Top-10 Best Verkochte Kettingzagen

Best een moeilijke klus, het aanschaffen van een kettingzaag. Er is zoveel keus op de markt. Waar moet je nu naar kijken om tot een weloverwogen keuze te komen? In dit artikel worden alle vragen die je hebt hoogstwaarschijnlijk beantwoord. Hier lees je informatie over de tien bestverkochte kettingzagen, onderbouwd met de bijhorende specificaties en gebruikersreviews. Grote kans dat je na het lezen hiervan een beslissing kunt maken in het aanschaffen van een kettingzaag die bij jouw wensen aansluit.

Wat is een Kettingzaag?

kettingzagenEen kettingzaag (ook wel boomzaag, motorzaag of motorkettingzaag genoemd) is een machine die te dragen is en waar je mee kunt zagen. Er wordt voornamelijk hout mee gezaagd, maar met een diamantketting is het ook mogelijk om er baksteen, natuursteen en beton mee te zagen. Er zijn diverse type kettingzagen. Een kettingzaag kan hydraulisch, pneumatisch, elektrisch of door een verbrandingsmotor aangedreven zijn. Kettingzagen worden gemaakt door diverse merken, waaronder Black & Decker, Bosch, Powerplus, Makita en Einhell.

Kettingzaag kopen?

In de onderstaande lijst staan de tien best verkochte kettingzagen voor hout, beginnend met de beste kettingzaag en aflopend naar nummer tien. Iedere kettingzaag wordt onderbouwd met bijhorende specificaties en gebruikersreviews, zodat je goed kunt inschatten wat deze machine voor jou kan betekenen en of deze bij je wensen aansluit.

Makita UC4041A

Makita UC4041ADe kettingzaag Makita UC4041A staat terecht op nummer 1 in deze top tien. Deze kettingzaag is ideaal voor veelzijdig zaagwerk rondom het huis. Deze elektrische kettingzaag met een vermogen van 1.800 watt en een zaaglengte van 40cm kan zelfs het grovere zaagwerk aan. Het geringe gewicht en formaat maken de Makita UC4041A een handzame zaag die het zware werk wat lichter maakt. De ketting is zonder gereedschap te spannen of te vervangen. De best verkochte kettingzaag is verder ook nog voorzien van een automatische kettingsmering, maar ook een automatische motor- en kettingrem, wat het gebruik van deze kettingzaag veilig maakt. En mocht je olie bijna op zijn, dan geeft de oliepeilindicator aan wanneer olie bijgevuld moet worden.

De Makita UC4041A wordt geleverd met de handleiding en transportbescherming. Bij aanschaf van deze machine krijg je na registratie bij Makita een garantie van 3 jaar.

Black & Decker GKC1820L20

Black & Decker GKC1820L20Op nummer twee in de top tien best verkochte kettingzagen staat de Black & Decker GKC1820L20. Doordat deze kettingzaag een 18 volt 2,0 Ah Li-Ion accu heeft, kun je genieten van je vrijheid tijdens het zagen. Hij is namelijk draadloos! Met een gewicht van 2,3kg en zijn compacte uitstraling is hij erg wendbaar. De Black & Decker GKC1820L20 heeft een zwaard van 20cm, waardoor hij ideaal is voor kleinere zaagklussen. De 18 volt 2,0 Ah Li-Ion accu van de Black & Decker GKC1820L20 gaat wel even mee, tot zo’n 200 sneden van 3,5 cm. Dan wordt het wel tijd om hem op te laden. Je hoeft je handen niet vuil te maken aan deze kettingzaag, want het smeren verloopt automatisch.

Deze kettingzaag van Black & Decker wordt geleverd met een handleiding, de bijhorende 18 volt 2,0 Ah Li-Ion accu en de acculader. Wanneer je deze kettingzaag aanschaft, krijg je er een garantie van 2 jaar bij.

Powerplus POWXG1006

Powerplus POWXG1006De Powerplus POWXG1006 heeft natuurlijk niet voor niets een plek in de top drie van de tien best verkochte kettingzagen. Deze krachtige elektrische kettingzaag met een vermogen van 2.400 watt is voor mensen die dol zijn op tijdbesparing. Het spannen en vervangen van de ketting, maar ook het smeren van de ketting verloopt volledig automatisch, wat tijd scheelt. De softgrip van deze kettingzaag maakt het langdurig zagen aangenamer, waardoor je niet steeds hoeft te pauzeren tussendoor. De ketting van de Powerplus POWXG1006 is van Oregon en ondanks de krachtige motor heeft deze kettingzaag een lage terugslag.

Het gebruik van deze kettingzaag is erg gemakkelijk, waardoor je eigenlijk niet eens een handleiding nodig hebt. Besluit je deze kettingzaag aan te schaffen, dan kun je rekenen op een garantie van 2 jaar.

Bosch AKE 30 S

Bosch AKE 30 SHet Duitse merk Bosch heeft de elektrisch kettingzaag Bosch AKE 30 S op de markt gebracht om het doorzagen van hout gemakkelijker te maken. Deze kettingzaag heeft een motorcapaciteit van 1.800 watt en een zwaardlengte van maar liefst 30cm. Het is een compacte machine van 3,9kg en deze machine bewijst dat dat goed samen gaat met veel kracht. Over het smeren van de ketting hoef je je geen zorgen te maken, dat gebeurt helemaal vanzelf wanneer dit nodig is.

Wanneer je kiest voor de Bosch AKE 30 S ontvang je er de handleiding en een garantie van 2 jaar bij.

Einhell GH-PC 1535 TC

Einhell GH-PC 1535 TCMet een vermogen van 1.500 watt en een zwaard van 35cm kun je met de Einhell GH-PC 1535 TC flink aan de slag. Deze benzinekettingzaag is voorzien van een Oregon-ketting, waar niet naar omgekeken hoeft te worden. Hij smeert zich namelijk vanzelf. De ketting spannen of vervangen verloopt ook erg gemakkelijk. Je hebt er geen gereedschap bij nodig, maar hoeft alleen aan de daarvoor bestemde draaiknop te draaien. Wat erg prettig is aan deze kettingzaag, is dat hij een bijzonder lage terugslag heeft. Zo krijg je niet bij iedere snede een klap terug en maakt de Einhell GH-PC 1535 TC een makkelijk hanteerbare kettingzaag.

Bij aankoop van de Einhell GH-PC 1535 TC krijg je de handleiding meegezonden. Ook kun je een garantie verwachten van 2 jaar.

McCulloch CSE2040S

McCulloch CSE2040SDe elektrisch aangestuurde McCulloch CSE2040S heeft ondanks zijn lichte gewicht van 3,5kg aardig wat vermogen, wel 2.000 watt. Het zwaard van 40cm met een ketting snelheid van 13,5 m/s maakt dit type kettingzaag een meester in zagen met scherpe zaagresultaten. Andere leuke features aan deze machine zijn dat het spannen en vervangen van de ketting automatisch verloopt en je niet zonder olie te zitten komt door de oliepeilindicator.

Besluit je de McCulloch CSE2040S te kopen, dan kun je al deze handigheden terugvinden in de bijbehorende handleiding. Je krijgt er ook een garantie van 2 jaar bij.

Makita EA3201S35A

Makita EA3201S35ADe Makita EA3201S35A is het op benzine lopende broertje van de nummer 1 in deze lijst van best verkochte kettingzagen. Deze kettingzaag met een vermogen van 1.800 watt en een zaagblad van 35cm is gemakkelijk te starten omdat hij een extra veer heeft bij de startinrichting. Nog vier extra veren vindt je in het anti-vibratie systeem. Door het lage trillingsniveau is hij wat langer te hanteren zonder te hoeven pauzeren tussendoor. Ook is hij voorzien van een verstelbare metalen oliepomp, een kettingrem en alsof dat nog niet genoeg is ook nog een metalen velkam. Deze kettingzaag heeft een automatische kettingsmering en verloopt het spannen en vervangen van de ketting gereedschapsloos.

Naast de bovenstaande extra’s krijg je bij aanschaf van dit type Makita een hoop meegeleverd, waaronder de handleiding, transportbescherming (35cm), een combisleutel en een schoevendraaier. Wanneer je je registreert bij Makita, krijg je een garantie van 3 jaar.

Black & Decker Alligator Snoeizaag GK1000-QS

Black & Decker Alligator Snoeizaag GK1000-QSDeze Black & Decker wijkt optisch een beetje af van zijn mede-winnaars in deze top tien door de beschermkap om het zwaard en de ketting. Maar laat je niet van de wijs brengen, want deze 550 watt elektrische handsnoeizaag heeft de kracht en capaciteit van een compacte kettingzaag. Hij zaagt met gemak door takken tot wel 10cm doorsnede. Deze snoeizaag heeft een dubbele handgreep en een gewicht van 3kg om je gebruikersgemak te vergroten en maximale controle te geven tijdens het zagen. Ook bij dit type kettingzaag verloopt het smeren automatisch, daar hoef je zelf niet meer aan te denken.

Deze snoeizaag wordt geleverd met een handleiding en een garantie van 2 jaar. Niet tevreden met je aankoop? Gratis retourneren tot 14 dagen.

Einhell BG-PC 4040

Einhell BG-PC 4040Dit snoerloze type van Einhell heeft een vermogen van 1.500 watt en een Oregon-zwaard van 40cm. De trillingen van benzinemotoren is bij deze kettingzaag verleden tijd door het anti-vibratiesysteem. Gemak dient de mens, dat blijkt met deze machine. Hij heeft namelijk een elektrische ontsteking voor een gemakkelijke start en een automatische kettingsmering. Met de kettingsnelheid van 21 m/s is de zaag klus snel uitgevoerd.

De Einhell BG-PC 4040 ontvang je thuis met de handleiding erbij. Ook krijg je er een garantie van 2 jaar bij.

Makita EA3501S40B

Makita EA3501S40BDe laatste kettingzaag van onze top tien is ook een benzine kettingzaag van Makita. Deze enorm krachtige kettingzaag van 2.400 watt, met een zwaard van 40cm helpt je iedere zware zaag klus een stuk gemakkelijker te maken. Ook deze Makita is voorzien van fijne features als een anti-vibratie systeem, gemakkelijk starten van de motor, een verstelbare metalen oliepomp, metalen veldkam en kettingrem. Alsof dat nog niet voldoende is heeft deze kettingzaag ook een automatische kettingsmering en is de ketting gereedschapsloos te spannen en te vervangen.

Mocht je oog zijn gevallen op deze kettingzaag, dan krijg je na registratie bij Makita een garantie van 3 jaar. Ook ontvang je de handleiding, transportbescherming (45cm), een combisleutel (16/13mm) en een schroevendraaier.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo