STIHL Heggenscharen

Ben je op zoek naar een heggenschaar van het merk STIHL? Bekijk dan op deze pagina de beste koop, waar je op moet letten bij de aanschaf van een STIHL heggenschaar, voor welke klus of toepassing je de heggenscharen kunt gebruiken en wat de voor- en nadelen van elk product zijn.

Bekijk hieronder direct een selectie van de beste STIHL heggenscharen.

Onze keuze

Wij hebben als favoriet de STIHL HSA 45 gekozen. Deze heggenschaar is super gebruiksvriendelijk, en kan de klussen aan die een doorsnee doe-het-zelver verwacht van een heggenschaar, en tegelijkertijd is hij ook geschikt voor professionals. We zijn van mening dat je met deze heggenschaar een echte topper in huis haalt.

HSA 45 | accu Heggeschaar | geïntegreerde accu

TradetrackerProducts Onze keuze!
Laatste update was op: 1 juli 2023 10:35

Onze absolute topkeuze. Veelzijdig en geschikt voor gemiddeld gebruik. Een echte alleskunner die zelfs door professionals wordt gebruikt.

Waarom een STIHL Heggenschaar?

Een van de belangrijkste voordelen van STIHL heggenscharen is dat ze zeer krachtig zijn. Of je nu een kleine struik of een grote heg moet snoeien, een STIHL heggenschaar kan het klusje gemakkelijk klaren. Daarnaast zijn de heggenscharen van STIHL duurzaam en gebouwd om lang mee te gaan. Je kunt er dus op vertrouwen dat je investering in een STIHL heggenschaar zich op de lange termijn zal uitbetalen.

Een ander voordeel van STIHL heggenscharen is dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. De meeste modellen zijn uitgerust met een antivibratiesysteem dat ervoor zorgt dat de trillingen worden verminderd. Dit betekent dat je de heggenschaar langer kunt gebruiken zonder dat je last krijgt van vermoeidheid of pijn in je handen en armen. Daarnaast zijn de heggenscharen van STIHL gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Een potentieel nadeel van STIHL heggenscharen is dat ze duurder zijn dan andere merken. Echter, de hogere prijs is een weerspiegeling van de kwaliteit en duurzaamheid van de heggenschaar. Daarnaast zijn sommige modellen ook vrij zwaar, wat het moeilijker kan maken om ze voor langere tijd te gebruiken.

Hieronder bespreken we enkele topmodellen van het merk STIHL inidividueel en lichten we toe waarvoor deze heggenscharen geschikt zijn. Als je wel wat hulp kunt gebruiken bij het maken van je keuze, lees dan gauw verder!

STIHL HSA 45

De STIHL HSA 45 is een lichtgewicht en gebruiksvriendelijke accu heggenschaar die is ontworpen voor zowel particuliere gebruikers als professionals. Dit apparaat is perfect voor mensen die hun heggen en struiken willen bijwerken zonder al te veel gedoe. Omdat het een accu heggenschaar betreft ben je niet gebonden aan het stroomnet, wat fijn is omdat je dan niet gelimiteerd wordt door een verlengsnoer. Bekijk hieronder de voor- en nadelen van de STIHL HSA 45, evenals de toepassingen van deze snoeimachine.

TradetrackerProducts Onze keuze!
Laatste update was op: 1 juli 2023 10:35

Onze absolute topkeuze. Veelzijdig en geschikt voor gemiddeld gebruik. Een echte alleskunner die zelfs door professionals wordt gebruikt.

Voordelen van de HSA 45

 • Lichtgewicht: Met een gewicht van slechts 2,3 kg is de STIHL HSA 45 gemakkelijk te hanteren en te gebruiken, zelfs voor mensen met weinig kracht.
 • Draadloos: De STIHL HSA 45 werkt op een krachtige accu die lang genoeg meegaat om de meeste klussen af te handelen. Dit betekent dat je niet afhankelijk bent van een stopcontact en vrijer kunt werken.
 • Eenvoudig te gebruiken: Met zijn eenvoudige bedieningsknoppen en intuïtieve ontwerp is de STIHL HSA 45 gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners.
 • Veiligheid: De STIHL HSA 45 is voorzien van een veiligheidsschakelaar en een mesbeschermkap, wat betekent dat je veilig en comfortabel kunt werken zonder je zorgen te maken over ongelukken.

Nadelen van de HSA 45

We hebben nu de voordelen uitgelicht, maar het is ook belangrijk om te weten wat de nadelen van deze heggenschaar zijn. Zo kun je weloverwogen een keuze maken. Ons viel dit op:

 • Minder krachtig: De STIHL HSA 45 is niet zo krachtig als sommige andere heggenscharen op de markt. Dit betekent dat het niet geschikt is voor zwaar snoeiwerk of het snoeien van zeer dikke takken.
 • Accuduur: De accu van de STIHL HSA 45 heeft een beperkte levensduur, waardoor je deze tijdig moet opladen. Dit kan een probleem zijn als je een grote tuin hebt en veel snoeiwerk moet doen.

Toepassingen

De STIHL HSA 45 is ideaal voor het snoeien van heggen en struiken in kleine tot middelgrote tuinen. Het is geschikt voor het snoeien van dunne takken en het bijwerken van de vorm van heggen en struiken. Het apparaat is niet geschikt voor zwaar snoeiwerk of het snoeien van zeer dikke takken. De machine enkele beperkingen, zoals een beperkte accuduur en minder kracht dan sommige andere heggenscharen, maar hij is perfect voor mensen met een kleine tot middelgrote tuin.

STIHL HSE 61

Als tuinliefhebbers weten we als geen ander hoe belangrijk het is om je tuin goed te onderhouden. De STIHL HSE 61 is een elektrische heggenschaar van hoge kwaliteit, waarmee je makkelijk en snel je heggen en struiken kunt snoeien. Bekijk hieronder de voor- en nadelen van het product en lees waar je het product voor kan gebruiken.

TradetrackerProducts Tweede keus
Laatste update was op: 1 juli 2023 10:35

Voordelen van de HSE 61

Laten we beginnen met de voordelen van de STIHL HSE 61. Allereerst is deze heggenschaar zeer krachtig en efficiënt in gebruik. Met een vermogen van 500 Watt en een meslengte van 50 centimeter kun je makkelijk dikke takken snoeien. Daarnaast heeft deze heggenschaar een ergonomisch ontwerp, wat het gebruik comfortabel maakt en ervoor zorgt dat je zonder problemen langere tijd kunt snoeien. Ook heeft de HSE 61 een mesbeschermer, zodat je veilig kunt werken. Verder is deze heggenschaar makkelijk in onderhoud en kun je het mes zonder gereedschap vervangen.

Nadelen van de HSE 61

Maar zoals bij elk product zijn er ook enkele nadelen. Het grootste nadeel van de HSE 61 is het gewicht. Met 3,9 kilogram is deze heggenschaar vrij zwaar, wat het gebruik vermoeiend kan maken als je langere tijd aan het werk bent. Daarnaast is deze heggenschaar bedraad, wat het snoeien van grote tuinen lastiger kan maken.

Waarvoor kun je de STIHL HSE 61 gebruiken?

De STIHL HSE 61 is geschikt voor het snoeien van heggen, struiken en kleine bomen. Met een meslengte van 50 centimeter kun je gemakkelijk verschillende soorten beplanting snoeien. Het is een ideale heggenschaar voor mensen met een middelgrote tuin die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare heggenschaar. Als je op zoek bent naar een heggenschaar voor zeer zware klussen, dan is de HSE 61 wellicht niet de beste keuze.

STIHL heggenschaar op steel

Een type heggenschaar dat de laatste tijd enorm aan populairiteit aan het winnen is is de telescopische heggenschaar (ook wel heggenschaar op steel genoemd). Gelukkig heeft het merk ook deze soort in het assortiment, en hieronder bespreken we de beste uit deze categorie.

De eerste telescopische heggenschaar van STIHL die we bespreken is een accu telescopische heggenschaar. Ben je op zoek naar een variant die aangesloten kan worden op het stroomnet? Scroll dan naar de volgende.

HLA 56 | accu Heggeschaar op steel | Met accu AK10 en lader

TradetrackerProducts Ook fantastisch
Laatste update was op: 1 juli 2023 10:35

STIHL HLA 56, mooie machine die je op grote hoogte laat werken. Dankzij de accu heb je grote bewegingsvrijheid.


De STIHL HLA 56 accu heggenschaar op steel is ontworpen voor het trimmen van heggen en struiken in de tuin. Het gereedschap heeft een dubbelzijdig snijmes dat in combinatie met de krachtige motor zorgt voor een efficiënte en nauwkeurige snoei. De totale lengte van de heggenschaar is 210 cm, waardoor je gemakkelijk hoge en brede heggen kunt bereiken zonder een ladder te hoeven gebruiken. De accu heggenschaar heeft een lichtgewicht ontwerp en is gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor het snoeien van heggen minder vermoeiend is voor de gebruiker.

Voordelen

Een groot voordeel van de STIHL HLA 56 accu heggenschaar op steel is dat het snoerloos werkt. Je hoeft geen rekening te houden met verlengsnoeren en je kunt zonder beperkingen door je tuin bewegen. De Lithium-Ion COMPACT accu heeft een looptijd van ongeveer 80 minuten, wat ruim voldoende is om de meeste tuinen te kunnen onderhouden. Het gereedschap heeft een eenvoudig te vervangen accu, wat het gemakkelijk maakt om door te werken als de eerste accu leeg is.

Een ander voordeel van de STIHL HLA 56 accu heggenschaar op steel is dat hij een zeer laag geluidsniveau heeft. Dit maakt het niet alleen prettiger voor de gebruiker, maar ook voor de buren. Een ander pluspunt is de veiligheid. Het gereedschap heeft een tweehandsbediening die ervoor zorgt dat het mes onmiddellijk stopt als een van de handen wordt losgelaten. Dit vermindert het risico op ongelukken en verwondingen.

Nadelen

Er zijn echter ook enkele nadelen aan de STIHL HLA 56 accu heggenschaar op steel. Ten eerste is hij iets duurder dan sommige andere heggenscharen op steel op de markt. Daarnaast kan het gewicht van het gereedschap soms zwaar aanvoelen voor mensen die niet gewend zijn om met dergelijke gereedschappen te werken. Tot slot heeft de heggenschaar een beperkte snijdiameter van 16 mm, wat betekent dat het niet geschikt is voor het snoeien van zeer dikke takken. Wil je een krachtigere snijmachine, dan moet je even de volgende heggenschaar uit deze lijst bekijken.

HLE 71 K | Elektrische heggenschaar 211 cm

Laatste update was op: 1 juli 2023 10:35

Een super krachtige telescopische heggenschaar van STIHL. Met een vermogen van 600 watt kun je naar hartelust snoeien.

De STIHL HLE 71 K heggenschaar heeft een vermogen van 600 watt en een bladlengte van 50 centimeter. Dankzij de verstelbare steel en handgreep kan de heggenschaar eenvoudig worden aangepast aan jouw lichaamslengte en de vorm van de heg. Dit zorgt voor een comfortabele en ergonomische werkhouding tijdens het snoeien. De heggenschaar heeft ook een mesafstand van 35 millimeter.

Voordelen

Een van de voordelen van de STIHL HLE 71 K heggenschaar is dat hij elektrisch is en daardoor milieuvriendelijker dan benzine-aangedreven heggenscharen. Bovendien is de heggenschaar gemakkelijk in gebruik en vereist het geen brandstof bij het opstarten. Het onderhoud van de heggenschaar is ook relatief eenvoudig.

Een ander voordeel van de STIHL HLE 71 K heggenschaar is de verstelbare steel en handgreep. Dit zorgt ervoor dat je de heggenschaar kunt aanpassen aan jouw lichaamslengte en werkhouding, waardoor je comfortabeler kunt werken en vermoeidheid kunt verminderen. Ook de handgrip voelt lekker zacht aan en is comfortabel tijdens het vasthouden. De dubbele messen met laser-gesneden en diamant-geslepen randen zorgen voor nauwkeurig en schoon snoeiwerk. De ingebouwde trillingsdemping vermindert de trillingen tijdens het gebruik van de heggenschaar, wat op zijn beurt weer zorgt voor minder belasting op de armen en schouders.

Nadelen

Een potentieel nadeel van de STIHL HLE 71 K heggenschaar is dat het snoer gebonden is aan een stopcontact, waardoor de bewegingsvrijheid beperkt is. Dit kun je oplossen met een verlengsnoer. Bovendien kan het snoer in de weg zitten tijdens het snoeien en kan het gevaarlijk zijn als je niet oppast. Het gewicht van de heggenschaar kan ook een nadeel zijn, vooral als je het langdurig gebruikt.

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen we vragen van onze lezers over de gereedschappen die we bespreken. Deze vragen verzamelen we en beantwoorden we op de site, zodat iedereen er profijt van kan hebben. Heb je zelf een vraag? Gebruik dan ons contactformulier om hem aan ons te stellen. Hieronder zijn enkele veelgestelde vragen over STIHL heggenscharen.

Hoe vaak moet ik het mes van mijn heggenschaar slijpen?

Het hangt af van hoe vaak je de heggenschaar gebruikt en hoe intensief je het gebruikt. Een goed onderhouden mes kan lang meegaan, maar het is raadzaam om het minstens één keer per jaar te laten slijpen. Gebruik onze instructie over het slijpen van een heggenschaar voor nog meer tips.

Kan ik mijn STIHL heggenschaar gebruiken voor het snoeien van andere planten dan heggen?

Ja, je kunt je heggenschaar gebruiken voor het snoeien van andere planten dan heggen, zoals struiken en kleine bomen. Zorg er wel voor dat je het juiste mes gebruikt voor de taak en dat je de planten niet beschadigt tijdens het snoeien.

Welke accessoires raden jullie aan?

Qua accessoires is het in elk geval belangrijk dat je jezelf goed beschermd tijdens het snoeien. Draag bijvoorbeeld altijd beschermende kleding, zoals een veiligheidsbril en gehoorbescherming, en zorg ervoor dat er niemand in de buurt is wanneer je de heggenschaar gebruikt.

Wat is het verschil tussen een accu-heggenschaar en een elektrische heggenschaar?

Een accu-heggenschaar werkt op een oplaadbare accu en heeft geen stopcontact nodig. Een elektrische heggenschaar werkt daarentegen via een snoer dat in het stopcontact moet worden gestoken. Vaak wordt hierbij een verlengsnoer gebruikt. Het is aan jezelf om te bepalen welke variant voor jou het fijnste werkt.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

   Goedklusgereedschap.nl
   Logo