Top-10 Best verkochte Zaagtafels

Als je grote stukken hout wilt zagen, dan kom je al snel terecht bij een zaagtafel (ook wel bekend als een tafelcirkelzaag of cirkelzaagmachine). We leggen je hier uit wat een zaagtafel is en waar je hem voor kunt gebruiken. We geven je een overzicht van de tien best verkochte zaagtafels van dit moment, met alle plussen en minnen per machine op een rijtje. Tot slot geven we aan wat volgens ons de beste zaagtafel is die je kunt kopen.

Wat is een zaagtafel?

Een zaagtafel is een tafel met een door een motor aangedreven zaagblad. Je gebruikt een zaagtafel om hout snel en nauwkeurig op maat te zagen. Met name voor verwerken van grote of massieve stukken hout is een zaagtafel een perfecte oplossing. Je kunt er veel nauwkeuriger mee zagen dan met een handcirkelzaag.

Doordat zaagtafels in de regel niet heel zwaar zijn, kun je ze overal waar stroom is gebruiken. Het zaagblad op de tafel kun je verwisselen, zodat je fijner of grover kunt zagen en hout in een andere dikte kunt zagen.

Zaagtafel kopen?

Hieronder vind je de tien best verkochte zaagtafels van dit moment. We leggen per machine uit wat de eigenschappen zijn en wat gebruikers er van vinden. Zo kun je snel bepalen welke zaagtafel je het beste kunt kopen.

Makita 2712 315 mm

DezMakita 2712 315 mme zaagtafel bevindt zich qua prijs in het middensegment van deze lijst, waar ook de PTS 10 T en de Einhell TE-CC 1825 (zie hieronder) tot behoren. Deze Makita heeft een motor van 2.000 watt en wordt standaard met tafelextensies geleverd, waardoor je ook grotere houtstukken makkelijk kan zagen.

Je kunt tot 81 millimeter diep zagen en als je het zaagblad kantelt, kun je onder een 45-graden hoek tot 55 millimeter diep zagen. Het onderstel van de Makita 2712 is voorzien van wielen, zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen. De wielen zijn nodig, want met een gewicht van bijna 54 kilogram is het veruit de zwaarste zaagtafel uit deze lijst.

De diepe sneden die je kunt maken, de sterke motor en de grote stabiliteit van de machine zijn volgens gebruikers de belangrijkste pluspunten van de Makita 2712. Minder goed vindt men dat deze machineerg zwaar is.

Bosch PTS 10 T (inclusief onderstel)

Bosch PTS 10 TDeze zaagtafel van Bosch wordt met een apart onderstel geleverd. Hierdoor staat de PTS10 T stevig en stabiel, wat ervoor zorgt dat je nauwkeurig en recht kunt zagen. De Bosch is wat prijs https://goedklusgereedschap.nl/wp-admin/post.php?post=776&action=editbetreft een middenmotor in deze top tien.

De PTS 10 heeft een sterke motor van 1400 watt. Doordat het grote aluminium zaagoppervlak nog verder uit te breiden met een zijdelingse en achterste tafelverlening, kun je ook de grootste stukken hout makkelijk zagen. Ook deze machine heeft een stofafzuiging en wordt net als alle andere genoemde zaagtafels standaard met één zaagblad geleverd.

Gebruikers vinden de machine een groot werkblad hebben, handig en nauwkeurig in het gebruik en gunstig geprijsd . Negatieve opmerkingen gaan vooral over de niet-optimale stofafzuiging en de vele plastic onderdelen die op de machine zitten.

Ferm TSM1032

Ferm TSM1032Ferm is een Nederlands merk wat al ruim 50 jaar bestaat. De TSM1032 van dit merk is veruit de goedkoopste zaagtafel uit de top tien. Voor minder dan 100 euro heb je een machine met een motor van 800 watt die erg geschikt is voor het uitvoeren van huis-, tuin- en keukenzaagwerkzaamheden.

Als het meegeleverde zaagblad rechtop staat, kun je tot 45 millimeter diep zagen. Onder een hoek van 45 graden gaat de Ferm TSM1032 tot 27 millimeter in het hout. De stofafzuiging op deze Ferm zaagtafel zorgt voor minder troep na afloop van je zaagwerkzaamheden.

Positieve punten die gebruikers van de Ferm TSM1032 noemen zijn de eenvoudige bediening en de zeer lage prijs van de machine. De matige bouwkwaliteit en de onnauwkeurige snedes die de machine maakt, worden het meest als minpunt genoemd.

Powerplus POWX221

Powerplus POWX221Dit is één van de goedkopere zaagtafels uit deze lijst: de verkoopprijs van deze Powerplus is te vergelijken met die van de best verkochte zaagtafel (Einhell TC-TS 2025 U).

De Powerplus POWX221 heeft een motor met een vermogen van 1.500 watt. Je kunt met het meegeleverde zaagblad in normale stand tot 80 millimeter zagen; in een hoek van 45 graden zaagt de machine tot 55 millimeter diep. Verder kun je het werkblad uitbreiden met de meegeleverde tafelverlengstukken en ook hier is stofafzuiging mogelijk.

Positief vinden gebruikers de mooie vormgeving, de stevige kwaliteit en de lage prijs van de machine. Als minpunt wordt genoemd dat de machine niet heel nauwkeurig zaagt.

Ferm TSM1033

Ferm TSM1033Deze zaagtafel van Ferm is de duurdere broer van de Ferm TSM1032. Tegen een meerprijs krijg je een machine met een stevigere motor (1.800 watt) en de mogelijkheid om met het meegeleverde blad dieper te zagen (74 millimeter rechtop en 63 millimeter onder een hoek van 45 graden). Tevens wordt deze machine geleverd met tafeluitbreidingen en stofafzuiging.

Wat volgens gebruikers goed is aan deze machine, is de makkelijke bediening en degelijkheid van deze Ferm. Minder goed is dat de stofafzuiging niet voldoende werkt, waardoor de machine met een andere apparaat goed moet worden schoongemaakt.

Einhell TC-TS 2025 U

Einhell TC TS 2015 ZaagtafelDe prijs van de TC-TS 2025 U van de Duistse fabrikant Einhell is laag in vergelijking met andere tafelcirkelzagen en mede daardoor is dit de best verkochte zaagtafel.

De TC-TS 2025 U heeft een motor met een maximaal vermogen van 2.000 Watt, waarmee je makkelijk grote stukken hout kunt zagen. De twee aparte opzetstukken maken de tafel nog breder. Met het meegeleverde zaagblad kun je het hout tot 85 millimeter diep zagen en als je schuin wilt zagen, dan kun je onder een hoek van 45 graden tot 65 millimeter diep zagen. Op deze Einhell kun je stofzuiger aansluiten om te voorkomen dat de hele omgeving onder een dikke laag stof komt te zitten.

Gebruikers vinden de stevige motor, het lage gewicht en de goede prijs-kwaliteitverhouding pluspunten van de machine. Een enkeling vindt het moeilijk om schuine snedes te maken met deze machine en de werkhoogte niet goed.

Bosch PPS 7 S Zaagtafel

Bosch PPS 7 S ZaagtafelDe tweede zaagtafel van Bosch uit de lijst heeft ook een motor van 1.400 watt. De PPS 7 S is wel ruim tweehonderd euro duurder dan de PTS 10 T. Dit prijsverschil komt vooral doordat de PPS 7 S ook te gebruiken is als afkortzaag. De zaag op de machine is in te stellen tot een hoek van 90 graden, zowel naar links als naar rechts.

Ook zit er een laserfunctie op de machine, waardoor je nauwkeuriger kunt zagen. Zoals alle andere machines in de lijst, heeft ook deze zaagtafel de mogelijkheid tot stofafzuiging. Het werkblad is met de meegeleverde extensies zowel in de lengte als in de breedte uit te breiden.

De machine is gemakkelijk in het gebruik, zaagt nauwkeurig en voelt robuust aan. Dat een onderstel apart moet worden gekocht vindt een nadeel aan deze relatief dure machine.

Einhell TE-CC 1825

Einhell TE-CC 1825De TE-CC 1825 is aanzienlijk duurder dan de andere machine van Einhell uit deze lijst.
Het motorvermogen van 1.500 watt is ruim voldoende vermogen om de grootste stukken hout te kunnen zagen.

De TE-CC 1825 kan met de meegeleverde zaag 75 millimeter het hout in gaan en 53 millimeter als de zaag gekanteld is. De machine wordt geleverd met tafelextensies en een voorbereiding voor stofafzuiging.

Positieve punten van de Einhell TE-CC 1825 zijn de duurzaamheid , het grote werkoppervlak en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Negatieve opmerkingen gaan over dat je met de machine niet nauwkeurig kan zagen en dat de handleiding verwarrend is.

DeWalt DWE7491

DeWalt DWE7491DeWalt staat bekend als een topmerk bij elektrische apparaten en de prijsstelling van hun machines is navenant. Zo ook bij de DWE7491, want dit is de duurste zaagtafel uit deze lijst.

De machine zaagt met het meegeleverde zaagblad dieper dan de andere zaagtafels uit deze lijst: de 90 millimeter rechtop en 57 millimeter onder een hoek van 45 graden. Ook het motorvermogen van de DWE7491 is met 2.000 watt zeer hoog.

De hoge kwaliteit van de machine wordt door veel gebruikers genoemd, wat onder blijkt uit de goede handleiding, het gemakkelijk en nauwkeurig zagen en de zeer degelijke bouw. Sommige gebruikers vinden het zaagoppervlak niet effen genoeg en de coating van het werkblad te gevoelig.

DeWalt DW745

DeWalt DW745 ZaagtafelDe DeWalt DW745 is aanzienlijk goedkoper dan de DWE7491, maar nog steeds duurder dan de andere zaagtafels in deze lijst. Het grootste verschil met de duurdere DeWalt is dat de DW745 geen onderstel heeft en dus compacter is.

De machine heeft een krachtige motor van 1.850 watt en kan onder een hoek van 90 graden zagen tot een diepte van 77 millimeter. Met een gekanteld zaagblad kun je tot 57 millimeter diep zagen. Mede door het ontbreken van een onderstel, is deze machine met een gewicht van 22 kilogram een lichtgewicht in deze lijst.

Net als zijn duurdere broer, wordt ook deze DeWalt geroemd om de hoge afwerkkwaliteit. Door zijn lage gewicht is deze zaagtafel gemakkelijk mee te nemen. Sommige gebruikers vinden bij deze machine de verstekgeleider niet betrouwbaar.

Conclusie zaagtafels

Alle besproken zaagtafels kennen een aantal voor- en nadelen. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal een voorbereiding op stofafzuiging hebben en dat je er maar één zaagblad bij krijgt. Tafelextensies worden bij vrijwel alle modellen standaard meegeleverd.

Ben je van plan om een zaagtafel te kopen? Bedenk dan eerst goed waarvoor je deze wilt gaan gebruiken:

Is nauwkeurigheid voor jou niet belangrijk en wil je alleen grof zagen, ga dan voor de goedkoopste zaagtafel uit deze lijst, de Ferm TSM1032
Wil je een goede zaagtafel die niet te duur is en waarmee je af en toe hout redelijk nauwkeurig kan zagen, dan zijn de Einhell TC-TS 2025 U en de Powerplus POWX221 een goede keuze voor jou.
Ben je veeleisender en zoek je een machine die je meer dan alleen incidenteel kan gebruiken, kijk dan naar de Bosch PTS 10 T
Wil je echt topkwaliteit hebben voor dagelijks en professioneel gebruik, dan kun je ondanks de hoge prijs niet om de machines van DeWalt heen. Wil je daarbij ook nog een mobiele zaagtafel, ga dan voor de lichtgewicht DW745.

Bewaren

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo