Best Verkochte Hakselaars

Als je vaak in de tuin aan het werk bent is een Hakselaar een absolute must-have. Of je nou je eigen tuin opruimt, of een professionele hovenier bent, het hebben van een goede hakselaar is essentieel. Het kopen van een hakselaar blijkt vaak nog een lastige klus. Welke hakselaar is de beste voor mij? Er zijn vele soorten hakselaars die verschillen in handigheid, vermogen, prijs, opties en kwaliteit. Voor jou gemak bekijken we hier de best verkochte hakselaars, zodat je gemakkelijk een keuze kunt maken.

Wat is een Hakselaar?

Hakselaar tuinEen hakselaar maakt het gemakkelijk om tuinafval snel te verwerken. Tuinafval zoals takken en bladeren wordt gemakkelijk versnippert. Verschillende hakselaars kunnen verschillende groottes takken versnipperen. Het versnipperde tuinafval is daarna geschikt om te gebruiken als compost. Het is als het ware de ideale machine om de “circle of life” van je tuin compleet te maken. Je zult verbaasd zijn over hoeveel afval je kwijt kunt in een hakselaar. Sommigen kunnen tot wel 80 kilo aan tuinafval per uur verwerken. Zo is het zelfs voor de grootste tuinen een bruikbaar stuk tuingereedschap. Er zijn verschillende merken hakselaars beschikbaar, waaronder bekende merken als Bosch, en STIHL.

Hakselaar kopen

We zullen hier de best verkochte hakselaars van dit moment bespreken op basis van ervaringen, gebruiksspecificaties en mogelijkheden. Dit kan je helpen bij het kopen van een hakselaar om zelf een keuze te maken welke hakselaar het beste bij jou past.

Powerplus POW6451 Hakselaar

Powerplus POW6451 HakselaarDe POW6451 van Powerplus is een budget hakselaar en erg populair onder de nieuwe huis-eigenaren. Deze staat dan ook stipt op nummer 1 op onze lijst. Het is een erg praktische machine met een vermogen van 2.500 watt dat gemakkelijk takken tot 40 millimeter kan verpulveren. De motor heeft een toerental van 4.050 omwentelingen per minuut. Dat betekend dat vlijmscherpe messen 4.050 keer per minuut al je afval versnipperen tot het in de opvangbak valt als compost. De opvangbak heeft een inhoud van 50 liter, dus je kan er genoeg tuinafval in kwijt. Deze machine heeft wel een redelijk hoog geluidsniveau dat op 111 dB zit.

De machine is IP24-gecertificeerd wat betekend dat je hem ook tijdens regenachtig weer kunt gebruiken, en er nat tuinafval in kunt verwerken. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je de machine overbelast, want de ingeboude beveiliging zal de machine automatisch uitschakelen als het teveel wordt. Ook handig: de machine heeft een ingebouwde duwstok waardoor je handen niet dicht bij de scherpe messen in de buurt komen. Wel zo veilig!

Makita UD2500

Makita UD2500Deze Makita UD2500 is een krachtpatser en eindigt 2de op onze lijst. De machine heeft een vermogen van 2.500 watt en kan takken tot 45 millimeter in diameter versnipperen. Een groot pluspunt aan deze machine is het zachte volume van slechts 89 decibel. Dit maakt het hakselen een stuk verdraagelijker aan de oren. Je moet natuurlijk nog steeds wel gehoorbescherming dragen. De UD2500 heeft een ruime opvangbak met een inhoud van 67 liter. Dankzij het bedieningspaneel gemakkelijk te bedienen. Uitgerust met een antiblokkeringssysteem en terugloopschakelaar. Gemakkelijk te vervoeren dankzij de wielen en de handgrepen aan bijde zijden.

De messenwals trekt het tuinafval automatisch naar beneden en verpulvert het vuil. Het afval beland daarna in de opvangbak. Deze machine wordt geleverd met een inbussleutel van 4 mm en een handleiding. Hij is gemakkelijk op te bergen door de afneembare trechter aan de bovenkant.

Veiligheidsbril

veiligheidsbril hakselaarVeiligheid is erg belangrijk bij het gebruiken van een hakselaar. Het versnipperen van dikke takken kan heel af en toe nog wel eens een opspattend stukje tak met zich meebrengen. Dit is geen probleem als je een goede veiligheidsbril draagt. Het is een kleine moeite om deze te bestellen, en je zult er een groot profijt van hebben.

Gehoorbescherming

gehoorbeschermersWanneer je aan het hakselen bent is het wettelijk verplicht om gehoorbescherming te dragen. Voor geluid tot 80 dB is het aanbevolen om gehoorbescherming te dragen, maar voor geluid boven de 85 dB is het wettelijk verplicht. Natuurlijk zal er geen politie agent in je tuin staan te kijken of je je hier wel aan houd, maar als je het gebruikt voor professioneel gebruik dan moet je je hier aan houden. Het is trouwens ook gewoon verstandig voor je eigen gehoor, de regels zijn er immers niet voor niets.

Werkhandschoenen

werkhandschoenenTijdens het oppakken van takken en ander tuinafval wat je in de hakselaar stopt is het zeer aan te raden om werkhandschoenen te dragen. Dit beschermt je tegen stekels of bijvoorbeeld een irriterende huid bij bijvoorbeeld planten als Brandnetels. Wees verstandig en bescherm je handen tijdens het tuinieren.

We wensen je veel plezier met het onderhouden van je tuin. Tuinieren wordt pas écht leuk met het juiste gereedschap in je tuin.

Meer

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan ook eens de beste Stiga hakselaars.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo