Top-10 Best Verkochte Schuurmachines

Een schuurmachine gebruik je om materialen als metaal, hout, kunststof, metaal of steen te egaliseren en zo gereed te maken voor verdere bewerking. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het verwijderen van oude verfresten als je opnieuw gaat schilderen. We leggen hieronder verder uit wat een schuurmachine precies is.

Verder hebben we de tien best verkochte schuurmachines van dit moment voor je op een rijtje gezet. Per apparaat geven we kort aan wat de belangrijkste eigenschappen zijn en wat huidige bezitters van hun aankoop vinden. Tot slot geven we je op het einde van dit artikel een koopadvies, waarin we onderbouwen welke van de besproken schuurmachines op dit moment de besten zijn.

Wat is een schuurmachine?

schuurmachineEen schuurmachine is een elektrisch apparaat waarmee je oppervlaktes kunt schuren en daardoor egaal kunt maken. Kenmerkend voor vrijwel alle schuurmachines is dat een vel schuurpapier wordt bevestigd op een schuurvlak, die vervolgens door de motor van het apparaat wordt bewogen. Hierdoor ontstaat de wrijvende beweging waarmee je oppervlaktes glad kunt schuren.

Er zijn diverse soorten schuurmachines op de markt, zoals de vlakschuurmachine, de deltaschuurmachine, de bandschuurmachine, en de excentrische schuurmachine. Het grote verschil tussen al deze soorten zit hem in de vorm van het schuurvlak (het deel van de machine waarmee je daadwerkelijk schuurt) en de manier waarop de machine dit schuurvlak aandrijft.

De tien best verkochte schuurmachines

Hieronder staan de tien meest verkochte schuurmachines van dit moment. In een paar zinnen geven we per model aan wat de kenmerkende eigenschappen van ieder apparaat zijn. Ook geven we een overzicht van door gebruikers genoemde voor- en nadelen van iedere machine. Op deze manier kun je snel bepalen welke van deze schuurmachines het meest interessant is voor jou.

Alle onderstaande machines zijn voorzien van stofafzuiging, waarmee je voorkomt dat je bij het klussen onder het stof komt te zitten.

Powerplus POW4001

Powerplus POW4001Deze deltaschuurmachine is door zijn zeer lage prijs de best verkochte schuurmachine van dit moment. Je haalt voor weinig geld een machine in huis, waarmee je makkelijk lastige plekken zoals hoeken en randen kunt schuren. De compacte Powerplus POW4001 heeft een vermogen van 135 Watt, wat ervoor zorgt dat de motor 13.000 schuurbewegingen per minuut maakt. Het schuurpapier maak je bij deze machine met klittenband vast aan het schuurvlak.

Gebruikers van deze deltaschuurmachine zijn tevreden over zijn lage prijs. Ook vindt men de Powerplus POW4001 goed in de hand liggen. Er zijn door de lage prijs van deze machine weinig negatieve opmerkingen, maar men vindt wel dat de stofopvang niet goed werkt.

Metabo FMS 200 Intec

Metabo FMS 200 IntecDeze Metabo deltaschuurmachine heeft een sterke motor van 200 Watt en door zijn slanke vormgeving weegt hij maar 1,25 kilogram. Voor een deltaschuurmachine heeft hij een groot schuuroppervlak van 150 x 100 millimeter. Het schuurpapier op deze machine kun je zowel met een klem als met klittenband vastmaken.

Volgens gebruikers is dit een zeer degelijke machine, die goed in de hand ligt en krachtig is. Dat de machine zonder extra´s wordt geleverd wordt als een minpunt gezien, net als dat sommige gebruikers hem wat lawaaierig vinden.

Bosch PSM 160 A

Bosch PSM 160 ADeze deltaschuurmachine van Bosch heeft een motorvermogen van 160 Watt, waarmee hij per minuut 24.000 schuurbewegingen maakt. De machine wordt geleverd met 25 schuurvellen en een opbergkoffer. Het schuurpapier maak je bij deze Bosch vast met klittenband.

Gebruikers zijn positief over de bijgeleverde schuurvellen en koffer. De machine zelf vinden ze goed in de hand liggen en nauwkeurig schuren. Grootste nadelen van de machine vindt men het gammele opvangbakje en de dure schuurbladen.

Powerplus POWX0470

Powerplus POWX0470Deze gele excentrische schuurmachine van Powerplus heeft een motor met 450 Watt vermogen, die zorgt maximaal 26.000 schuurbewegingen per minuut. De machine is geschikt om grote vlakke oppervlaktes als wanddelen en vloeren op te schuren. Met een snoerlengte van drie meter hoef je daarbij niet direct naast een stopcontact te gaan staan. Het schuurpapier bevestig je door middel van klittenband op de ronde schuurzool van deze machine.

Bezitters van de Powerplus POW0470 vinden de machine degelijk en krachtig. Ook vindt men de machine goed in de hand liggen. Wel ervaart men de machine alswat lawaaiig.

Einhell RT-OS 13

Einhell RT-OS 13Deze deltaschuurmachine heeft een motorvermogen van 130 Watt, waardoor de machine 24.000 schuurbewegingen per minuut kan maken. Deze slechts 1,2 kilogram zware rode Einhell RT-OS 13 gebruikt een klittenbandbevestiging om schuurpapier vast te kunnen maken.

Gebruikers vinden deze machine handzaam. Daarnaast is men ook erg tevreden over de goede prestaties en de prijs-kwaliteitverhouding van de Einhell RT-OS 13. Minder goed aan deze machine vindt men dat het afvalbakje voor het zaagsel er lastig uit te halen is.

Powerplus POW4060

Powerplus POW4060De tweede excentrische schuurmachine in deze lijst is ook een apparaat van Powerplus. Deze blauwe machine heeft een groot motorvermogen (480 Watt), die het mogelijk maakt om maximaal 28.000 bewegingen per minuut te maken. Met een gewicht van 2,65 kilogram is het een lichte excentrische schuurmachine. Het schuurpapier maak je met klittenband vast op de ronde zool van deze machine.

Een groot voordeel van deze machine is volgens gebruikers dat hij een sterke motor heeft. Ook vindt men de Powerplus POW4060goed in de hand liggen en gemakkelijk te hanteren. Men vindt de machine wel aan de zware kant en de kleine aan/uit-schakelaar een minder punt.

Bosch PBS 75 AE SET

Bosch PBS 75 AE SETDeze Bosch is de eerste bandschuurmachine in deze lijst. De machine heeft een sterke motor (750 Watt) waarmee je snel grote oppervlaktes kunt schuren. In tegenstelling tot bij andere soorten schuurmachines, gebruik je bij bandschuurmachines geen schuurpapier, maar een schuurband. De machine wordt als complete set geleverd, inclusief schuurpapier en koffer.

Deze machine is volgens gebruikers degelijk gebouwd. Men vindt het positief dat de Bosch PBS 75 AE als complete set wordt geleverd. Een ander voordeel is dat het een handzame machine is. Een nadeel van de machine is dat hij vrij zwaar is.

Bosch PSM 200 AES

Bosch PSM 200 AESDeze Bosch heeft een verwisselbare zool. Daardoor kun je hem zowel gebruiken als deltaschuurmachine (voor moeilijke hoeken en smalle randjes) en als vlakschuurmachine (voor grotere oppervlaktes). Deze “multischuurmachine” combineert een laag gewicht van 1,4 kilogram met een sterke motor (200 Watt), waarmee je tot 26.000 schuurbewegingen per minuut kunt maken. Het schuurpapier bevestig je op deze machine met klittenband.

Volgens bezitters van de Bosch PSM 200 AES is dit een lichtgewicht machine die zeer degelijk aanvoelt en goed schuurt. Over de duurzaamheid van de schuurzool is men minder tevreden.

Bosch PSS 250 AE Microfilter

Bosch PSS 250 AE MicrofilterDe eerste vlakschuurmachine in deze lijst is de krachtige Bosch PSS 250 AE. Dankzij een vermogen van 250 Watt kun je deze machine maximaal 24.000 schuurbewegingen per minuut laten maken. Ook op deze machine bevestig je het schuurpapier met klittenband.

De Bosch PSS 250 AE is volgens gebruikers degelijk, licht en ligt goed in de hand. De machine levert zeer goede prestaties. Een minpunt is dat het reinigen van de machine lastig is, onder andere doordat het stofopvangbakje moeilijk te verwijderen is.

Powerplus POW4110

Powerplus POW4110Deze bandschuurmachine van Einhell heeft een motorvermogen van liefst 800 Watt. Daarmee kun je snel grote oppervlaktes afschuren. Deze machine wordt standaard met stofzak en schuurband geleverd.

Deze machine van Powerplus is volgens zijn gebruikers een lichtgewicht die erg voordelig is. De machine is ook makkelijk te gebruiken. Wel vindt men dat de machine veel lawaai maakt en dat de machine bij gebruik vrij warm wordt.

Schuurmachine aanbevelingen

Welke schuurmachine voor jou het meest geschikt is, hangt vooral af van je gebruiksdoeleinde:

Voor het secuur schuren van kleinere oppervlaktes, kun je het beste een deltaschuurmachine aanschaffen. Heb je maar een paar kleine klusjes te doen, dan is de voordelige Powerplus POW4001 een prima aanschaf. Ga je regelmatiger schuren of wil je veel delen van je huis gaan doen, ga dan voor een wat duurdere machine zoals de Metabo FMS 200 Intec of de Bosch PMS 160 A
Voor het fijn kunnen schuren van grotere oppervlaktes, heb je een machine met een groter schuuroppervlak nodig. Neem dan een vlakschuurmachine zoals de Bosch PSS 250 AE Microfilter. Als je daarbij ook een machine wilt om lastige hoekjes te kunnen schuren, ga dan voor de Bosch PSM 200. Daarmee heb je tegelijkertijd een deltaschuurmachine en een vlakschuurmachine
Wil je een krachtige machine voor grote oppervlaktes, maar daar niet teveel voor betalen, dan zijn de excentrische machines van Powerplus (POWX0470 en POW4060) een prima keuze
Wil je snel echt grote oppervlaktes kunnen schuren, kies dan voor een bandschuurmachine. De Powerplus POW4110 is het goedkope alternatief, terwijl de Bosch PBS 75 AE Set de degelijkste en compleetste bandschuurmachine uit deze lijst is

Bewaren

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo