Bladblazer Advies

Wij geloven dat de bladblazer de sleutel tot een schone tuin is. Het is alleen soms wel moeilijk om er achter te komen welke soort bladblazer voor jou nou het beste is. Is dat een elektrische? Of tóch een met accu. Op deze pagina helpen we je met het uitzoeken van de perfecte bladblazer voor jou. Lees gauw verder en je kunt zo aan de slag!

Met of zonder accu

bladblazer op straatHet belangrijkste om direct maar te bepalen is of je een snoer nodig bent, of liever voor de snoerloze variant gaat. Het is aan te bevelen om een snoerloze variant te nemen als je een groot gazon hebt wat een enorm verlengsnoer vereist om overal bij te kunnen komen. De bladblazers met een snoer hebben namelijk altijd een verlengsnoer nodig omdat het netsnoer aan het apparaat zelf heel kort is. Hier moet je dus rekening mee houden bij het kopen van een bladblazer. Verlengsnoeren hebben ook maar een beperkte lengte en het geknoei met een haspel is vaak vervelender dan gewoon een draadloze versie te kopen.

Zuigen en versnipperen

Vele bladblazers hebben los van de blaasfunctie ook nog een mogelijkheid om afval op te zuigen, en het daarna direct te versnipperen. Dit is natuurlijk ideaal als je geen hakselaar hebt om het vuil te versnipperen. Het versnipperde vuil wordt direct opgevangen in de bijgeleverde opvangzak zodat je het direct in het groen vuil of de compostbak kunt gooien. Afhankelijk van de grootte van je tuin moet je letten op de inhoud van de opvangzak, en de zuigkracht van je bladblazer. Gelukkig zijn er genoeg variaties aanwezig in het assortiment dus gegarandeerd dat er eentje voor je bij zit.

Kracht

De blaaskracht van een bladblazer wordt aangegeven in km/h. Dit houd in dat bij elke bladblazer vermeld staat wat de blaaskracht van het product is. Nou zal dit je niet heel veel zeggen, dus hebben we een maatstaaf voor je gemaakt waar je vanuit kan gaan bij het bestellen van je bladblazer.

  • Voor kleine blaasklussen is een blaaskracht van minder dan < 250 km/h voldoende.
  • Voor middelgrote blaasklussen moet je op zoek gaan naar een bladblazer met een kracht tussen de 250-300 km/h.
  • Voor grote blaaswerkzaamheden is het advies om boven de > 300 km/h te gaan zitten.

Veiligheid & Accessoires

veiligheidWelke bladblazer je ook koopt, veiligheid tijdens het gebruik is het allerbelangrijkste wat er is. Dit willen we dan ook nog even extra benadrukken met deze paragraaf. Doe altijd gehoorbeschermers op je hoofd tijdens het werken. Ook is het heel verstandig om een veiligheidsbril op te doen. Dit voorkomt dat opvliegend tuinafval in je ogen terecht kan komen. Het is een kleine moeite, maar kan je van een boel ellende besparen. Doen dus!

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

1 Reactie
  1. Kun je van een bladblazer zijn zuigfunctie gebruiken als afzuiger voor een frees of cirkelzaagtafel of is daar zijn zuigkracht te heftig voor?

    Laat een reactie achter

    Goedklusgereedschap.nl
    Logo