Hogedrukreinigers voor je auto

Een hogedrukreiniger kan een handige tool zijn om je auto grondig schoon te maken, maar het is belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om schade aan je auto te voorkomen. Omdat we veel vragen van onze lezers krijgen omtrent het gebruik van een hogedrukreiniger bij het wassen van de auto hebben we een aantal handige tips opgesteld waarmee je zeker weet dat je een prachtig schoon eindresultaat krijgt zonder schade. Hieronder volgen gedetailleerde tips over hoe je een hogedrukreiniger veilig kunt gebruiken om je auto te reinigen.

Welke hogedrukreiniger gebruiken bij het schoonmaken van je auto?

We raden de volgende hogedrukreinigers aan om te gebruiken bij het schoonmaken van je auto. Deze hogedrukspuiten zijn van gerenommeerde merken en komen direct inclusief de juiste sproeiers en adapters die je moet gebruiken bij het reinigen van je auto.

Meer lezen? Bekijk hier dan eens al onze Karcher Hogedrukreinigers, en wellicht zijn de hogedrukreinigers van Bosch ook de moeite waard om even te bekijken.

Auto schoonmaken met een hogedrukreiniger

Benodigde tijd: 1 uur en 10 minuten.

Volg de volgende stappen nauwkeurig.

 1. Bereid je auto voor

  Voordat je begint met het reinigen van je auto met een hogedrukreiniger, moet je ervoor zorgen dat de auto klaar is voor de reiniging. Verwijder alle grote stukken vuil, zoals bladeren of takken, van de auto met een bezem of stoffer. Als er veel modder op de auto zit, spoel deze dan eerst rustig af met een tuinslang of spoelbak. Zo voorkom je dat de kleine zandkorreltjes krassen geven op de lak van de auto.

 2. Selecteer de juiste sproeier

  De meeste hogedrukreinigers worden geleverd met verschillende sproeiers en adapters. Kies een sproeier met een brede straal voor de eerste wasbeurt om een groot oppervlakte te pakken en snel het grootste deel van het vuil te verwijderen. Later in het proces kun je overschakelen naar een sproeier met een smalle straal om hardnekkig vuil te verwijderen.Nilfisk ALKA Adapter

 3. Stel de druk in

  Houd er rekening mee dat de hogedrukreiniger een krachtig gereedschap is dat schade aan je auto kan veroorzaken als het verkeerd wordt gebruikt. Belangrijk is om de juiste hogedrukreiniger voor je auto te gebruiken. Je moet er in ieder geval de druk van kunnen instellen. Bij het gebruik van een hogedrukreiniger voor het reinigen van een auto wordt aanbevolen om de druk tussen de 1000 en 1500 psi (pounds per square inch) in te stellen. Dit is voldoende om vuil van de auto te verwijderen, maar niet zo hoog dat het de lak of andere onderdelen kan beschadigen.

 4. Begin bovenaan

  Begin met het wassen van de auto van boven naar beneden. Spuit het water met de brede straal over de auto om het meeste vuil te verwijderen. Werk langzaam naar beneden en houd de sproeier op een afstand van ongeveer 30 centimeter van de auto om te voorkomen dat de druk te hoog wordt en er eventuele beschadigingen optreden.

 5. Reinig de velgen

  Gebruik een sproeier met een smalle straal om de velgen te reinigen. Breng een velgenreiniger aan op de velgen en laat deze even inwerken voordat je ze afspoelt met de hogedrukreiniger.

 6. Spoel de auto af

  Als je alle delen van de auto hebt gewassen, spoel deze dan af met de hogedrukreiniger. Begin weer van bovenaf en werk naar beneden. Spoel de auto grondig af om er zeker van te zijn dat alle zeepresten zijn verwijderd.

 7. Droog de auto af

  Gebruik een zachte, schone handdoek of een zeem om de auto af te drogen. Laat de auto niet aan de lucht drogen, want dit kan vlekken en strepen veroorzaken. Mocht je echt persé de auto aan de lucht willen drogen, dan is het aan te raden om osmosewater te gebruiken zodat er geen strepen achterblijven.

Eindresultaat

We hopen dat je aan de hand deze instructies je auto goed hebt kunnen wassen. Heb je nog verdere vragen? Gebruik dan ons contactformulier.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

   Goedklusgereedschap.nl
   Logo