Black & Decker Heggenscharen

Het bekende merk Black & Decker heeft een grote selectie heggenscharen. Verschillende soorten en types zoals elektrische heggenscharen geschikt voor de kleine tot gemiddelde heg, zowel met of zonder accu. Ook hebben ze een aantal mooie benzine heggenscharen voor de grotere heg met dikke takken. Mocht je op hoogte de heg willen knippen, zijn er ook nog verscheidene telescopische heggenscharen van Black & Decker.

Black & Decker GTC1845L20

Black & Decker GTC1845L20 Accu Heggenschaar

 • 45 centimeter meslengte.
 • Weegt slechts 2,8 kg.
 • Takken tot 18 mm.
 • Kleine tot middelgrote heg
 • Aangedreven op accu

De Black & Decker GTC1845L20 is een zeer fraaie accu heggenschaar die geschikt is voor kleine tot middelgrote heggen. De GTC1845L20 heeft een meslengte van 45 centimeter, en kan takken tot 18 mm knippen. Mocht je dus dikkere takken willen knippen, is het verstandig om even verder te scrollen naar een krachtigere heggenschaar.

De GTC1845L20 weegt 2,8 kg, en is daardoor gemakkelijk voor langere periodes te gebruiken zonder dat je moe wordt of last krijgt van je armen. Daar komt nog eens bij dat het werken met de softgrip erg fijn is, en je nauwkeurig kunt knippen in verschillende hoeken. Ook het vermelden waard: dankzij het ingebouwde veiligheidssysteem is de heggenschaar alleen met twee handen tegelijk aan te zetten. Je zult dus nooit per ongeluk de machine aan krijgen, wat bijdraagt aan de veiligheid van deze haagschaar.

Bekijk de huidige prijs →

Black & Decker BEHTS401-QS

BEHTS401-QS

 • Lemmet van zowel 55 cm als 60 cm in lengte.
 • Geschikt voor takken tot 22 mm.
 • Vermogen van 500 watt.
 • Gewicht: 2,5 kg.
 • Aandrijving: elektrische motor op netstroom.

De Black & Decker BEHTS401-QS is een iets krachtigere elektrische heggenschaar, geschikt voor kleine tot middelgrote heggen. Met z’n vermogen van 500 watt is het een sterke jongen, en geschikt om takken tot 22 mm in dikte te knippen. Denk hierbij aan de takdikte van een stevige beukenhaag. Wat mooi is aan deze heggenschaar is het mes aan het uiteinde van het lemmet, dat je takken tot 35 mm in dikte laat zagen. Dit is handig als er een sporadische dikke tak in je heg zit, wat normaliter het zaagproces zou vertragen.

Qua gebruik is dit een zeer fijne heggenschaar. Ondanks z’n lange meslengte en krachtige motor, weegt hij slechts 2,5 kg. Dit komt deels doordat het een elektrische heggenschaar is zonder accu, wat de machine automatisch een stuk lichter maakt. De heggenschaar heeft een ergonomische handgreep die er voor zorgt dat je hem goed en stevig op een verantwoorde manier kunt vasthouden en gebruiken. Daarnaast beschermt de transparante beschermkap je handen tegen losspattende stukken hout en takken. Een klein nadeel van de BEHTS401-QS is dat je een verlengsnoer nodig hebt bij gebruik.

Bekijk de huidige prijs →

Black & Decker GTC18504PC-QW

Black & Decker GTC18504PC-QW

 • Accu heggenschaar.
 • 50 cm meslengte.
 • geschikt voor takken tot 18 mm in doorsnee.
 • Gewicht: 3,2 kg.

De Black & Decker GTC18504PC-QW is een fijne accu heggenschaar met een langer lemmet van 50 cm. De heggenschaar weegt 3,2 kg, en is dus iets zwaarder als de eerder besproken varianten. Dit komt deels door de langere meslengte, en de accu. De 18 volt 4,0 Ah Li-Ion accu zorgt er voor dat je de hele middag door kunt zagen, zonder dat er een snoer in de weg zit. Mocht je accu toch onverhoopt leegraken, kun je hem gemakkelijk losklikken en een tweede accu er in klikken om door te gaan. Een ideale functie voor de grotere tuinen.

De heggenschaar is geschikt voor kleine tot middelgrote heggen, en kan een takdikte van 18 mm aan. Het maximale geluidsniveau van deze machine ligt op 74 dB. Bij deze machine wordt 1 accu meegeleverd. Mocht je gebruik willen maken van het accu-wisselsysteem, zul je er 1 moeten aanschaffen als je niet nog een andere accu hebt. Alle 18 volt 4,0 Ah Li-Ion accu’s van Black & Decker passen op deze machine.

Bekijk de huidige prijs →

Black & Decker GTC5455PC-QW

GTC5455PC-QW

 • Geschikt voor takken tot 39 mm in dikte.
 • Krachtigste accu heggenschaar.
 • 55 cm zwaardlengte.
 • Gewicht: 3,8 kg.

