Beste Bosch Buxusschaar

Het mooi bijhouden van je Buxushaag is een leuke klus met een buxusschaar van Bosch. Doordat het een kleinere soort heggenschaar betreft, kun je gemakkelijk in mooie vormen de buxus bijwerken. Ook het snoeien van vormen is met deze buxusscharen mogelijk. Bekijk hieronder wat volgens ons beste Bosch buxusschaar is voor jou tuin.

Onze keuze

Bosch Isio buxusschaar

AE__coolbluenl Beste koop
Laatste update was op: 5 november 2023 23:03

Deze buxusschaar is wat ons betreft de beste aankoop. De Isio is gemakkelijk in gebruik, en een prachtige toevoeging aan je tuingereedschap. De kwaliteit van Bosch is goed te merken aan deze machine. Robuust apparaat, en doet wat het beloofd. Geen moeite met wat dikkere takken. Makkelijk vorm geven aan je buxushaag.

De Bosch Isio is de beste Bosch buxusschaar van dit moment. De Isio wordt aangedreven door een krachtige 3,6 volt lithium ion accu. Hierdoor kun je 50 minuten ongestoord snoeien, maar kun je ook snel weer verder werken. De accu is namelijk erg snel opgeladen, dus je hoeft niet uren te wachten mocht je echt een hele middag willen snoeien. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om een tweede accu te bestellen, of misschien heb je die zelfs al liggen. De Isio heeft opzetbare mesjes (lemmetlengte 12 cm) voor zowel de buxushaag als gras. Dit geeft net wat meer functionaliteit aan het apparaat, en kan de doorslag geven bij je aankoop.

De Isio is geschikt voor takdiktes tot 8 mm. Dankzij het antiblokkeersysteem kun je mooi in 1 stuk door snoeien en zal de buxusschaar niet haperen bij een dikkere tak. Bosch levert een handige opbergetui mee, waar de machine in kan worden bewaard. Het gewicht van de Bosch Isio buxusschaar is slechts 0,55 kg waardoor je hem makkelijk een langere tijd kunt gebruiken zonder last te krijgen van je armen of gewrichten.

Bosch EasyShear

AE__coolbluenl Tweede koop
Laatste update was op: 5 november 2023 23:03

De Bosch EasyShear is volgens ons nummer 2 uit deze lijst. Wat de Isio fijn maakt, is allemaal verwerkt in deze nieuwe buxusschaar van Bosch. Het enige is: kan het product de belofte waarmaken? Gezien de machine net op de markt is, kunnen we niet beoordelen of dit theoretische topapparaat in de praktijk ook zo blijkt te werken.

De Bosch EasyShear is een nieuwe buxusschaar van Bosch, die wij als tweede in deze lijst hebben opgenomen. Hij heeft veel kenmerken die overeenkomen met de bovengenoemde Isio, maar omdat dit een nieuw product betreft is het toch nog even de kat uit de boom kijken. De EasyShear heeft ook zowel een grasmes als een buxushaagmes, die verwisselbaar zijn. De lemmetlengte is ook bij deze machine 12 cm.

Dankzij de ergonomische handgreep van een stroef rubber heb je het gevoel een goede grip te hebben op de machine. Ook het nauwkeurig snoeien gaat van een leien dakje. Het lichte gewicht van 0,5 kg speelt hierin een rol, en je krijgt nooit het gevoel dat de machine te zwaar is. Eigenlijk heeft Bosch met de EasyShear weer de perfecte balans tussen kracht & comfort weten te vinden.

Bosch ASB 10,8 Li 3 set

AE__coolbluenl Derde keus
Laatste update was op: 5 november 2023 23:03

De ASB 10,8 Li van Bosch is een "gouwe ouwe" van het merk. Simpel en erg functioneel. Een ontzettend sterke accu die lang mee gaat, en een krachtige motor die het langere lemmet goed aandrijft.

Voor mensen die op zoek zijn naar een krachtigere buxusschaar is er de Bosch ASB 10,8 Li 3 accu buxusschaar. Deze 10,8 Lithium-ion accu gaat maarliefst 100 minuten mee waardoor je bijna 2 uren lang achtereen kunt snoeien. Ook heeft de ASB 10,8 Li dankzij de krachtigere motor een langere meslengte van 20 cm. Zo kun je een groter stuk van je buxus snoeien in dezelfde beweging, terwijl je niet inlevert op kracht.

Wat een bijkomstigheid van de krachtigere motor en grotere accu is is het gewicht. Met 0,9 kg is het niet de lichtste buxusschaar. Desalniettemin voelt hij prima aan tijdens het snoeien en krijg je nooit echt het idee dat je loopt de zeulen en slepen. Let wel op een goede houding tijdens het snoeien. Op de machine zelf zit een LED display die het actuele accuniveau weergeeft. De messen zijn verwisselbaar, en bij dit setje krijg je een gras- en buxusmes geleverd. Op deze machine zit 2 jaar garantie.

Accessoires

Om de set compleet te maken is het handig om bij je buxusschaar een aantal accessoires aan te schaffen. Dit vergemakkelijkt het gebruik en heeft een positief effect op het eindresultaat van al dat harde werk. Wij raden aan om het Bosch onderhoudsolie voor tuingereedschap aan te schaffen bij deze machines.

Bosch Onderhoudsspray

Handig voor verschillende soorten heggenscharen. Bruikbaar op alle merken. Ook geschikt voor de buxusschaar. Het beste product voor het invetten en schoonhouden van de messen.

Daarnaast kunnen we je de tuinafvalzak, veiligheidsbril en de werkhandschoenen van harte aanbevelen.

Veelgestelde vragen

Hieronder een overzicht van de veelgestelde vragen omtrent Bosch buxusscharen.

Wat is het voordeel van een Buxusschaar tegenover een Heggenschaar?

Een buxusschaar is een kleinere soort heggenschaar die het mogelijk maakt om veel nauwkeuriger te snoeien. Waar een heggenschaar soms een meslengte heeft van 55 tot 70 cm, is dat bij een buxusschaar 12 tot 20 cm. Zo kun je makkelijk manoeuvreren en de mooiste vormen maken.

Hoe moet je een buxusschaar slijpen?

We hebben zelf een uitvoerige pagina gemaakt waar je kunt leren hoe je het beste een buxusschaar kunt slijpen.

Hoe kun je een buxusschaar ontsmetten?

Bij het snoeien van je buxus kunnen er schimmelziekten optreden. Het is daarom erg belangrijk dat je goed je buxusschaar ontsmet. Dit kun je doen door de schaar te reinigen in een sopje met speciaal reinigingsmiddel. Ook is het belangrijk dat je na het tuinseizoen de machine schoonmaakt en invet voor de winter. Uiteraard moet de machine droog worden opgeborgen om roest en dergelijke te voorkomen.

Tot slot: hieronder een handige video met wat tips en trucs omtrent het snoeien van je heg. Dit heeft dus niet alleen betrekking tot je buxushaag, maar heggen in het algemeen. Dit kan je zeker wat inspiratie geven voor het bijwerken van je tuin.

Mocht je nou niet hebben gevonden waar je naar zocht, raden we aan om eens te kijken naar de top-10 buxusscharen. Deze lijst bevat alle gerenommeerde merken, en wellicht zit hier schaar tussen die aan al je eisen voldoet.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo