Stiga hakselaars

Bij het werken in de tuin komt vaak veel afval vrij. Gesnoeide takken, blaadjes en ander vuil moet opgeruimt worden, maar neemt veel ruimte in. Een hakselaar is daar voor de oplossing. Je kunt er gemakkelijk je tuinafval mee versnipperen zodat het compacter wordt en je meer kunt opslaan in de container. Op zoek naar een hakselaar van het merk Stiga? We hebben hieronder de beste Stiga hakselaars voor je op een rijtje gezet.

Lees hieronder welke hakselaar het beste bij jou past.


Stiga Bio Silent 2500

AE__coolbluenl Beste keus!
Laatste update was op: 5 november 2023 23:00

De Stiga Bio Silent 2500 is een uitstekende hakselaar en wat ons betreft de beste Stiga hakselaar van dit moment. Maak je tuinafval lekker compact dankzij de plaat en wals die je tuinafval met 8 messen versnipperen.


De Stiga Bio Silent 2500 is de beste hakselaar van het merk Stiga. De machine is krachtig, en maakt zonder moeite je tuinafval zeer compact. De Bio Silent 2500 heeft een vermogen van maar liefst 2500 watt, wat genoeg is om takken met een diameter van 40 millimeter in dikte met gemak te versnipperen. De Bio Silent 2500 van Stiga heeft een maximaal geluidsniveau van 97 dB. Hij is hiermee stiller dan concurrerende hakselaars, waar ook de naam: Silent 2500 uit voort komt. De hakselaar heeft een opvangbak van 60 liter. In deze opvangbak wordt het versnipperde tuinafval opgevangen. Als de opvangbak vol zit kun je deze gemakkelijk legen in de groene container of compostbak.

De Stiga Bio Silent 2500 hakselaar voelt erg robuust aan, en als je hem aanraakt krijg je echt het gevoel dat je een “premium” apparaat in huis hebt gehaald. De gele kleur van de machine is kenmerkend voor Stiga producten, en komt terug in de gehele productlijn. De hakselaar heeft stevige wielen waarmee je de machine makkelijk kunt verplaatsen. De wielen rijden makkelijk over verschillende soorten ondergrond zoals gras, houtsnippers of kiezelstenen.

Bediening

bediening Stiga hakselaar

Het bedieningspaneel van de Bio Silent 2500 ziet er overzichtelijk uit en is gemakkelijk te bedienen. Zie de afbeelding hiernaast voor een foto van de bediening. Met de aan/uit knoppen zet je de hakselaar aan of uit. Met de pijltjesknoppen kun je het toerental opschroeven.

De Bio Silent 2500 draait maximaal 2850 toeren per minuut. De hoogte van het toerental kun je aanpassen naar de dikte en grofheid van de takken of ander tuinafval dat je aan het verhakselen bent. De hakselaar zorgt er voor dat alles goed klein wordt gemaakt.

Gebruik

Bij het gebruik van de Bio Silent 2500 hakselaar is het verstandig om een veiligheidsbril te dragen om te voorkomen dat opspattende snippers en ander fijn tuinafval in je ogen terecht kunnen komen. Ook heb je altijd een verlengsnoer nodig, want het netsnoer van de hakselaar is erg kort. Bij gebruik van de machine zul je ervaren dat de maximale tak-dikte van 40 mm ruim voldoende is voor normaal tuinafval. De machine trekt de lange takken als het ware vanzelf naar binnen. Ondanks dat de hakselaar “Silent” in zijn productnaam heeft, raden wij het dragen van gehoorbescherming tijdens het gebruik van de hakselaar ten zeerste aan. De 97 dB die de machine maximaal produceert is hoger dan de aanbevolen geluidsgrens van 85 dB.Stiga Bio Master 2200

AE__coolbluenl Tweede keus!
Laatste update was op: 5 november 2023 23:00

De Stiga Bio Master 2200 is de geschikte keuze als je een hakselaar zoekt die iets lichter is als de Silent 2500. Het is de kwaliteit die je gewend bent van Stiga, in een compacter formaat.


De Stiga Bio Master 2200 is het kleinere broertje van de Bio Silent 2500. Hij is een stuk lichter, en gebruikt een andere hakselmethode. Desondanks kan ook deze hakselaar takken verhakselen van maximaal 40 mm in diameter. De Bio Master 2200 heeft een vermogen van 2200 watt. De Master 2200 heeft een maximaal geluidsniveau van 102 dB, en is dus zeker een stuk luider als zijn grotere broer. We raden dan ook aan om tijdens het gebruik gehoorbeschermers te dragen om het geluid te dempen.

Doordat deze machine iets minder vermogen heeft moet je soms de takken even aandrukken om te zorgen dat ze geleidelijk door de versnipperaar glijden. De hakselaar versnippert takken zeer fijn tot hele kleine snippers. Ondanks zijn compacte formaat kun je met de Master 2200 in een korte tijd aanzienlijk veel takken verhakselen. Met zijn gewicht van 10,4 kg en hoogte van 100 cm is de hakselaar gemakkelijk te verplaatsen. Ook heeft de Master 2200 wielen wat het verplaatsen nog makkelijker maakt. Het versnipperde afval wordt opgevangen in een opvangzak van 50 liter.

Gebruik

netsnoer Stiga Bio Master 2200 hakselaar

Bij het gebruik van de hakselaar heb je een verlengsnoer nodig, omdat het standaard netsnoer erg klein is (zie foto). Het verlengsnoer koppel je aan de stroomkabel van de machine, en leg je naar het dichtstbijzijnde stopcontact.

Ook is het aan te raden om een veiligheidsbril te dragen tijdens het hakselen. Dit voorkomt dat er opspattend vuil in je ogen terecht komt. Zoals ook eerder benoemd is ook gehoorbescherming aan te raden voor een ieder die aan de slag gaat met de Bio Master 2200.


Vergelijk Stiga hakselaars

Bekijk hieronder het verschil tussen de Stiga Bio Silent 2500 vs de Stiga Bio Master 2200 hakselaar.

 Bio Silent 2500Bio Master 2200
Vermogen2500 watt2200 watt
Gewicht27,8 kg10,4 kg
Maximale Takdikte40 mm40 mm
HakselmethodeWalsenSnijden
Volume opvangbak60 liter50 liter
Max. Geluidsniveau97 dB102 dB


Waarom een hakselaar van Stiga kopen?

Voor het versnipperen van tuinafval is een hakselaar onmisbaar. Iedereen die vaak in de tuin werkt die weet dat een GFT container of compostbak zomaar vol is. Door het tuinafval te verhakselen wordt het compact en kun je er meer van kwijt in je container of compostbak. Door te kiezen voor Stiga, verzeker je jezelf van een kwalitatief robuust product van Europese bodem.

Zit er garantie op de Stiga hakselaars?

Jazeker, op elke hakselaar van Stiga zit standaard 2 jaar garantie.

Waar laat ik het versnippelde tuinafval?

Als je al je takken en ander tuinafval door de hakselaar hebt gehaald kun je het in de GFT-bak of compostbak doen. Doordat het nu mooi compact is, zul je zien dat je in eens een stuk meer afval kwijt kunt!

Over Stiga

Stiga is een europees fabrikant van elektrisch tuingereedschap. Het merk bestaat sinds 1934 en is opgericht in Zweden. Het merk staat voor hoge kwaliteit en gebruiksgemak. Met hun meer dan 80 jaar ervaring in consumentenproducten en gemotoriseerd gereedschap maakt het bedrijf deze belofte waar.

Meer hakselaars

Nog niet gevonden waar je naar zocht? Bekijk dan ook eens onze pagina met de meest populaire hakselaars. Als je al een specifiek merk in gedachte hebt kun je ook de Hakselaars van Bosch of van STIHL eens bekijken.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo