Top-10 Beste Telescopische Heggenscharen

Als je bomen, struiken en heggen gaat snoeien, dan gebruik je een heggenschaar. Voor heggen die hoger zijn of takken waar je moeilijk bij komt, kun je gebruik maken van een telescopische heggenschaar.

Op deze pagina geven we je een overzicht van de tien telescopische heggenscharen die op dit moment het beste verkocht worden. Per artikel lees je wat de belangrijkste eigenschappen zijn en wat gebruikers er over te zeggen hebben. We geven daarna aan wat wij de beste telescopische heggenschaar vinden die je op dit moment kunt kopen.

Wat is een telescopische heggenschaar?

telescopische heggenscharenEen telescopische heggenschaar is een apparaat waarmee je hoge heggen en takken kunt snoeien. Deze apparaten, die ook wel stokheggenschaar worden genoemd, hebben een uitschuifbare steel of uitschuifbare armen, waardoor je ook hoge takken kunt snoeien. Zo hoef je geen ladder te gebruiken, wat wel zo veilig en handig is.

De meeste telescopische heggenscharen worden aangedreven door een motor, die op een accu, elektriciteit of benzine werkt. Er zijn ook modellen die geen motor hebben; zoals je kunt voorstellen kun je hier minder hoog mee komen dan met door een motor of accu aangedreven telescopische heggenscharen met een uitschuifbare steel.

De tien best verkochte telescopische heggenscharen

Hieronder staan de tien best verkochte telescopische heggenscharen van dit moment. Per model krijg je een korte uitleg van de eigenschappen en de plus- en minpunten. Op die manier kun je snel zien welke telescopische heggenschaar voor jou het meest geschikt is. Gebaseerd op populairiteit, gebruikerservaringen en functionaliteit.

BLACK+DECKER PH5551-QS

AE__coolbluenl Beste keuze!
Laatste update was op: 27 november 2023 09:23

De nummer 1 keuze uit deze lijst is de BLACK+DECKER PH5551-QS. Met deze telescopische heggenschaar haalt u een echte alleskunner in huis die van uitstekende kwaliteit is. BLACK+DECKER levert al sinds jaar en dag topkwaliteit elektrisch tuingereedschap.

Onze keuze: De BLACK+DECKER PH5551-QS heeft een zwaard van 51 centimeter, waardoor je een groot oppervlak in een keer kunt meenemen. De telescoop steel is uit te schuiven naar 235 centimeter. Hierdoor kun je er uitstekend op grote hoogte mee werken. Hij beschikt over een elektrische motor met een vermogen van 550 Watt.

Gardena THS 500/48

Gardena THS 500/48Deze Gardena wordt aangedreven door een krachtige elektrische motor van 500 watt. Met messen die 48 centimeter lang zijn kun je takken met een dikte van 25 millimeter nog gemakkelijk snoeien.

Positief aan deze machine vinden gebruikers de eenvoudige bediening en makkelijke hanteerbaarheid. Ook het goede ontwerp wordt vaak genoemd; dit zorgt er ook voor dat je de Gardena THS 500/48 makkelijk opbergen kunt. Als grootste nadelen ervaren gebruikers het gewicht van ruim vier kilogram, wat vooral komt doordat de motor bovenaan de stang zit.

Gardena THS Li-18/42

Gardena THS Li-18/42Deze telescopische heggenschaar van Gardena werkt op een accu, zodat je nooit in de knoei komt met elektriciteitsdraden of steeds een haspel nodig hebt als je gaat snoeien. Deze accu zorgt er mede voor dat de Gardena THS Li-18/42 slechts 3,2 kilogram weegt en ook heel stil is.

Het lage gewicht van deze machine wordt door veel gebruikers als pluspunt genoemd. Ook waardeert men het dat deze telescopische heggenschaar nauwelijks geluid maakt en dat je dankzij de accu geen gedoe met snoeren hebt. Wat men minder goed aan deze machine vindt, is dat hij minder geschikt voor het zagen van dikke takken is en dat de accu snel leeg is.

Bosch AMW10 Combipack

Bosch AMW10 combipackDe Bosch AMW10 is een motorunit, die je door een specifiek opzetstuk kunt gebruiken als heggenschaar, trimmer of zaag. Met zijn elektrische motor van 1.000 watt laat hij wat vermogen betreft de andere gemotoriseerde heggenscharen in deze lijst achter zich.

Positief vinden gebruikers dat de motorunit ook voor andere werkzaamheden te gebruiken is. Ook de krachtige motor en de degelijke afwerking van deze combinatiemachine worden als positief gezien. Minpunten zijn vooral het hoge gewicht van 6,5 kilogram en dat de messen met 43 centimeter aan de korte kant zijn.

Bosch AMW10 totaal pakket

amw10 totaal pakketDeze uitvoering van de Bosch AMW10 met heggenschaar wordt ook veel verkocht. Voor die meerprijs krijg je nog eens een hoogsnoeier, waarmee je tot op grote hoogten gemakkelijk kunt snoeien. De verlengsteel zorgt er namelijk voor dat je tot ver boven 4 meter kunt snoeien, wat ruim een meter hoger is dan de standaard telescoopsteel bij de Bosch AMW10 Combipack.

Positief is dat je met dit apparaat ruim vier meter hoog kan snoeien. De machine is volgens gebruikers degelijk en handig in het gebruik. Grootste minpunten zijn ook hier het gewicht van 6,5 kilogram en de te korte messen.

Powerplus POWXG2061

Powerplus POWXG2061De tweede telescopische heggenschaar van Powerplus in dit overzicht werkt op benzine. De krachtige tweetaktmotor van 750 watt en een reikwijdte van 300 centimeter zorgen ervoor dat je met dit apparaat ook op de moeilijkste plekken makkelijk kan snoeien. De messen hebben een lengte van 39 centimeter en maken het mogelijk om takken tot 25 millimeter dikte door te zagen.

Gebruikers vinden dit apparaat eenvoudig in het gebruik en gunstig geprijsd. Als grootste nadelen worden het gewicht van negen kilogram en de motor die niet altijd vol vermogen geeft genoemd.

Bosch AMW10 met trimmer + heggenschaar + hoogsnoeier

AMW10 trimmer hoogsnoeierDit is de derde uitvoering van de Bosch AMW10 motor met heggenschaar in deze lijst. Bij dit product krijg je naast de heggenschaar en hoogsnoeier ook een trimmer, waarmee je onder meer gras, slootwal en heg netjes kunt trimmen.

Gebruikers zijn erg tevreden over de trimmer en de hoogsnoeier. Grootste minpunten zijn het hoge gewicht van de motorunit en de matige prestaties van de machine. Desondanks blijft dit een van de meest populaire machines.

Gardena Comfort 160 BL Boom- en Struikschaar

Gardena Comfort 160 BLDe eerste niet-gemotoriseerde telescopische heggenschaar in deze lijst is de Gardena Comfort 160 BL Boom- en Struikschaar. Met deze heggenschaar van 1,60 meter kun je tot boven de drie meter snoeien. Het gewicht van iets meer dan één kilogram zal je daarbij geen grote problemen geven. De snoeikop kan tot 200 graden worden gedraaid, zodat je in de richting kunt snoeien die jij wilt.

Gebruikers vinden deze telescopische heggenschaar handig in het gebruik, mede door het lage gewicht. Volgens sommigen voelt het mechanisme waar de schaar mee knipt wel wat fragiel aan.

Gardena Comfort 700T

Gardena Comfort 700TOok deze Comfort 700T van Gardena wordt door spierkracht bediend. Met de uitschuifbare telescopische armen op deze Gardena kun je tot een hoogte van iets minder dan drie meter snoeien.

Gebruikers vinden deze telescopische heggenschaar handig in het gebruik en degelijk aanvoelen. Ook zijn lage prijs is voor gebruikers een pluspunt. Het ontbreken van een draaibare snoeikop en de wat beperkte snoeihoogte zijn de grootste nadelen van deze schaar.

Wolf Garten HS 1000 T

Wolf Garten HS 1000 TDeze heggenschaar is niet voorzien van een motor en heeft daardoor een verkoopprijs die ver onder de automatische varianten ligt. Met de uitschuifbare telescopische armen van de Wolf Garten HS 1000 T kun je tot drie meter hoogte snoeien.

Gebruikers vinden deze HS 1000 T van Wolf fijn in de hand liggen en de lengte van de schaar soepel instelbaar. Dat er geen draaibare snoeikop op zit en het gewicht van drie kilogram zijn de grootste minpunten.

Conclusie telescopische heggenscharen

Zoals je gemerkt hebt, zijn er veel verschillende soorten telescopische heggenscharen te koop. Het hangt helemaal van je gebruiksdoel af welke soort voor jou het meest geschikt is:

 • Hoef je niet hoger te snoeien dan zo’n drie meter en is de hoeveelheid snoeiwerk beperkt, ga dan voor de Gardena Comfort 700T of Wolf Garten HS 1000 T.
 • Is een gemotoriseerde telescopische heggenschaar voor jou niet nodig, maar wil je wel ook op grotere hoogten goed kunnen snoeien met een draaibare snoeikop, koop dan de Gardena Comfort 160 BL Boom- en Struikschaar.
 • Als je het handig vindt om meerdere opzetstukken te gebruiken op één motor, dan is de Bosch AMW10 combipack iets voor jou. Je kunt daarbij nog kiezen voor een extra trimmer-opzetstuk of een additionele verlengsteel om echt heel hoog te kunnen snoeien.
 • Wil je niet met snoeren stoeien en ook niet de herrie van een benzinemotor hebben tijdens het snoeien, ga dan voor de met een accu uitgevoerde Gardena THS Li-18/42.
 • Als je bij het snoeien vooral dikkere takken goed wilt kunnen doorzagen, dan zijn de Powerplus POWXG2061 en de Gardena THS 500/48 de beste opties voor jou.
 • Wil je een goede gemotoriseerde telescopische heggenschaar voor weinig geld, ga dan voor de Powerplus POWXG2042.

Mocht je niet gevonden hebben waar je naar zocht, bekijk dan ook eens het assortiment aan elektrische heggenscharen. Vele gerenommeerde merken zoals Gardena, Metabo, Black & Decker, Bosch & Wolf-Garten.

Veelgestelde vragen over telescopische heggenscharen

Welk type mes is het beste?

Je kunt kiezen tussen een enkelzijdig en dubbelzijdig mes. Een dubbelzijdig mes is het meest effectief, omdat je dan zowel van voor naar achter kunt snoeien.

Waar kan ik op letten om zo veilig mogelijk te snoeien?

Veiligheid is zeer belangrijk bij het gebruik van een telescopische heggenschaar. Enkele maatregelen die je kunt treffen zijn:

– Het dragen van een veiligheidsbril. Vaak kijk je omhoog bij het snoeien, waardoor er tuinafval in je gezicht of ogen kan komen. Draag hierom een veiligheidsbril.

– Het dragen van oorkappen. De heggenschaar maakt veel geluid tijdens het snoeien, het dragen van oorkappen dempt dit geluid.

Hoe zit het met garantie?

Op alle telescopische heggenscharen zit minimaal 2 jaar garantie. Mocht er iets mis zijn met het product, kun je altijd terecht bij de winkelier.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Goedklusgereedschap.nl
   Logo