C-klem

C-klemmen, zijn een veelzijdig en veelgebruikt type klem. Ze zijn gemaakt van staal en hebben een C-vormige structuur met een schroef aan de ene kant en een plat stuk aan de andere kant. De schroef wordt gebruikt om de klem vast te zetten, terwijl het platte stuk tegen het werkstuk wordt gedrukt om het vast te klemmen. Ook tijdens het lijmen van werkstukken worden deze klemmen ingezet.

75mm/3" C-Klem
100mm/4" C-Klem
WC-MCFIX C-Klem | 150 x 55 x 22 mm
150mm/6" C-Klem
C-klem SC 40/40
C-klem, Kantelvoetjes/Origineel-11SP/275mm
C-klem SC 60/55
C-klem VC, stabiel 50/50
C-klem CDF-C 75/60
C-klem SC 80/65
C-klem CDF-C 105/85
C-klem VC, stabiel 75/50
C-klem SC 100/75
C-klem VC, stabiel 100/60
C-klem CDF-C 150/100
C-klem SC 120/85
C-klem SC 150/95
C-klem CDF-C 205/125
C-klem VC, stabiel 150/75
C-klem SC 200/105
C-klem CDF-C 245/150
C-klem VC, stabiel 200/90
C-klem VC, stabiel 250/100
Laatste update was op: 30 januari 2023 19:53

Gebruik van de C-klem

C-klemmen worden vaak gebruikt in de metaalbewerking en houtbewerking om werkstukken op hun plaats te houden tijdens het bewerken. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het vastzetten van materialen in de bouw, zoals buizen en balken. Natuurlijk zijn ze ook bij het thuisklussen ontzettend handig in gebruik. In de auto-industrie worden C-klemmen vaak gebruikt om onderdelen aan te bevestigen tijdens de productie. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met lijmklemmen, werkbanken en bankschroeven.

Er zijn verschillende maten en sterkten van C-klemmen verkrijgbaar. Welke bij jou past is volledig afhankelijk van de toepassing en het werkstuk waar je ze voor wilt gebruiken. Sommige C-klemmen zijn voorzien van verstelbare schroeven en platen, waardoor ze meer precisie bieden bij het vastzetten van werkstukken. Andere C-klemmen zijn voorzien van rubberen of zachte materialen op de plaat, om beschadiging aan het werkstuk te voorkomen.

Het zijn sterke en betrouwbare klemmen die veel verschillende toepassingen hebben.

Veelgestelde vragen

Hoeveel C-klemmen heb ik nodig?

Het hangt er vanaf wat je precies wilt gaan doen, maar over het algemeen is het goed om een stuk of 4 tot 6 tot je beschikking te hebben. Ze komen eigenlijk altijd wel een keer van pas tijdens het klussen, en het is fijn dat op het moment dat je ze nodig hebt, je ze ook daadwerkelijk in de gereedschapskist hebt liggen.

Hoe werkt een C-klem?

Dankzij de schroef in de C-klem, en de pal die in het schroefmechanisme zit, draai je gemakkelijk en snel op eigen kracht (met de hand) de klem vast. Hoe harder je de schroef aandraait, hoe steviger de “grip” die de klem heeft. Dankzij de stalen constructie van de klemmen hebben ze een enorme klemkracht.

Welk merk C-klem moet ik kiezen?

Qua merken maakt het niet zo heel veel uit, als je maar let op een paar basis dingen. Voornaamste is natuurlijk het materiaal. Dit moet gewoon staal zijn, zo weet je altijd dat je een goede klem in huis haalt. Verder kan je nog letten op de schroef, en of deze een beetje makkelijk is aan te draaien met de kruislingse pal.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo