Makita vlakschuurmachines

Ben je op zoek naar een vlakschuurmachine van Makita? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. We bekijken samen de beste Makita vlakschuurmachines van dit moment. De machines zijn gegroepeerd op selectie van verschillende factoren en specificaties.

Makita BO4565K vlakschuurmachine

AE__coolbluenl Onze keuze
Laatste update was op: 30 maart 2024 14:09

De Makita BO4565K vlakschuurmachine combineert kracht, comfort en gemak op een unieke manier. De BO4565K is niet voor niets onze nummer 1 keuze als het gaat om Makita vlakschuurmachines. Bekijk de uitgebreide specificaties die deze machine zo speciaal maken hieronder.

De BO4565K is een 230 V vlakschuurmachine van Makita en met recht de meest populaire schuurmachine van het merk. Gemaakt om gemakkelijk hoekjes en moeilijk bereikbare vlakke oppervlakten te schuren. Dit is mogelijk dankzij de rechthoekige en driehoekige schuurzool die bij de machine wordt meegeleverd. Je kunt dankzij deze 2-in-1 schuurzool de BO4565K voor verschillende oppervlakten en schuurklussen gebruiken. Daarbij komt ook dat de machine een lage trillingswaarde van 4 m/s heeft, waardoor je trillingen amper voelt in je arm. Hierdoor kun je dus langer schuren zonder dat het oncomfortabel wordt.

Desondanks maakt de machine 28.000 schuurbewegingen per minuut. Ook kun je de aan en uit schakelaar vastzetten, zodat je niet constant de knop hoeft in te drukken. Bij zo lang schuren komt een hoop stof vrij, wat door deze vlakschuurmachine van Makita wordt opgevangen in een meegeleverde stofbox. Deze is gemakkelijk te legen na de klus en vangt het zaagsel/stof compact op. Dit zijn enkele voorbeelden van de innovaties die maken dat de BO4565K een ontzettend fijn apparaat is om mee te werken.

De BO4565K heeft een snoer van 2 meter lang. Mocht je dit te kort vinden dan zou je kunnen overwegen een verlengsnoer te gebruiken. Hij weegt 1,1 kg en is geschikt voor professioneel als thuisgebruik. Op deze machine zit 3 jaar garantie. Bij deze Makita vlakschuurmachine wordt een mooie opbergkoffer, stofzakken, schuurpapier en een stofbox geleverd. Kijk voor alle details op de productpagina.

Makita BO3711

AE__coolbluenl Tweede plaats
Laatste update was op: 30 maart 2024 14:09

Met de Makita BO3711 haal je een mooie rechthoekige schuurmachine in huis. Zoals gezegd is dit een zeer verdiende tweede plaats in onze lijst. De machine heeft verschillende specificaties de we hieronder extra uitlichten.

Dit is de Makita BO3711, de tweede keuze uit onze ranglijst. Dit is niet zonder reden, want deze Makita vlakschuurmachine is zeer geschikt voor klussen waar een rechthoekige schuurzool aan te pas komt. Denk dan aan het schuren van bijvoorbeeld grote vlakke delen, kasten en vloeren. Ook deze vlakschuurmachine heeft een lage trillingswaarde van maar 3,5 m/s en zelfs bij intensief schuren voel je de trillingen amper in je arm.

Met een vermogen van 190 watt, en een maximaal aantal schuurbewegingen van 22.000 per minuut is de machine voor vele schuurklussen geschikt. Ook bij het schuren van trappen is dit de ideale schuurmachine. Hij weegt 1,6 KG en is makkelijk te hanteren dankzij de ergonomische handgreep boven op de machine. Schuursel, stof en zaagsel wat vrijkomt bij het schuren wordt opgevangen in de bijgeleverde stofbox. Zo blijft je werkplek mooi schoon. Op deze machine zit 3 jaar garantie. Kijk voor alle productspecificaties op de productpagina.

Makita BO4555K

AE__coolbluenl Ook geweldig
Laatste update was op: 30 maart 2024 14:09

Voor het comfortabel langdurig schuurgebruik is er de Makita BO4555K. Dankzij het contragewicht zeer lichte trillingen tijdens het schuren. Lees hieronder wat deze machine zo speciaal maakt!

Als derde keuze hebben we de Makita BO4555K. Een rechthoekige vlakschuurmachine met een lage trillingswaarde van maar 2,5 m/s. Zoals eerder op de pagina beschreven zorgt dit er voor dat je nauwelijks trillingen in je arm voelt tijdens het schuren. Dit bevorderd het schuurplezier ontzettend en zorgt dat je lang door kunt gaan. De machine maakt maarliefst 14.000 schuurbewegingen per minuut. De machine beschikt over een stofafzuiging die er voor zorgt dat al het vuil dat vrijkomt tijdens het schuren netjes wordt opgevangen.

Makita BO4901 vlakschuurmachine

AE__amazonnl Nog een topper
Laatste update was op: 30 maart 2024 14:09

Voor de zwaardere schuurklussen is er de BO4901. Lees hieronder wat deze machine zo speciaal maakt, en waarom deze valt on de zware klasse. Geschikt voor zowel professioneel als thuisgebruik.

Voor de zwaarste schuurklussen is er de Makita BO4901. Deze vlakschuurmachine is gemaakt met rechthoekige schuurzool, met een extra ergonomische handgreep. Daarnaast is de machine bekleed met rubber voor een goede grip en extra handzaamheid. Je kunt snel en gemakkelijk schuurpapier aan de machine bevestigen via de snelspanhendel. De machine weegt 2,7 KG en heeft een vermogen van 330 watt. De BO4901 kan tot 20.000 schuurbewegingen per minuut schuren.

De machine is erg stil tijdens het schuren. De BO4901 heeft een variabel onbelast toerental van 4.000 tot 10.000 toeren per minuut. De stroomkabel heeft een lengte van 2,6 meter. Op deze machine zit 3 jaar garantie .

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen wij vragen omtrent het gebruik van Makita vlakschuurmachines. Daarom hebben we de veelgestelde vragen uitgelicht op onze website, zodat iedereen hier wat van kan leren. Heb je zelf een vraag die hier nog niet is beantwoord? Stel deze dan in het reactieformulier onderaan deze pagina.

Welke vlakschuurmachine gebruik je bij het schuren van een trap?

Bij het schuren van een trap is het handig om een Makita vlakschuurmachine te gebruiken met een rechthoekige en driehoekige schuurzool. Een voorbeeld van een vlakschuurmachine met deze schuurzolen is de BO4565K. Zo kun je gemakkelijk trappen schuren met de rechthoekige zool, en op lastig bereikbare plekjes gebruik je de driehoekige schuurzool.

Wat kan ik doen om het beste schuurresultaat te boeken?

De nummer 1 tip die we kunnen meegeven is het tijdig vervangen van versleten schuurpapier. Doordat de korrels langzaam maar zeker verslijten naarmate je schuurt, zal de schuurkracht ook afnemen. Hou daarom goed in de gaten of je schuurpapier toe is aan vervanging. Wat ook zeer belangrijk is, is het gebruik van de juiste korrelgrootte van het schuurpapier. Deze is bij elke schuurklus weer anders. Let hier van te voren goed op.

Waarom een Makita vlakschuurmachine?

Makita is al jaren een absoluut topmerk op het gebied van elektrisch gereedschap. Het merk bestaat al sinds 1915, en heeft keer op keer belangrijke innovaties uitgevonden die er voor zorgen dat klussen makkelijker is geworden. De uitstekende kwaliteit en vakmanschap die Makita in hun machines verwerkt maken dit een ideaal merk om een vlakschuurmachine van aan te schaffen.

Video

Ben je benieuwd naar de werking van bijvoorbeeld de Makita BO4565K vlakschuurmachine? Bekijk dan de volgende video voor alle details, werking en accessoires van deze schuurmachine. Productspecialist Ike laat in detail zien hoe je het apparaat gebruikt, en wat de machine speciaal maakt. Ook krijg je een duidelijk overzicht van de meegeleverde accessoires en inhoud van de opbergkoffer. Het is zeker aan te raden om deze video even te bekijken.

Heb je tussen deze Makita vlakschuurmachines niet de schuurmachine gevonden waar je naar zocht? Wellicht kun je dan een kijkje nemen bij onze top 10 bestverkochte vlakschuurmachines. Hier vind je gegarandeerd een machine die bij je past!

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo