE 30 S en de Bosch AKE 40 S in. Deze zwaardlengte is eveneens voldoende voor het omzagen van bomen met een gemiddeld grote boomstam. Ook qua gewicht (4,0 kilogram) en prijs ligt de Bosch AKE 35 S tussen de 30 S en 40 S in. Een opvallend verschil is dat de Bosch AKE 35 S, anders dan de 30 S en 40 S, geen oliepeilindicator kent. Dit betekent dat je zelf zo nu en dan het oliepeil in de tank van de kettingzaag in de gaten moet houden. Vul de olie altijd op tijd bij voor een optimale levensduur van de ketting.

Bosch AKE 40-19 PRO

Bosch AKE 40-19 PRODe Bosch AKE 40-19 PRO is een opvallend krachtige kettingzaag. Met een zwaardlengte van 40 centimeter komt deze kettingzaag overeen met de Bosch AKE 40 S, maar het vermogen (1900 watt) en vooral de kettingsnelheid (13 meter per seconde tegenover 9 meter per seconde bij de AKE 40 S) zijn bij de AKE 40-19 PRO aanzienlijk groter. Hierdoor neemt zaagwerk met de AKE 40-19 PRO beduidend minder tijd in beslag. Hier staat wel tegenover dat deze kettingzaag ook wat zwaarder (4,7 kilogram) en iets duurder is. Net als de AKE 40 S, kent ook de AKE 40-19 PRO een handige oliepeilindicator en wordt de ketting automatisch gesmeerd en gespannen.

Bosch AKE 40-19 S

Bosch AKE 40-19 SDe Bosch AKE 40-19 S lijkt veel op de AKE 40-19 PRO, maar toch zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee kettingzagen. Allereerst, heeft de AKE 40-19 S een kleinere kettingsnelheid (12 meter per seconde), maar ook een lager gewicht (4,5 kilogram). Dit betekent dat bijvoorbeeld het omzagen van een boom met de AKE 40-19 S iets meer tijd in beslag neemt, maar hier staat tegenover dat deze kettingzaag door het kleinere gewicht ook wat eenvoudiger is te besturen. Een ander verschil tussen beide kettingzagen is dat bij de AKE 40-19 PRO de ketting automatisch wordt gespannen, terwijl dit bij de AKE 40-19 S handmatig gebeurt. Dit vereist behalve het benodigde gereedschap ook enige kluservaring, al kan ook een beginnend klusser leren om een ketting te spannen.

Bosch AMW10 combipack met hoogsnoeier

Bosch AMW10 combipack met hoogsnoeierHeb je één of meerdere hoge bomen in je tuin waarvan je zo nu en dan de takken wil bijwerken? Dan is het de Bosch AMW10 combipack met hoogsnoeier waarnaar je zoekt. Dit is namelijk de enige Bosch kettingzaag met een telescopische steel. Dankzij deze steel kan je ook zaagwerkzaamheden op grote hoogte verrichten. De Bosch AMW10 heeft een klein vermogen (1000 watt) en een beperkte zwaardlengte (26 centimeter), maar een grote kettingsnelheid (12 meter per seconde). Dit maakt deze kettingzaag ideaal om bijvoorbeeld razendsnel dikke takken door te zagen. Voor het omver zagen van bomen is deze kettingzaag door het beperkte vermogen en het kleine zaagblad niet geschikt.

Bosch AKE 35-19 S

Bosch AKE 35-19 SDe Bosch AKE 35-19 S heeft veel weg van de AKE 40-19 S. Met een zwaardlengte van 35 centimeter kent de AKE 35-19 S wel een iets kleiner zaagblad, maar hierdoor is deze kettingzaag ook iets lichter (4,4 kilogram). Het vermogen (1900 watt) en de kettingsnelheid (12 meter per seconde) zijn daarentegen hetzelfde als bij de AKE 40-19 S. Bovendien kent de AKE 35-19 S, anders dan de AKE 40-19 S, een automatische kettingspanner, zodat het onderhoud van deze kettingzaag minder werk en tijd vereist. Daarnaast gaat, net als bij de AKE 40-19 S, het smeren van de ketting eveneens automatisch en is de kettingzaag van een oliepeilindicator voorzien.

Bosch AKE 30 Li

Bosch AKE 30 LiDe Bosch AKE 30 Li is de enige kettingzaag van Bosch met een ingebouwde accu. Dit maakt het mogelijk om snoerloos zaagwerkzaamheden te verrichten. Met name bij een grote tuin is deze extra flexibiliteit meer dan welkom. Met een volle accu kan je de Bosch AKE 30 Li maximaal anderhalf uur gebruiken. Qua zwaardlengte (30 centimeter) en kettingsnelheid (8 meter per seconde) is deze kettingzaag grofweg vergelijkbaar met de AKE 30 S, maar de AKE 30 Li is wel duidelijk zwaarder (5,2 kilogram). Het smeren en spannen van de ketting gaat ook bij de AKE 30 Li automatisch, maar een oliepeilindicator ontbreekt. Het oliereservoir is met 135 milliliter wat klein, dus controleer het oliepeil regelmatig.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo