Gardena Sileno City Robotmaaiers

Robotmaaiers winnen afgelopen jaren sterk in populariteit. Niet gek, want niet iedereen vindt grasmaaien een even leuk klusje. Een robotmaaier is dan een goed alternatief. Ook bespaart een robotmaaier veel tijd die je aan andere activiteiten kan besteden. Zeker als je je tijd in bijvoorbeeld het weekend maximaal wilt gebruiken, kan een Robotmaaier van Gardena uitkomst bieden. Het merk heeft een gespecialiseerde lijn in innovatieve robotmaaiers op de markt gebracht met daarin hun visie van alle features de optimale robotmaaier moet hebben. De Sileno City lijn heeft verschillende types robotmaaiers die elk weer geschikt zijn voor een ander soort gazon. De Sileno City robotmaaiers zijn er voor tuinen met een oppervlakte van 250 m², 350 m² en 500 m². we alle Sileno City robotmaaiers van Gardena, en kijken we welke geschikt is voor jou tuin.

Robotmaaier voor middelgrote tuinen

De Gardena Sileno City 350 is geschikt voor middelgrote tuinen. Dat wil zeggen: tuinen van 250m² t/m 350 m² oppervlakte. Dit betekend dat de Sileno City 350 geschikt is voor de meeste tuinen in Nederland. Mocht je tuin groter of kleiner zijn, bekijk dan zeker de robotmaaiers verder op deze pagina. De Sileno City 350 neemt al het maaiwerk voor je uit handen, en heeft een aantal geavanceerde functies die deze robotmaaier zeer slim en nauwkeurig maken.

Gardena Sileno City 350

AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 13 februari 2024 06:59

De Sileno City 350 maait je grasveld in stoken van 17 cm breed. De robotmaaier kan het gras maaien tot een hoogte van 20 tot 50 mm, instelbaar naar keuze. Daarnaast is de robotmaaier ontwikkeld om hobbels in je gazon te trotseren, tot een hellingshoek van maarliefst 35 procent. Dit alles zorgt er voor dat je geen omkijken meer hebt naar je robotmaaier, en je zorgeloos kunt genieten van een vers gemaaid gazon.

Nu kun je denken: is het niet vervelend, zo’n robot de hele dag in mijn tuin? Zal dit niet voor overlast zorgen? We kunnen je geruststellen: de Sileno City 350 heeft verschillende sensoren, en is erg stil. De sensoren zorgen er voor dat de City 350 om obstakels heen maait, en op het gras blijft. Hij weet het verschil tussen gras, terras en zwembad te herkennen, en je zult dus niet zomaar “aangereden” worden door je robotmaaier als je lekker in de tuin zit. De Sileno City 350 heeft een maximaal geluidsniveau van 60 dB, waar je prima een boek bij kunt lezen of in de tuin kunt loungen zonder dat het geluid irritant wordt. En, mocht het gaan regenen: de robotmaaier blijft gewoon zijn werk doen, ook in de regen.

Robotgrasmaaier voor grote tuinen

Als je een grote tuin hebt dan kom je uit bij de Gardena Sileno Smart City 500. Deze robotmaaier is speciaal geoptimaliseerd voor grotere tuinen, en dat uit zich in zijn specificaties ten opzichte van zijn kleinere broertje(s). De City 500 robot grasmaaier is geschikt voor tuinen tuinen van 350m² t/m 500 m² oppervlakte.

Gardena Smart City Sileno 500

AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 13 februari 2024 06:59

Met de Sileno 500 haal je een robotmaaier in huis die grote tuinen met gemak maait. Dezelfde maaibreedte van 17 cm, maar de maaihoogte is instelbaar tussen 20 en 60 mm. De machine heeft een zacht geluid van 59 dB, en kan dus prima maaien als je zelf ook in de tuin bent zonder vervelend te worden. Accuduur: 65 minuten op een volledige lading. Inclusief laadstation en 2 jaar garantie.

Gardena Robotmaaier voor kleine tuin

Wie een kleine tuin heeft, maar toch een robotmaaier wilt, is de Sileno City 250 een uitkomst. Deze maaier is geschikt voor tuinen tot 250m² oppervlakte.

Gardena Sileno City Smart 250

AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 13 februari 2024 06:59

Voor kleine tuinen tot max 250m² is er de Sileno City 250.

Veelgestelde vragen

Als je voor het eerst een robotmaaier koopt, kun je best nog wat vragen hebben over deze machine. Hieronder zie je een overzicht van veelgestelde vragen die we binnengekregen hebben via de mail of ons contactformulier. Staat jou vraag hier niet tussen? Schroom dan niet met ons contact op te nemen en stel ons je vraag!

Hoe laad je de Gardena robotmaaier op?

Het opladen van je Gardena robotmaaier gaat geheel automatisch. Bij elke Sileno City maaier zit een laadstation. Dit laadstation fungeert als een soort “thuisbasis” voor je robotmaaier. De robotmaaier zal zelf, zodra hij merkt dat z’n accu leeg raakt, terugrijden naar het laadstation. Je hoeft dus niets in de gaten te houden: het regelt zichzelf allemaal.

Hoe lang kan een robotmaaier gemiddeld op 1 acculading maaien?

De robotmaaiers van Gardena kunnen ongeveer 65 minuten op een acculading maaien. Daarna zullen ze zelf terugrijden naar het laadstation, zoals in de vraag hierboven ook beschreven staat.

Wat nou als het regent?

Regen is voor robotmaaiers van Gardena geen enkel probleem. Ze zijn (spat)waterdicht, en kunnen dus tijdens de regen gewoon hun werk doen.

Zit er garantie op de machines?

Jazeker, standaard heb je 2 jaar garantie op alle modellen van de Sileno City serie. Mocht er dus iets met het apparaat gebeuren, kun je daar aanspraak maken op de garantie.

Video van Sileno City robotmaaier

Geïnteresseerd en wil je graag zien hoe het maaien met een Sileno City robotmaaier er uit ziet? Bekijk dan de volgende video.

https://www.youtube.com/watch?v=NQSij1gA8N8

Mocht je toch een handmatige gazonmaaier willen? Bekijk dan onze pagina met de meest populaire gazonmaaiers.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo