Bosch Hakselaars

Voor het versnipperen van tuinafval gebruik je een hakselaar. De hakselaars van het merk Bosch zijn een uitstekende keuze als je gaat voor een merk dat kwaliteit en gebruiksgemak van haar producten hoog in het vaandel heeft. De keuze voor een Bosch hakselaar is daarom ook snel gemaakt. Bosch heeft verschillende hakselaars in het assortiment. Hieronder lees je alles over de verschillende soorten hakselaars, en welke perfect aansluit op je eisen/wensen. Lees gauw verder!

Bosch AXT Rapid 2200

AE__coolbluenl Beste koop!
Laatste update was op: 4 september 2023 22:21

De beste Bosch hakselaar van dit moment is zonder twijfel de AXT Rapid 2200. Een fijn apparaat dat door de jaren heen door Bosch geperfectioneerd is tot de ultieme hakselaar voor thuisgebruik. Compact maar toch krachtig, je zult je verbazen over de resultaten.

De Bosch AXT Rapid 2200 is een mooi compacte hakselaar die welliswaar klein van formaat is, maar grote prestaties levert. De AXT Rapid 2200 is dan ook de ultieme hakselaar voor thuisgebruik. Het versnijden van tuinafval zal met dit apparaat een waar feestje worden. Dankzij het compacte formaat van de hakselaar is hij na gebruik gemakkelijk op te bergen in een garage of hok. De specificaties van deze machine laten direct zien waarom hij zo hoog gewaardeerd wordt door gebruikers.

Voordelen

Zo heeft de AXT Rapid 2200 een vermogen van maarliefst 2200 Watt. Dit vermogen wordt door de unieke Bosch Powerdrive motor zeer efficient gebruikt. De messen in deze hakselaar maken maarliefst 3650 rotaties per minuut. Hierdoor kun je gemakkelijk takken tot wel 40 millimeter in dikte versnipperen. De messen zijn ingesteld op zo’n manier dat de machine als het ware het tuinafval naar binnen trekt/opslokt en het direct versnipperd. Tijdens het versnipperen produceert de Bosch AXT 2200 een geluidsniveau tot 103 dB. De machine wordt voorzien van een stroomkabel met een lengte van 35 centimeter. Op deze machine zit 2 jaar garantie.

Als je de AXT Rapid 2200 neerzet in je tuin merk je direct dat het gaat om een kwalitatief hoogstaande machine. De standaard en het frame voelen stabiel aan. Je deponeerd het afval via de vultrechter in de machine, en de rest gaat vanzelf. Dankzij de wielen onder deze machine zet je hem op elk mogelijke plek in je tuin. Mocht je hem toch willen optillen dan is dat ook geen probleem: de AXT Rapid 2200 weegt slechts 12 kg.

Nadelen

Toch zijn er ook een aantal punten die door sommige gebruikers als nadelig worden ervaren. Zo wordt er door het compacte formaat van deze Bosch hakselaar geen afvalzak of bak geleverd bij de hakselaar. Hierdoor zul je zelf iets moeten verzinnen om het versnipperde tuinafval op te vangen. Dit is echter bij meerdere hakselaars zo, dus of dat een reden is om niet te kiezen voor deze hakselaar is een overweging die iedereen zelf moet maken. Mocht dit wel een zwaarwegend bezwaar zijn, bekijk dan eens de AXT 25 D ( de volgende hakselaar in deze lijst).

AXT 25 D Hakselaar | 2500w

TradetrackerProducts Tweede keus
Laatste update was op: 27 februari 2023 20:32

Bosch AXT 25 D Hakselaar
Krachtig hakselvermogen.
Krachtig: het geoptimaliseerde freeswalssysteem zorgt voor een enorme materiaaldoorvoer van 190 kg/u voor max. 40 mm dikke takken
Praktisch: maakt zich 30 % kleiner dan de voorganger dankzij afneembare trechter - opgeborgen slechts 67...

De nummer 2 Bosch hakselaar uit deze lijst is de AXT 25 D. Qua uiterlijk zie je direct dat dit een grotere hakselaar is, met een ingebouwde opvangbak voor tuinafval met een inhoud van 55 liter. Deze bak is makkelijk los te koppelen van de machine, waarna je hem gemakkelijk leeg maakt. De AXT 25 D heeft een vermogen van 2500 Watt. Hiermee versnipper je takken tot een dikte van 40 millimeter. Ondanks dit hogere vermogen is de machine toch een stuk stiller: tijdens het snijden produceerd de Bosch AXT 25 D een maximaal geluidsniveau van 96 dB.

De machine weegt ten opzichte van de AXT Rapid 2200 en stuk zwaarder: 25 kg. Natuurlijk kun je de hakselaar verplaatsen doormiddel van de wielen onder de hakselaar, maar mocht je hem toch willen optillen dan is hij dus een stuk minder handzaam als zijn kleinere broertje. De AXT 25 D wordt met het stroomnet verbonden via een kabel van 10 centimeter. Een verlengkabel is dus aan te raden.

AXT 25 TC Promo Hakselaar | 2500w + Takkenschaar

Laatste update was op: 27 februari 2023 20:32

Bosch AXT 25 TC Promo Hakselaar | 2500w + Takkenschaar

Hakselt alles kort en klein.
Universeel: het nieuwe "Turbine-Cut"-systeem garandeert extreem snelle materiaaldoorvoer, of het nu om zacht materiaal of hard hout gaat en het werkt doorgaans zonder te blokkeren
Topprestatie: met...

De Bosch AXT 25 TC is de krachtigste (op dit moment) hakselaar van het merk Bosch. Met een vermogen van 2500 watt dat efficient wordt ingezet doormiddel van een plaat en freeswals kan de AXT 25 TC takken versnipperen tot 45 millimeter in doorsnee. Het tuinafval dat daarbij vrijkomt wordt opgevangen in de opvangbak die een inhoud van 53 liter heeft. Deze opvangbak is gemakkelijk uitschuifbaar waarna je het afval netjes kunt opruimen. Het mesmechanisme in deze hakselaar trekt het afval naarbinnen, waardoor je maarliefst tot 230 kilo tuinafval per uur kunt verwerken.

Al deze kracht moet natuurlijk gehuisvest worden in de machine, waardoor deze een stuk zwaarder is dan de andere hakselaars van Bosch: de AXT 25 TC weegt 30 kilo. Dit maakt het lastig hem te verplaatsen op een andere manier dan de rolwieltjes. De machine wordt op het stroomnet aangesloten via een netsnoer met een lengte van 35 centimeter. Opvallend feit: de AXT 25 TC is, ondanks zijn kracht, de stilste machine uit het assortiment met een geluidsniveau van 90 dB.

AXT Rapid 2000 hakselaar | 2000w

TradetrackerProducts Ook fantastisch
Laatste update was op: 27 februari 2023 20:32

Bosch AXT Rapid 2000
De Bosch AXT Rapid 2000 biedt superieure snijkracht door een lasergesneden precisiemes met extreem scherpe snede en 70% langere levensduur. Door de speciale trechtervorm en de praktische aanduwstok neemt de hakselaar duidelijk meer materiaal in dezelfde tijd op. Bijzondere...

De Bosch AXT 2000 is een krachtige hakselaar die ontworpen is om takken en ander groenafval snel en efficiënt te versnipperen. Het apparaat werkt op elektriciteit en is geschikt voor het verwerken van takken tot een diameter van 35 millimeter. Het apparaat heeft een vermogen van 2000 Watt en is daarmee geschikt voor de meeste huishoudelijke taken.

Voordelen van de Bosch AXT 2000 hakselaar

Een van de grootste voordelen van de Bosch AXT 2000 is dat hij krachtig maar toch compact is en daardoor veel afval snel kan verwerken. Het apparaat heeft een dubbel snijmes dat het afval vermaalt tot kleine stukjes, waardoor het gemakkelijk te verwerken is en minder ruimte in beslag neemt. Ook heeft de hakselaar een automatisch invoersysteem dat ervoor zorgt dat het afval soepel door de machine gaat.

Een ander voordeel van de Bosch AXT 2000 is dat hij vrij stil is. Dit komt door de geluidsarme motor en het geluidsdempende materiaal dat gebruikt is in de constructie van de machine. Hierdoor kun je de hakselaar zonder problemen gebruiken zonder dat je buren daar last van hebben.

Wat kun je hakselen met de Bosch AXT 2000 hakselaar?

Met de Bosch AXT 2000 hakselaar kun je takken, struiken en andere groene materialen versnipperen tot kleine stukjes. Deze stukjes kun je vervolgens gebruiken als mulch voor in de tuin, of afvoeren als groenafval. Het is een ideaal apparaat voor mensen die een grote tuin hebben met veel groenafval dat verwerkt moet worden.

Veelgestelde vragen over Bosch hakselaars

Hoe zit het met garantie?

Op alle Bosch hakselaars zit een garantie van 2 jaar. Mocht er iets mis zijn met de machine kun je hier dus met een gerust hart gebruik van maken.

Welke Hakselaar van Bosch is het meest geschikt voor een kleine tuin?

De Bosch AXT Rapid 2200 is voor kleinere versnipperklussen. Dankzij zijn compacte formaat is het een gemakkelijk op te bergen, lichte, hakselaar die voor de meeste mensen met een kleine tuin voldoet aan alle eisen.

Hoe kan ik mij voorbereiden op het gebruik van een Bosch hakselaar?

Tijdens het gebruik van een hakselaar kun je het beste een veiligheidsbril dragen, evenals oorbeschermers. We hebben bij iedere hakselaar het geluidsniveau gezet, zodat je per machine weet wat je kunt verwachten qua geluidsniveau.

Over Bosch

Bosch is in 1886 door Robert Bosch in Stuttgart, Duitsland opgericht. Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid tot wat het nu is. Het merk staat bekend om zijn kwalitatief degelijke producten met een groot gebruiksgemak. Menig doe-het-zelver heeft een stuk Gereedschap van het merk Bosch in de gereedschapskoffer liggen, dat vaak jaren mee gaat.

Mocht je niet gevonden hebben wat je zocht, raden we je aan de pagina met alle hakselaars eens te bekijken.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo