Kettingzaag

kettingzagenDe kettingzaag (ook wel motorzaag genoemd) is een draagbare zaag waarmee je gemakkelijk hout en andere harde materialen mee kan zagen. Bekijk hier de 10 best verkochte kettingzagen. Het is zaak om zeer voorzichtig om te gaan met een Kettingzaag. De ketting draait soms met snelheden van 15000 toeren per minuut, wat bij onkundig gebruik verschrikkelijke ongelukken kan veroorzaken. Goedklusgereedschap.nl adviseert je dan ook eerst een cursus te volgen over het juiste gebruik van een kettingzaag alvorens je er een koopt.

Merken & Soorten

Er zijn verschillende soorten kettingzagen. De meest bekenden zijn de kettingzagen op benzine, maar ze zijn er ook in een elektrische variant. Deze maken een stuk minder geluid. We hebben een lijst gemaakt met de beste kettingzagen van gerenommeerde merken als Bosch, Hitachi en Makita.

Veiligheid

Het opereren van een kettingzaag vereist een aantal veiligheidsmaatregelen. Het is aan te raden om gehoorbeschermers en oogbescherming (veiligheidsbril) te dragen tijdens het zagen of kappen. Ook kun je handschoenen aantrekken ter bescherming van losspattend hout wat tegen je hand aan zou kunnen spatten.

Goedklusgereedschap.nl
Logo