Makita grasmaaiers

Makita DLM330RT

AE__coolbluenl Beste product
Laatste update was op: 6 april 2024 07:01

De Makita DLM330RT grasmaaier is geschikt voor kleine tot middelgrote gazons van maximaal 325 vierkante meter. Deze grasmaaier is op dit moment de beste keuze voor iemand die op zoek is naar een betrouwbaar model dat lang mee gaat. Bekijk de prijs een specificaties.

Makita is een toonaangevende fabrikant van krachtapparatuur voor buitengebruik, waaronder grasmaaiers, snoeischaren, en krachtgereedschap voor buitengebruik. Ze bestaan sinds 1948, en hebben nu kantoren in 14 landen over de hele wereld. Zij distribueren hun producten ook in meer dan 40 landen, zodat u er zeker van kunt zijn dat u, waar ter wereld u ook bent, een Makita-product in handen kunt krijgen.

Makita DLM432CT2

AE__coolbluenl Tweede keus
Laatste update was op: 6 april 2024 07:01

De Makita DLM432CT2 is dankzij zijn accu aandrijving en maaibreedte van 43 centimeter geschikt voor gazons tot 575 m². Deze grasmaaier van Makita is de tweede keuze, en is een uitstekend model dat zijn werk goed doet.

Meest Populaire Modellen

Er zijn drie hoofdcategorieën grasmaaiers: loopmaaiers, zitmaaiers en buitenmaaiers. We zullen elke categorie diepgaand bespreken.

Grasmaaiers met loopmaaier

De loopmaaier heeft een handwiel dat u met uw hand draait terwijl u voor de maaier loopt. U kunt kiezen tussen een duw- of een trekmodel, of zelfs beide. Deze worden meestal gebruikt voor kleinere tuinen of voor mensen met artritis, omdat het moeilijker is om het wiel te draaien terwijl u loopt. Dit type maaier heeft meestal een oscillerende functie, waarmee u het gazon in een zigzagpatroon kunt maaien. Zorg er ook voor dat u niet uitglijdt op het natte gras, want dan verliest u uw houvast en kunt u vallen.

Rijmaaiers

De zitmaaier is ook bekend als motormaaier of zelfrijdende maaier. Hij heeft een bestuurdersstoel waarop u zit terwijl u aan een kleine hendel aan de achterkant draait. Hierdoor snijdt een groot roterend blad aan de voorkant van de maaier door het gras. U kunt kiezen tussen een zittende of staande houding, en u kunt de hendel vergrendelen om te voorkomen dat hij draait wanneer u hem niet gebruikt. Dit type maaier is meestal groter en intimiderender dan de loopmaaier, maar is veel sneller en efficiënter. Als u een groter persoon nodig hebt om u te helpen bij het maaien van uw gazon, dan is dit het type maaier dat u moet kiezen.

Buiten motormaaiers

De motormaaier voor buiten is de grote broer van de zitmaaier. Hij heeft ook een roterend mes, maar in plaats van binnenin de maaier, zit het aan de voorkant en is omgeven door een behuizing die kan worden geopend of gesloten als dat nodig is om de hoogte aan te passen waarop hij het gras maait. Dit type maaier wordt bediend met een externe handgreep die u vastpakt wanneer u erop rijdt. De mogelijkheid om het maaimes in hoogte te verstellen is erg handig wanneer u hoog gras of struiken wilt maaien. U kunt de hendel ook in de laagste stand vergrendelen, zodat het mes niet onbedoeld draait wanneer het wordt blootgesteld aan extreme wind of trillingen van passerende auto’s of vrachtwagens.

De bovenstaande beschrijvingen van de verschillende soorten grasmaaiers zijn niet erg uitgebreid, maar moeten u wel een idee geven van waar u op moet letten bij het winkelen. Nu u weet wat ze zijn, bespreken we enkele van hun belangrijkste kenmerken.

Kracht

De naam zelf geeft u een idee van het vermogen van deze grasmaaier. Hoe groter het getal, hoe meer vermogen, zodat u er zeker van kunt zijn dat u de juiste hoeveelheid koppel krijgt voor elke taak die u uitvoert. Zoek naar het woord ‘koppel’ op het specificatieblad van het product om te weten te komen wat voor vermogen het heeft.

Zorg er ook voor dat u niet te veel tegendruk uitoefent als u aan de handgreep trekt, want dan gaat het mes vastzitten en neemt de kans op breuk toe. Probeer nooit een maaier van het trekkertype te duwen wanneer u een steile helling beklimt, omdat dit ertoe kan leiden dat het voertuig terugrolt vanwege onvoldoende tractie. Als algemene regel geldt dat u altijd de rechtervoet moet gebruiken om druk uit te oefenen wanneer u een pedaalmaaier bestuurt, omdat dit voorkomt dat u terugrolt. Wees bovendien voorzichtig als de motor draait, want als u geen schoenen draagt, kunt u door het draaiende mes worden geschopt.

Als grasmaaien nieuw voor u is en u niet zeker weet hoeveel druk u moet uitoefenen wanneer u de hendel draait, neem dan de tijd om de gebruikershandleiding van de maaier te lezen. Deze moet al uw vragen beantwoorden en u het vertrouwen geven om de machine veilig te bedienen.

Duurzaamheid

Dit is vooral belangrijk als u van plan bent de maaier op ruw terrein of op een natte ondergrond te gebruiken, want u wilt later niet op zoek naar gereedschap om de machine te repareren. Hoe groter het getal, hoe groter de duurzaamheid, zodat u er zeker van kunt zijn dat deze maaier zonder problemen een aanzienlijke hoeveelheid gebruik aankan. Kijk naar de garantie van het product om er zeker van te zijn dat het gedekt wordt door de fabrikant als het stuk gaat.

Veiligheid

Laatst, maar daarom niet minder belangrijk, het veiligheidsaspect niet vergeten. Alle krachtwerktuigen voor buiten, inclusief grasmaaiers, zijn onderhevig aan het element toeval, dus het is belangrijk dat u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt wanneer u ze bedient. Draag een veiligheidsbril en handschoenen om uw ogen en handen te beschermen tegen verwondingen. Zorg er bovendien voor dat het gebied waar u de machine gaat bedienen vrij is van obstakels zoals onkruid of stokken die tijdens het gebruik kunnen losraken. Nogmaals, lees de gebruikershandleiding van de maaier om te zien of er speciale veiligheidsinstructies zijn die u moet volgen voordat u de machine gebruikt.

Makita bestaat al heel lang en ondanks hun populariteit zijn ze nog steeds sterk vertegenwoordigd in de competitieve grasmaaierindustrie. In feite zijn ze waarschijnlijk het meest bekend om hun kettingzagen, die ze ook aanbieden als gas-aangedreven schrankladers. Het lijkt er echter op dat hun expertise op het gebied van tandwielkasten hen ertoe heeft gebracht de wereld te veroveren, en nu bieden ze een assortiment krachtapparatuur voor buitengebruik dat uw buitenleven zeker gemakkelijker en aangenamer zal maken. Hun apparatuur is gebouwd om lang mee te gaan, wat belangrijk is als je bomen en andere winterharde planten aan het snoeien bent. Toch zijn zelfs hun duurdere producten niet voor elke klus ontworpen. Als u gereedschap met meer vermogen nodig hebt, kunt u het beste kiezen voor iets dat meer gericht is op hoveniers of industriële aannemers. Als u echter op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie die de klus toch klaart, dan kan het niet mis gaan met een Makita. Ze maken ook een aantal van de beste elektrische gereedschappen op de markt, die je zou kunnen overwegen als je op zoek bent naar een nieuwe baan.

Hopelijk heeft dit artikel een aantal veel voorkomende mythes en misverstanden over grasmaaien verduidelijkt. Neem altijd veiligheidsmaatregelen wanneer u een elektrisch apparaat voor buitengebruik gebruikt, en zorg ervoor dat u het juiste gereedschap voor de klus gebruikt. Vergeet ook niet dat verschillende merken en modellen grasmaaiers aanzienlijk kunnen verschillen, dus lees de specificaties zorgvuldig door voordat u er een koopt.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo