Heggenschaar

heggenscharenDe Heggenschaar is ideaal om de heg bij te werken, de Buxus bij te snoeien of andere stukken groen bij te knippen. Hij heeft een grote reikwijdte en is dus ideaal om een grote tuin snel te snoeien. Heggenscharen zijn er in verschillende vormen. Je hebt de Elektrische heggenschaar, maar ook de Accu Heggenschaar, voor iedereen die niet afhankelijk wil zijn van een stopcontact. Mocht je naast bewegingsvrijheid ook nog kracht nodig hebben, dan is de benzine uitvoering geschikt voor jou. Daarnaast heb je nog de keuze uit een telescopische uitvoering. Welke je moet nemen hangt volledig af van de eisen die je stelt aan het apparaat, en welke tuinwerkzaamheden je er mee wilt verrichten.

Verschillende soorten

Voor verschillende heggen zijn er verschillende soorten gereedschap. Een buxus snoeien is een heel ander verhaal dan een taxushaag snoeien. Vanzelfsprekend is het dus belangrijk dat je voor jou klus de juiste soort gereedschap aanschaft. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten.

Buxusscharen

buxusschaarEen buxusschaar is geschikt om kleine heggen en struiken te snoeien. Hij wordt ook gebruik voor het snoeien van de buxushaag. Dit komt omdat hij erg handzaam is waardoor je perfect je buxus kunt modelleren. Hij is te bedienen met 1 hand en is uiterst handzaam en ergonomisch. Hij werkt vaak op accu waardoor je gemakkelijk op elke locatie en in rare hoeken en vormen kan snoeien. Heel wendbaar en licht waardoor je urenlang kunt werken met deze schaar.

Buxusschaar kopen

Elektrische Heggenschaar

Elektrische HeggenscharenVoor middelgrote heggen is er de elektrische heggenschaar. Deze werkt volledig op elektriciteit en is gemakkelijk te gebruiken om heggen te snoeien. Ze zijn verkrijgbaar met zowel een klein of groot snoei zwaard. Hoe langer het zwaard, hoe meer je kunt bereiken en hoe sneller je kan werken. Het is dus overbodig om een enorm groot zwaard te kiezen voor een kleine heg. Let hier goed op bij je aankoop. Ze zijn zowel beschikbaar in draadloze varianten of met snoer. Het zijn de krachtigste heggenscharen beschikbaar.

Elektrische Heggenschaar Kopen

Telescopische Heggenschaar

Telescopische HeggenschaarVoor het snoeien van grote, hoge heggen is de telescopische heggenschaar zeer geschikt. Door de telescoopsteel heb je een groot bereik en kun je de hoogste struiken weer keurig strak snoeien. Deze is geschikt voor de allerhoogste heggen waar je niet bij kan zonder trap. Het verzetten van de trap en telkens op en neer te lopen neemt een boel tijd. Met deze telescopische versie is dat verleden tijd en kun je gewoon vanaf de grond je hoge heg snoeien. Daarnaast kun je hier ook de middelgrote heggen en kleine heggen mee snoeien. Een echte alleskunner dus!

Telescopische Heggenschaar kopen

Merken

Als je een heggenschaar koopt kun je dit het beste doen door 1 te kiezen van een gerenommeerd merk. Zo weet je zeker dat je altijd de beste kwaliteit product krijgt, die daarnaast een jarenlange garantie heeft. Hier op Goedklusgereedschap.nl hebben we de beste heggenscharen van gerenommeerde merken als STIHL, Hitachi, Black & Decker, Bosch, Gardena en Makita onderzocht, en de beste artikelen voor je op een rijtje gezet. Alle uitvoeringen hebben we geprobeerd mee te nemen. Gebaseerd op de ervaringen van gebruikers die het product getest en gebruikt hebben.

Goedklusgereedschap.nl
Logo