Black & Decker is vanuit huis uit een powertool merk. Daarbij kan een krachtige heggenschaar niet uitblijven. De Black & Decker GTC5455PC-QW is het allerkrachtigste model van Black & Decker en heeft alles in huis om de dikste heggen te kunnen knippen. Desondanks functioneert deze heggenschaar volledig op accu, en zul je alle bewegingsvrijheid hebben die je nodig hebt.  Dankzij de brede messen en de sterke motor kan hij takken tot 39 mm in dikte snijden. Dit maakt de GTC5455PC-QW geschikt voor middelgrote tot grote heggen.

Een mooie functionaliteit om nog even extra uit te lichten is de Powercommand functie. Mocht je heggenschaar vaststeken in een tak die de zaag niet aan kan, kun je op de Powercommand drukken voor extra power. Hierdoor zaag je zonder moeite verder. Dankzij de extra grote 54 volt 1,5 Ah Li-Ion accu kun je lang werken in de tuin. Mocht de accu leeg zijn, laadt je hem in slechts 45 minuten helemaal op. De kunststof beschermkap beschermt je hand en armen voor losspattende takken en splinters.

Bekijk de huidige prijs →

Lange meslengte: GT7030-QS

Black & Decker GT7030-QS

 • Extra lange zwaardlengte van 70 cm.
 • 700 Watt vermogen.
 • Takken tot 25 mm dikte.
 • werk snel en efficient.
 • Gewicht: 4,7 kg.

De Black & Decker GT7030-QS is een elektrische heggenschaar met een extra lange lemmetlengte. Deze krachtpatser heeft een meslengte van maarliefst 70 centimeter, en zorgt er voor dat je in grote halen een heg kun snoeien. Dit werkt snel en bevorderd de effectiviteit. Daarnaast zorgt de krachtige motor met een vermogen van 700 Watt er voor dat je dit lange lemmet optimaal kunt gebruiken. Door deze langere meslengte heeft de heggenschaar wel een wat zwaarder gewicht: 4,7 kg. Het is belangrijk om dit mee te nemen als afweging in je aankoopbeslissing.

Dankzij de B&D True Cut zaag je gemakkelijk door takken van een dikker formaat (tot 25 mm). De bladpuntbescherming zorgt er voor dat je niet perongeluk ergens schade aanbrengt als je uitschiet. De GT7030-QS wordt geleverd met een harde opberkoker, waardoor je hem veilig kunt opbergen en puntgaaf houdt. Op deze machine krijg je 2 jaar garantie.

Bekijk de huidige prijs →

PH5551-QS Telescopische Heggenschaar

telescopische heggenschaar PH5551-QS

 • Telescoopsteel zorgt voor een bereik van 2,35 meter.
 • Vermogen van 550 Watt.
 • Geschikt voor takken tot 22 mm.
 • Gewicht: 4,1 kg.

De PH5551-QS telescopische heggenschaar van Black & Decker heeft een uitschuifbare steel, waardoor je op grote hoogte heggen kunt snoeien. De machine wordt elektrisch aangedreven, en heeft een vermogen van 550 Watt. Dit is goed voor het zagen van takken tot 22 mm in dikte. De kop is verstelbaar in 5 verschillende hoeken, waardoor je altijd op een effectieve manier kunt werken. Dankzij de softgrip is de machine gemakkelijk te besturen en erg wendbaar, zelfs als je in de hoogte werkt.

Let er op dat je bij het werken boven je macht regelmatig een rustperiode in acht neemt. Hiermee voorkom je blessures. De motor produceert een maximaal geluid van 96 dB. Bij de PH5551-QS wordt een beschermkoker meegeleverd voor de messen. Hierdoor kun je de machine veilig opbergen. Op deze machine krijg je 2 jaar garantie.

Bekijk de huidige prijs →

Geschikt voor

De machines op deze pagina zijn geschikt om verschillende soorten heggen mee te snoeien. Ze zijn geschikt voor zowel doe-het-zelvers als professionele hoveniers. Zo kun je gemakkelijk coniferen, beukenhagen, struiken, hagen en natuurlijk heggen in model brengen. Dankzij de verschillende soorten en uitvoeringen kun je een heggenschaar uitzoeken die precies bij je tuin past. Mensen die op zoek zijn naar meer handzaamheid en bewegingsvrijheid kunnen kiezen voor een accu heggenschaar.

Mensen die aan een stuk door willen gaan, en wellicht meer kracht en vermogen nodig hebben kunnen kiezen voor een elektrische heggenschaar op netstroom. Er bestaan ook heggenscharen met een benzinemotor, maar wij hebben betere ervaringen met elektromotors. De accu’s zijn tegenwoordig sterk genoeg dat je geen benzinemotor nodig hebt. Daarnaast is het ook beter voor het milieu. Mocht je een hele hoge heg in je tuin hebben, is het handiger om een telescopische heggenschaar te kopen.

Beste Koop: Black & Decker GTC18504PC-QW

beste koop black en decker heggenschaar

De beste koop is wat ons betreft de GTC18504PC-QW. Niet alleen is dit een mooie robuuste heggenschaar, het is de machine die voor de meeste mensen precies aansluit op de verwachtingen van een Black + Decker heggenschaar. Waarom? Dat leggen we je hieronder uit.

De GTC18504PC-QW is een accu heggenschaar met een verwisselbare 18 volt 4,0 Ah Li-Ion accu. Je krijgt dus een enorme bewegingsvrijheid tijdens het tuinieren, en kunt gemakkelijk in de verste hoeken van je tuin bezig gaan zonder gelimiteerd te worden door een snoer. Een volle acculading geeft je 1,5 uur werktijd, die je kunt verlengen door te switchen van accu. Alle 18 volt 4,0 Ah Li-Ion accu’s van Black & Decker zijn geschikt voor gebruik in deze machine. Tegen de tijd dat de tweede accu leeg is, heb je de eerste weer volledig opgeladen. Zo kun je net zo lang door blijven gaan als je wilt. Met zijn gewicht van 3,2 kg is de heggenschaar ook daadwerkelijk voor een langere tijd te gebruiken, zonder dat het te zwaar wordt en je last krijgt van je armen.

Daarnaast heeft deze heggenschaar genoeg power om takken tot 18 mm te kunnen zagen, wat voor de meeste mensen ruim voldoende is. Ter referentie: een gemiddelde buxushaag heeft een takdikte van 8 mm. De GTC18504PC-QW kan dus bijna 2,5 keer zoveel aan. Ook voor stevigere heggen is de machine uitermate geschikt. Door de lemmetlengte van 50 centimeter kun je een redelijke slag maken tijdens het snoeien, terwijl je wel de precisie hebt om nauwkeurig te werken. Het is de perfecte balans van kracht, gewicht, lemmetlengte en wendbaarheid.

Bekijk de huidige prijs →

Onderhoud

Het goed onderhouden van je heggenschaar is van groot belang, omdat het de levensduur van je product aanzienlijk verlengt. Het is belangrijk om na gebruik de messen schoon te maken, en af te drogen. Zorg ervoor dat alle stukjes tak en blaadjes van het lemmet gehaald worden. Vooral bij heggen met kleine blaadjes zoals de buxus is dit belangrijk. Zorg ook dat het mes goed droog is alvorens je de heggenschaar weer opbergt in de opbergkoker.

Daarnaast is het van belang dat je de messen scherp houdt en regelmatig slijpt. Als een heggenschaar bot raakt gaat hij moeilijker door takken heen dan voorheen. Dit zorgt ervoor dat het snoeien langer duurt, en een minder mooi resultaat geeft. Voor mensen die meer willen weten hebben we een aparte pagina gemaakt die specifiek gericht is op het heggenschaar slijpen.

Accessoires

Bij het kopen van een Black & Decker heggenschaar is het aan te raden om direct wat accessoires er bij te nemen. Zeker voor mensen die voor het eerst met een heggenschaar aan de slag gaan in hun tuin, is het geen overbodige luxe de volgende items in overweging te nemen.

Om te beginnen is het altijd handig om een tuinafvalzak in huis te hebben. Deze zak is makkelijk op te bergen dus neemt geen ruimte in, maar is ontzettend handig bij het verzamelen van het tuinafval. Om de set compleet te maken is het goed om werkhandschoenen en een veiligheidsbril aan te schaffen.

Video

Wil je een visueel beeld en hulp bij het kiezen? Bekijk dan onderstaande video:

Meer heggenscharen

Niet gevonden waar je naar zocht? Bekijk dan eens de top-10 heggenscharen van alle merken gecombineerd. Daarnaast kun je ook nog specifiek op zoek zijn naar de top-10 Telescopische heggenscharen. Bovendien hebben we ook een selectie machines van de merken Bosch & Gardena.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen die we ontvangen van onze lezers.

Hoe onderhoud je een heggenschaar?

Om een lange levensduur van je heggenschaar te garanderen, is het van belang deze goed te onderhouden. Dit kun je doen door de messen regelmatig schoon te maken, en te reinigen met een speciaal middel. Dit onderhoudsmiddel zorgt er voor dat er geen schimmels en ziekten overgedragen kunnen worden naar je heg. Ook voorkomt de onderhoudsolie roest.

Hoe moet je een heggenschaar slijpen?

De heggenschaar wordt na een tijd gebruiken minder scherp. Dit kun je oplossen door je heggenschaar te slijpen. We hebben een handige pagina gemaakt met een precieze instructie over het slijpen van je heggenschaar.

Hoe is de Black & Decker heggenschaar kwaliteit?

Bij elektrisch gereedschap is de kwaliteit van het apparaat erg belangrijk. Je werkt met machines die vaak krachtig zijn, en als er iets mis gaat kunnen de gevolgen groot zijn. Black & Decker is op dat gebied zeer goed vertegenwoordigd. De heggenscharen zijn van topkwaliteit en worden door doe-het-zelvers en professionals gebruikt. Lees wel altijd de handleiding en gebruik werkhandschoenen en een veiligheidsbril

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Goedklusgereedschap.nl
   Logo