Bosch Heggenscharen

BoschHet merk Bosch is opgericht in 1886 en is sindsdien een gerenommeerd merk geworden in zowel het huis- en tuingereedschap. De reputatie van een degelijk, kwalitatief sterk merk is opgebouwd dankzij jarenlange innovatie en gebruik van duurzame materialen. De Bosch heggenscharen zijn hier geen uitzondering op. Het kopen van een Bosch heggenschaar is soms nog wel een lastig karwei, omdat er zoveel verschillende keuzes zijn. Op deze pagina helpen we je met het kopen van de Bosch heggenschaar die bij jou past.

Bosch heggenschaar kopen

Er zijn verschillende soorten Bosch heggenscharen verkrijgbaar. Ze zijn te verdelen in 2 soorten: elektrische die werken op netstroom, en bosch accu heggenscharen die draadloos zijn. Deze 2 soorten zijn ook weer op te delen in traditionele, telescopische en voor buxushagen. Bij elk product wordt individueel aangegeven wat voor type heggenschaar dit is, en wat de productspecificaties zijn. Zo kun je gemakkelijk eentje kiezen die perfect bij jou, en je tuin past.

Bosch AHS 50-20 Li

Bosch AHS 50-20 LiDe Bosch AHS 50-20 Li is een draadloos model met een 18 Volt Li-Ion Accu. Deze Bosch accu heggenschaar is voorzien van een zwaard van 50 centimeter. Hij is iets zwaarder dan de ASB 10,8 Li – maar daardoor beter geschikt voor middelgrote heggen. Zijn laag gewicht van 2,5 kilogram en zijn optimaal evenwichtspunt zorgen voor een gemakkelijke hantering, ook voor leken. Dat is dan ook het voornaamste pluspunt van de AHS 50-20 Li: comfortabel werken in iedere positie.

De AHS 50-20 Li ligt niet enkel goed in de hand maar is ook veilig. De beschermkoker zorgt ook voor veiligheid wanneer u het toestel niet gebruikt. Met zijn 2600 snijbewegingen per minuut en zijn comfortabel gevoel staat geen enkele heg u nog in de weg.

Bosch AHS 45-16

Bosch AHS 45-16De AHS 45-16 is een elektrische heggenschaar van het merk Bosch met een vermogen van 420 watt. De meslengte is 45 cm, wat hem geschikt maakt voor kleinere heggen. Hij kan takken tot 16 mm in diameter snoeien met de diamant geslepen messen. De AHS 45-16 wordt vaak gebruikt voor het snoeien van buxushagen en andere kleine struiken. Hij weegt slechts 2,6 kg en is zeer ergonomisch dankzij het lichte gewicht. Je krijgt geen last van een lamme arm of iets dergelijks.

Hij heeft een geluidsniveau van 87 dB en maakt 3400 snijbewegingen per minuut. Het is aan te raden om bij deze Bosch heggenschaar een verlengsnoer te gebruiken, omdat het netsnoer erg kort is.

Bosch AHS 70-34

Bosch AHS 70-34De Bosch AHS 70-34 kan vooral omschreven worden als een uiterst krachtige machine met een vermogen van 700 watt. De ASHS 70-34 bestaat uit een zwaard van maar liefst 70 centimeter lang en een mesafstand van 34 mm – waardoor hij ook voor de ietwat ruigere heggen geschikt is. De Bosch AHS 70-34 is met andere woorden voornamelijk geschikt als hulpmiddel voor zware en stevige heggen. Het is ideaal om het steeds als hulpmiddel bij de hand te hebben vanwege de grote kracht gecombineerd met het lage gewicht van slechts 3,8 kilogram.

De Bosch AHS 70-34 is standaard voorzien van mesbescherming en een zaagfunctie (tot 3,4 cm dikte) . Vanwege de grote afmetingen van het zwaard is het model uiteraard veel minder geschikt voor kleine heggen en precisiewerk. Wij raden hem vooral aan bij grover werk of als hulpmiddel bij stevige heggen.

Bosch ASB 10,8 Li 3 set buxusschaar

Bosch ASB 10 Li SetDe Bosch ASB 10,8 Li is speciaal ontworpen om flexibel en polyvalent te zijn. In de set zijn 3 verschillende messen meegeleverd, zijnde een grasmes voor graskanten, een medium mes (12 cm, ideaal voor het vormsnoeien) en een groot mes (20cm). De messen zijn zonder kennis noch gereedschap zeer eenvoudig te wisselen. De accu gaat 100 minuten mee en is op 210 minuten volledig opgeladen. Bovendien geeft een led-display de accustatus voortdurend weer opdat u niet voor ongename verrassingen komt te staan.

De ASB 10,8 Li profileert zich voornamelijk als een dynamisch lichtgewicht ( 900gram) dat vlot te hanteren is. Onder andere de handgreep is daartoe voorzien van softgrip materiaal om deze heggenschaar ook makkelijk aan te laten voelen. Alhoewel een anti-blokkeersysteem voorzien is om de heggenschaar te beschermen tegen vastlopen bij dikkere takken, moeten we toch concluderen dat deze heggenschaar enkel geschikt is bij kleinere heggen. Ook de beperkte accuduur maakt dit duidelijk: een fantastische heggenschaar voor wie zijn eigen heggen wenst te onderhouden, maar zeker niet voor de professionele snoeier.

Bosch AMW10

Bosch AMW10 combipackDe Bosch AMW10 straalt multifunctionaliteit uit. Zijn aandrijfeenheid kan bijvoorbeeld gebruikt worden ter combinatie met allerhande tuingereedschap. De allerhande mogelijke opzetstukken (heggenschaar, hoogsnoeier, verlengsteel) zijn makkelijk verwisselbaar. Een extra 360 graden draaibare greep moet een optimale gebruikscomfort garanderen. De schouderriem is verstelbaar en dient hetzelfde doel. De Bosch AMW10 vindt het belangrijk om uw ideale balans te helpen vinden, ook belangrijk bij een zwaarder toestel (6,5kg).

Het toestel leent zich uitstekend voor bovenhandse snoeiwerkzaamheden aan de hand van een compact en zelfsmerend zwaard (26 centimeter) en de razendsnelle kettingsnelheid ( 12 m/s).

Bosch ISIO buxus- en grasschaar

Bosch ISIODe Bosch ISIO is zowel een buxus- als grasschaar in 1. Met het makkelijk te verwisselen opzetstuk tover je deze schaar om in een stuk tuingereedschap met een andere functie. De meslengte is 12 cm en hij kan takken snoeien tot een dikte van 8mm in dikte. Hij weegt 550 gram en heeft een ergonomische greep waardoor hij erg lekker in je hand ligt. Ingeboude LED indicator laat je de batterijstatus zien. Een volledige lading laat je 50 minuten lang aan een stuk door snoeien. Dit is mogelijk dankzij de krachtige 3,6 volt Li-Ion accu.

Bosch AHS 65-34

Bosch AHS 65-34Op plaats 8 vinden we de Bosch AHS 65-34. Ook hier valt meteen de korte snoer op. Eenmaal we echter een verlengsnoer aangesloten hebben, voelen we ineens een ideale tool in de hand. Deze elektrische heggenschaar van 700 watt is licht van gewicht en voorzien van ergonomische grepen. De messen zijn bovendien diamantgeslepen en zorgen voor een zeer precies resultaat waardoor het apparaat zich uitermate schikt voor precisiewerk.

De Bosch AHS 65-34 is bovendien zeer veilig en voorzien van een mesbeveiliging voor het snoeien langs muren en heeft alsook een zaagfunctie ( tot 3,8 centimeter). Dankzij de mesafstand van 3,4 centimeter is het een ideaal middel voor de grovere en hogere heggen.

Bosch AHS 55-20 Li

Bosch AHS 55-20 LiDe Bosch AHS 55-20 Li is ideaal om takken en twijgen te doen bezwijken. Het gaat om een draadloze accuheggenschaar met een 18 volt Li-Ion accu. Het zwaard meet 55 centimeter en is daarvoor minder geschikt voor de grotere heggen – maar des te meer voor de kleinere en middelhoge heggen. Deze heggenschaar voelt licht aan en heeft een ideaal balanspunt, resulterende in een makkelijke hantering. Bovendien is ook gedacht aan comfort: softgrip en handbescherming zorgen voor comfortabel werken wanneer jij het wenst.

Bosch AHS 45-15 Li

Bosch AHS 45-15 LiDe AHS 45-15 Li is een accuheggenschaar van het merk Bosch. Hij is uitermate geschikt voor kleinere heggen. Hij heeft een zwaardlengte van 45 cm, en weegt slechts 2 kilogram. De snoeicapaciteit is 15 mm in diameter, en op een volle accu werkt hij 50 minuten. Hij is uitgerust met een antiblokkeersysteem dat er voor zorgt dat je niet onderbroken wordt tijdens het snoeien. Sommige gebruikers ervaren de oplaadtijd van de accu (1,5 uur) als lang. Dit verschilt natuurlijk per persoon, en alleen jij kunt bepalen of je dit snel genoeg vind.

We hopen dat het je gelukt is met het kiezen van een Heggenschaar. Mocht je nou niet gevonden hebben waar je naar zocht, kijk dan eens bij de Best verkochte elektrische Heggenscharen, misschien zit daar eentje tussen die bij je past.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo