Gardena Heggenschaar

gardena

Het hedendaagse tuingereedschap heeft ontzettend veel merken en soorten op de markt beschikbaar. Zo ook bij heggenscharen. Het kopen van een heggenschaar kan een lastig karwei zijn. Gelukkig hebben wij op deze pagina alle Gardena heggenscharen op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk je keuze kunt maken. Het merk staat bekend om de kwaliteit van zijn tuingereedschap, en de levensduur van deze machines.

Elektrische heggenschaar EasyCut Gardena 420/45 - 9830-20
Elektrische heggenschaar EasyCut Gardena 450/50 - 9831-20
Elektrische heggenschaar Gardena EasyCut 500/55 - 9832-20
Accu Heggenschaar | EasyCut Li-14/40 - 9836-20
Laatste update was op: 2 februari 2023 18:09

Voordelen van een Heggenschaar

Elektrische Heggenscharen

Met een heggenschaar is het gemakkelijk om heggen, buxus of coniveren te knippen en te onderhouden. Een heg snoeien is erg vermoeidend, en het gebruik van de juiste heggenschaar kan de klus een stuk gemakkelijker maken. Het merk Gardena heeft diverse soorten heggenscharen ontwikkeld, en hieronder bekijken we per categorie welke soort de beste Gardena heggenschaar is. De 3 categorieen zijn de Elektrische, Accu en Buxusschaar.

Gardena elektrische heggenschaar

Gardena heeft verschillende elektrische heggenscharen in het assortiment. Hieronder een overzicht van de meest populaire machines, gerangschikt op gebruikerservaring, product specificaties en prijs. Bij elke heggenschaar staan de voor- en nadelen van de machine duidelijk aangegeven, zodat je deze kunt meenemen in je aankoopbeslissing.

Gardena EasyCut 500

Easycut 500

De EasyCut 500 is een prachtige elektrische heggenschaar met vele functies en een lemmet van 55 of 50 centimeter. De keuze is aan jou en kan gemaakt worden op de productpagina. De EasyCut 500 is een mooi instapmodel dat gebruikt kan worden voor het snoeien van middelgrote heggen. De heggenschaar is uitgerust met lasergesneden precisiemessen die nauwkeurig op elkaar aansluiten en razensnel door zelfs de dichtste heggen heen snoeien. De machine wordt aanbevolen tot heggen van 1,70 meter hoog met een maximale takdikte van 18 mm. De motor heeft een vermogen van 500 Watt, en wordt aangedreven door elektriciteit. De EasyCut 500 heeft een gewicht van 2,7 kilo, en is gemakkelijk te hanteren dankzij de ergonomische handgrepen die Gardena heeft ontwikkeld.

Ook het snoeien van een heg dicht bij de grond is mogelijk met deze machine. Er zit namelijk een speciale terugslagbeveiliging op het apparaat waarmee je veilig te werk kan gaan. Doordat de machine erg licht is qua gewicht werkt deze zeer fijn, en ook een eventueel verlengsnoer zal geen extra trekgewicht toevoegen aan de machine dankzij de kabeltrekontlasting. Al met al is dit een zeer geschikte machine voor het snoeien van je heg. Een groot scala aan functies, mooie prijs en het apparaat werkt zeer fijn voor zowel professionele hoveniers als de doe-het-zelver.

Bekijk de Easycut 500 Nu

Gardena EasyCut 450

EasyCut 450 heggenschaar

De EasyCut 450 is het kleinere broetje van het model dat we hierboven behandelden. Hij is in veel opzichten gelijk aan de 500, alleen in prijs is deze machine een stuk goedkoper. Het lemmet bij deze machine is 55/50 centimeter, afhankelijk van welke je kiest op de productpagina. Hoe langer het lemmet, hoe meer oppervlakte je kunt snoeien in 1 beweging. De keerzijde is dat het zwaarder snoeit. Dit is een afweging die een ieder voor zichzelf moet maken, maar het is goed dat je deze keuze zelf kunt maken. De EasyCut 450 wordt aanbevolen voor middelgrote heggen tot 1,60 met een maximale takdikte van 18 mm. Hij heeft een licht gewicht van 2,7 kilo. De motor heeft een vermogen van 450 Watt en wordt aangedreven door elektriciteit.

Dicht bij de grond snoeien kan ook met de 450 erg veilig en gemakkelijk dankzij de terugslagbeveiliging. Ook heeft deze machine evenals de variant hierboven een kabeltrekontlasting op de machine. De ergonomische grip geeft je veel wendbaarheid tijdens het snoeien en zorgt er voor dat je armen niet moe en lam worden van langdurig gebruik.

Bekijk de Easycut 450 Nu

ComfortCut 550

Gardena comfortcut elektrische heggenschaar

De Gardena ComfortCut series is een wat krachtigere versie als de EasyCut series hierboven. Dit kenmerkt zich in een krachtigere motor, die grotere, dikkere heggen kan snoeien. Deze machine heeft een lemmet van 50 centimeter. De motor heeft een vermogen van 550 Watt, en wordt aangedreven op elektriciteit. Hij is geschikt voor heggen te snoeien met dikkere takken tot 27 mm. De machine weegt 3,5 kg, maar dankzij de comfortgrip wordt dit gewicht evenredig verdeeld over de machine en kun je er langdurig comfortabel mee werken.

Je kunt laag bij de grond werken met deze machine dankzij de terugslagbeveiliging aan het einde van het zaagblad. Het geluidsniveau dat deze machine produceert ligt op 95 decibel. Op deze heggenschaar zit 2 jaar garantie, dus mocht er iets stukgaan kun je hem altijd retourneren.

PowerCut 700

powercut 700

Dit is de krachtigste heggenschaar in het assortiment van Gardena. Met een lemmet van 66 centimeter is het lang genoeg om in een klap een groot stuk van je heg te snoeien. Hierdoor werk je erg snel en nauwkeurig. Dankzij de krachtige motor kun je de dikste heggen snoeien met deze machine, en zal de schaar niet vastlopen op dikke takken. De motor heeft een vermogen van 700 Watt, hierdoor is de PowerCut 700 geschikt voor het knippen van dikke takken van bijvoorbeeld de beukenhaag of taxus.

Dit is de laatste elektrische heggenschaar van het merk Gardena. Ben je op zoek naar nog meer elektrisch heggenscharen? Bekijk dan ook even onze top-10 van alle merken in 1 lijst.

Gardena Accu Heggenschaar

Wie op zoek is naar een accu heggenschaar van Gardena is op deze pagina aan het juiste adres. Hieronder het ruime assortiment aan alle Accu varianten van dit soort tuingereedschap. Het grote voordeel van een Accu versie is het feit dat je geen verlengsnoer nodig hebt, wat meer bewegingsvrijheid oplevert. Een nadeel is het feit dat je gebonden bent aan de accuduur van de machine. Gelukkig hebben de Accu’s van Gardena een lange gebruiksduur, en kun je een groot oppervlakte bewerken voor ze leeg zijn. Daarnaast zijn de accu’s gemakkelijk uit te wisselen en kun je snel verder met de klus.

Gardena ComfortCut Li-18/50

Gardena Li 18

Deze Accu Heggenschaar wordt aangedreven door een Accu van 18 Volt en is het ideale instapmodel voor iedereen die op zoek is naar een degelijke heggenschaar die werkt op accu. Dankzij het langwerpige mes van 50 centimeter is het gemakkelijk om lange stukken in een paar slagen in te korten. Ook draagt het lichte gewicht van 2,9 kilo mee aan de handelingssnelheid van dit product. Met de Li-18 snij je takken tot 16 millimeter dik. De 18 V accu is volledig opgeladen in 4 uur, en gaat lang mee tijdens gebruik.

Gardena PowerCut Li-40/60

Li-40/60

De Li-40/60 is een super krachtige accu heggenschaar die specifiek is ontwikkeld om veel kracht te leveren, terwijl hij alsnog op accu functioneert.

Telescopische heggenschaar

Hieronder het assortimetn van de Gardena telescopische heggenscharen. Een telescopische heggenschaar heeft een lange steel waarmee het erg gemakkelijk is om hoge heggen te snoeien. Met een kantelscharnier kun je hem gebruiken voor zowel de boven- als zijkant van een hoge heg.

Gardena THS 500/48

THX 500/48 telescoop

De THS 500 series is een multifunctionele elektrische telescopische heggenschaar ontwikkeld en geproduceerd door het merk Gardena. Het is de nummer 1 keuze op het gebied van telescopische heggenscharen en de absoluut beste keuze als je op zoek bent naar een schaar van deze soort. Dankzij het draaibare handvat is het mogelijk om te snoeien op vrijwel elk denkbare hoek, vanaf de grond. De telescopische steel heeft een bereik van 3 meter, en is uitschuifbaar. De THX 500/48 heeft een elektrische motor van 500 Watt. Deze machine is geschikt voor het snoeien van takken met een dikte tot 25 mm. Het gewicht is 4,1 kilo, iets om rekening mee te houden als je boven je macht werkt.

De lengte van het lemmet is 48 mm, en groot genoeg om in lange halen je heg, coniferen of bodembedekkers te snoeien. Deze machine is aangesloten op netstroom en produceert 98 decibel aan geluid. De kabellengte is slechts 20 centimeter zoals te zien op de productfoto, dus een verlengsnoer zal zeker nodig zijn. Op dit product krijg je 2 jaar garantie.

Gardena THS Li-18/42

THS Li telescopische heggenschaar

De Gardena THS Li 18/42 is een accu telescopische heggenschaar die werkt op een accu van 18 Volt. Hierdoor heb je geen verlengsnoer nodig en dit kan tijdens het snoeien op hoogte en lastige invalshoek erg goed van pas komen. De machine is met zijn 3,2 kilo een stuk lichter als de variant hierboven, wat je een stuk minder kracht kost om te werken en de wendbaarheid ten goede komt. Het bereik van de telescoopsteel is 3 meter, en de kantelbare kop geeft je de mogelijkheid om te snoeien in elk denkbare invalshoek.

De Lemmetlengte van deze machine is iets korter: 42 mm. De maximale aanbevolen takdikte die je kunt snoeien ligt op 16 mm. Mocht je toch dikkere takken willen snoeien is het handiger om een elektrische telescoop heggenschaar te kopen. Inclusief 18 Volt accu & oplader, instructie handleiding en 2 jaar garantie.

Mocht je op zoek zijn naar nog meer keuze in Telescopische heggenscharen? Bekijk dan ook eens onze top-10 telescopische heggenscharen van alle merken.

Aanbieding

Op zoek naar een Gardena heggenschaar in de aanbieding? Op onze website kun je alle aanbiedingen van Makita producten gemakkelijk en snel inzien. De meest actuele informatie en de goedkoopste prijzen. Check deze pagina regelmatig, want de productprijs kan iedere dag veranderen en aanbiedingen komen & gaan op een wekelijkse basis of sneller.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo