Top-10 Best Verkochte Elektrische Heggenscharen

Het vinden van een ideale heggenschaar gaat vaak niet als vanzelf. Welke zwaardlengte verkies ik? wil ik een verstelbaar model? Hoeveel mag een model wegen om het comfortabel te houden? Op deze website beantwoorden we al uw vragen. We bespreken ook voor u de 10 meest verkochte elektrische heggenscharen aan de hand van technische fiches en gebruikerservaringen. Zo kan u een betere en genuanceerdere keuze maken en kunnen wij u beter begeleiden in uw zoektocht naar uw ideale heggenschaar.

Wat is een Elektrische Heggenschaar?

elektrische heggenschaarMet een Elektrische Heggenschaar kun je gemakkelijk heggen, bosjes en ander struikgewas bijsnoeien dankzij de elektrische schaarfunctie. Geschikt voor de middelgrote tot kleine heg. Voor een grote heg adviseren wij een telescopische heggenschaar. Het is aan te raden om een verlengsnoerbij de hand te houden als je gaat tuinieren met deze machines, omdat het netsnoer vaak erg kort is.

De 10 best verkochte heggenscharen

Hieronder hebben we voor u de 10 bestverkochte heggenscharen op een rijtje gezet. Per heggenschaar vindt u hier een overzicht van de specificaties aangevuld met gebruikerservaringen. De lijst is aflopend, beginnend met de beste heggenschaar.

Bosch AHS 50-20 Li

Bosch AHS 50-20 LiDe Bosch AHS 50-20 Li is een draadloos model met een 18 Volt Li-Ion Accu. Deze elektrische heggenschaar is voorzien van een zwaard van 50 centimeter. Hij is iets zwaarder dan de ASB 10,8 Li – maar daardoor beter geschikt voor middelgrote heggen. Zijn laag gewicht van 2,5 kilogram en zijn optimaal evenwichtspunt zorgen voor een gemakkelijke hantering, ook voor leken. Dat is dan ook het voornaamste pluspunt van de AHS 50-20 Li: comfortabel werken in iedere positie.

De AHS 50-20 Li ligt niet enkel goed in de hand maar is ook veilig. De beschermkoker zorgt ook voor veiligheid wanneer u het toestel niet gebruikt. Met zijn 2600 snijbewegingen per minuut en zijn comfortabel gevoel staat geen enkele heg u nog in de weg.

Mocht u op zoek zijn naar alle machines van het merk Bosch, bekijk dan eens het assortiment Bosch heggenscharen. Hier staan ze allemaal mooi op een rijtje, inclusief de voor- en nadelen van elk product. Erg handig voor mensen die gehecht zijn aan het merk Bosch, en dit merk al jaren vertrouwen.

Metabo HS 8765

Metabo HS 8765Op de eerste plaats vinden we de Metabo HS 8765. De Metabo HS 8765 is een elektrische heggenschaar met een vermogen van 560 watt. Het lage gewicht (4kg) en het ontwerp van de beugelgreep resulteert in een licht en prettig aanvoelend gereedschap. Met een zwaardlengte van 65 cm en 3100 snijbewegingen per minuut valt de machine zeer efficiënt te noemen voor zijn klasse. Deze vrij lange zwaardlengte resulteert in een minder efficiënt zwaartepunt, waardoor de Metabo HS 8765 tijdens gebruik zwaarder aanvoelt dan hij in feite is. Vooral voor langdurig werk kan hij soms toch wat zwaar aanvoelen, maar dat is normaal voor een heggenschaar van zijn categorie.

De Metabo HS 8765 combineert zijn efficiëntie trouwens ook met veiligheid: een mechanische messtopfunctie (0,05 seconden) en een kabelrekontslasting moeten de veiligheid van de gebruiker garanderen. Het geluidsniveau bedraagt slechts 85 dB (niet luider dan een stofzuiger) waardoor u kan snoeien en uw buren toch hun rust gunnen. 85 dB
Het voornaamste minpunt aangehaald in gebruikerservaringen is het korte netsnoer. Altijd een verlengsnoer voorzien is daartoe een simpele en weinig omslachtige oplossing.

Powerplus POWXG2042

Powerplus POWXG2042De Powerplus POWXG2042 profileert zichzelf als een dynamische elektrische heggenschaar met een telescopische steel waarmee je onder andere zeer gemakkelijk hegtoppen kunt snoeien. Zowel hoge plekken als lage heggen zijn zeer makkelijk te bereiken door de uitschuifbare steel met een lengte tot 2,8 meter. De machinekop is bovendien verstelbaar waardoor u ook onder verschillende hoeken kunt werken. De POWXG2042 bezit een ietwat zwaardere motor (750 watt) resulterende in een stevige heggenschaar waarmee u ook de stevigere en minder onderhouden heggen vlot kunt snoeien. De Powerplus POWXG2042 is voorzien van een stevige schouderband en dubbelzijdige handgrepen om een weinig belastende werkhouding aan te moedigen.

Met een ietwat hoger gewicht van 5kg voelt deze elektrische heggenschaar aanvankelijk misschien wat zwaar, maar door de meegeleverde schouderband, de uitschuifbare telescopische steel en de verstelbare machinekop is hij toch makkelijk te hanteren. Met zijn zwaardlengte van 51 centimeter en 1500 snijbewegingen per minuut doet de Powerplus POWXG2042 wat hij belooft. De POWXG2042 is ideaal om moeilijker te bereiken heggen snel en efficiënt te snoeien zonder uw rug en armen al te veel te belasten.

Bosch ASB 10,8 Li 3 set buxusschaar

Bosch ASB 10 Li SetDe Bosch ASB 10,8 Li is speciaal ontworpen om flexibel en polyvalent te zijn. In de set zijn 3 verschillende messen meegeleverd, zijnde een grasmes voor graskanten, een medium mes (12 cm, ideaal voor het vormsnoeien) en een groot mes (20cm). De messen zijn zonder kennis noch gereedschap zeer eenvoudig te wisselen. De accu gaat 100 minuten mee en is op 210 minuten volledig opgeladen. Bovendien geeft een led-display de accustatus voortdurend weer opdat u niet voor ongename verrassingen komt te staan.

De ASB 10,8 Li profileert zich voornamelijk als een dynamisch lichtgewicht ( 900gram) dat vlot te hanteren is. Onder andere de handgreep is daartoe voorzien van softgrip materiaal om deze heggenschaar ook makkelijk aan te laten voelen. Alhoewel een anti-blokkeersysteem voorzien is om de heggenschaar te beschermen tegen vastlopen bij dikkere takken, moeten we toch concluderen dat deze heggenschaar enkel geschikt is bij kleinere heggen. Ook de beperkte accuduur maakt dit duidelijk: een fantastische heggenschaar voor wie zijn eigen heggen wenst te onderhouden, maar zeker niet voor de professionele snoeier.

Wolf Garten HS 60 E

Wolf Garten HS 60 EDe Wolf Garten HS 60E is een echte krachtpatser geschikt voor de grovere heg. De tandafstand bedraagt 24 milimeter en de Quickstop beveiliging zorgt dat hij in 0,2 seconde kan stilstaan. Het anti-blokeersysteem moet er anderzijds voor zorgen dat hij ook bij dikkere takken doorsnoeit. De Wolf Garten HS 60E wordt bovendien voorzien van een meegeleverde beschermhoes om gemakkelijk transport te garanderen.

Alhoewel deze heggenschaar ideaal is voor het zwaardere werk, is hij toch niet zwaar of lomp. Met zijn gewicht van slechts 3,2 kg is hij nog steeds vlot te hanteren bij dagdagelijks gebruik.

Bosch AMW10

Bosch AMW10 combipackDe Bosch AMW10 straalt multifunctionaliteit uit. Zijn aandrijfeenheid kan bijvoorbeeld gebruikt worden ter combinatie met allerhande tuingereedschap. De allerhande mogelijke opzetstukken (heggenschaar, hoogsnoeier, verlengsteel) zijn makkelijk verwisselbaar. Een extra 360 graden draaibare greep moet een optimale gebruikscomfort garanderen. De schouderriem is verstelbaar en dient hetzelfde doel. De Bosch AMW10 vindt het belangrijk om uw ideale balans te helpen vinden, ook belangrijk bij een zwaarder toestel (6,5kg).

Het toestel leent zich uitstekend voor bovenhandse snoeiwerkzaamheden aan de hand van een compact en zelfsmerend zwaard (26 centimeter) en de razendsnelle kettingsnelheid ( 12 m/s).

Bosch AHS 70-34

Bosch AHS 70-34De Bosch AHS 70-34 kan vooral omschreven worden als een uiterst krachtige machine met een vermogen van 700 watt. De ASHS 70-34 bestaat uit een zwaard van maar liefst 70 centimeter lang en een mesafstand van 34 mm – waardoor hij ook voor de ietwat ruigere heggen geschikt is. De Bosch AHS 70-34 is met andere woorden voornamelijk geschikt als hulpmiddel voor zware en stevige heggen. Het is ideaal om het steeds als hulpmiddel bij de hand te hebben vanwege de grote kracht gecombineerd met het lage gewicht van slechts 3,8 kilogram.

De Bosch AHS 70-34 is standaard voorzien van mesbescherming en een zaagfunctie (tot 3,4 cm dikte) . Vanwege de grote afmetingen van het zwaard is het model uiteraard veel minder geschikt voor kleine heggen en precisiewerk. Wij raden hem vooral aan bij grover werk of als hulpmiddel bij stevige heggen.

Bosch AHS 65-34

Bosch AHS 65-34Op plaats 8 vinden we de Bosch AHS 65-34. Ook hier valt meteen de korte snoer op. Eenmaal we echter een verlengsnoer aangesloten hebben, voelen we ineens een ideale tool in de hand. Deze elektrische heggenschaar van 700 watt is licht van gewicht en voorzien van ergonomische grepen. De messen zijn bovendien diamantgeslepen en zorgen voor een zeer precies resultaat waardoor het apparaat zich uitermate schikt voor precisiewerk.

De Bosch AHS 65-34 is bovendien zeer veilig en voorzien van een mesbeveiliging voor het snoeien langs muren en heeft alsook een zaagfunctie ( tot 3,8 centimeter). Dankzij de mesafstand van 3,4 centimeter is het een ideaal middel voor de grovere en hogere heggen.

Bosch AHS 55-20 Li

Bosch AHS 55-20 LiDe Bosch AHS 55-20 Li is ideaal om takken en twijgen te doen bezwijken. Het gaat om een draadloze accuheggenschaar met een 18 volt Li-Ion accu. Het zwaard meet 55 centimeter en is daarvoor minder geschikt voor de grotere heggen – maar des te meer voor de kleinere en middelhoge heggen. Deze heggenschaar voelt licht aan en heeft een ideaal balanspunt, resulterende in een makkelijke hantering. Bovendien is ook gedacht aan comfort: softgrip en handbescherming zorgen voor comfortabel werken wanneer jij het wenst.

Wolf Garten BS 80

Wolf Garten BS 80De laatste in dit rijtje is de Wolf Garten BS 80. Dit is een ietwat goedkoper model ideaal voor het snoeien van je kleine haag of buxus. Het is voorzien van een kantelbare messenbalk om steeds de ideale werkhouding in te nemen. Het zwaardblad meet 17 centimeter en daardoor niet geschikt voor de hogere heggen. De Wolf Garten BS80 is bovendien zeer makkelijk om te bouwen tot grasschaar door plaatsing van een grasmes. Het is een ideale elektrische heggenschaar voor de hobbyist in eigen tuin.

Heggenschaar Slijpen

Wie veel gebruik maakt van zijn heggenschaar zal merken dat deze na verloop van tijd minder scherp wordt, en minder nauwkeurig en moeilijker door de takjes en haagjes heen knipt. Dit komt omdat het mes na gebruik minder scherp wordt. Ook kunnen er bramen ontstaan op het lemmet, waardoor de knipfunctie minder werkt. Het beste is daarom om uw machine regelmatig te slijpen. Bekijk voor ons advies deze beknopte instructie.

Besluit

Zoals u kunt zien is er een enorme keuze aan elektrische heggenscharen. We hopen dat we op deze pagina u hebben kunnen helpen met het beslissen van uw aankoop. Mocht u nou niet gevonden hebben waar u naar zocht, bekijk dan ook eens onze top-10 telescopische heggenscharen.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo