Top-10 Best Verkochte Vlakschuurmachines

Voor het gladschuren van hout, kunststof, metaal en steen, of het verwijderen van oude verflagen gebruik je een vlakschuurmachine. Hoe dit type schuurmachine precies werkt leggen we hieronder kort uit. Ook is dit de ideale pagina om te lezen als je een vlakschuurmachine wilt kopen.

Hieronder een overzicht van de tien best verkochte vlakschuurmachines van dit moment. Per vlakschuurmachine geven we aan wat de meest belangrijke eigenschappen van het apparaat zijn en wat bezitters er van vinden. Op het einde geven we aan wat wij een koopadvies, waarin we aangeven wat we de beste vlakschuurmachine vinden en waarom.

Wat is een vlakschuurmachine?

vlakschuurmachineEen vlakschuurmachine is elektrisch gereedschap waarmee je oppervlaktes kunt afschuren. Dit type behoort tot de familie van schuurmachines, waartoe ook de bandschuurmachine, de deltaschuurmachine en de excentrische schuurmachine behoren. Het verschil tussen al deze typen is de vorm van het schuurvlak en de manier waarop het apparaat dit schuurvlak laat bewegen. De vlakschuurmachine kun je voor bijna alle schuurklussen gebruiken en daardoor is het meest verkochte type schuurmachine. Door de elektrische functie, zijn deze machines uiterst geschikt om grote oppervlakten te schuren en polijsten. Je hoeft niet zelf al het schuurwerk te doen omdat de machine een groot deel van het werk op zich neemt. Zo kun je uren achtereen werken met deze machine zonder dat je last krijgt van spierpijn.

Kenmerkend voor een vlakschuurmachine is dat dit apparaat een vlakke zool van rubber of kunststof heeft, waar een vel schuurpapier op is geklemd. Dit schuurpapier wordt snel heen en weer bewogen door de motor van de vlakschuurmachine, waardoor een wrijvende beweging ontstaat die je in staat stelt om oppervlaktes glad te schuren.

Vlakschuurmachine kopen?

Hier vind je de tien best verkochte vlakschuurmachines van dit moment. Per model geven we in een paar zinnen weer wat de kenmerkende eigenschappen van het apparaat zijn en wat gebruikers goed en minder goed aan het apparaat vinden. Zo kun je snel zien welke vlakschuurmachine voor jou het meest interessant is.

Alle genoemde vlakschuurmachines hebben een stofafzuiging, die voorkomt dat je onder het stof en zaagsel komt te zitten tijdens het schuren.

Ferm PSM 1024

Ferm PSM 1024De Ferm PSM 1024 is door zijn prijs-kwaliteitverhouding de best verkochte vlakschuurmachine van dit moment. Voor weinig geld haal je een vlakschuurmachine in huis met een motorvermogen van 180 Watt, waarmee je 12.000 schuurbewegingen per minuut maakt. Je maakt bij deze machine het schuurpapier met klittenband vast aan de zool.

Gebruikers zijn tevreden over de lage prijs van deze machine. Ook vinden ze de machine makkelijk te bedienen. Voor de zeer lage prijs zijn er vrijwel geen negatieve opmerkingen, zeker omdat er ook nog schuurpapier bij de machine geleverd wordt.

Powerplus POW4012

Powerplus POW4012De Powerplus POW4012 is de laagst geprijsde vlakschuurmachine uit deze lijst. Het motorvermogen van deze machine is 135 Watt, waarmee hij 12.000 schuurbewegingen per minuut kan maken. Het schuurpapier maak je bij deze Powerplus vast met een klem.

Volgens gebruikers ligt deze machine goed in hand en doet hij het verrassend goed voor de prijs die je ervoor betaalt. Wel is de duurzaamheid van de machine een minpunt, wat ervoor zorgt dat hij bij grote klussen geen goede keuze is.

Bosch PSS 250 AE Microfilter

Bosch PSS 250 AE MicrofilterDeze vlakschuurmachine van Bosch heeft een motorvermogen van 250 Watt en een instelbaar aantal schuurbewegingen (14.000 tot 24.000 per minuut). Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen wanneer je intensiever wilt schuren. Bij deze machine maak je het schuurpapier vast met klittenband.

Positief vinden gebruikers dat de machine licht en makkelijk te bedienen is. Ook is het een duurzame machine die goed in de hand ligt. Grootste nadelen zijn het matig werkende stoffilter en het speciale formaat van het schuurpapier wat de machine gebruikt.

Powerplus POWXQ5401

Powerplus POWXQ5401Deze vlakschuurmachine van Powerplus heeft een motor met 250 Watt, die zorgt voor 11.000 schuurbewegingen per minuut. Het schuurpapier wordt bevestigd met klittenband. De Powerplus POWQX5401 heeft een snoer van vier meter. Je krijgt op deze machine vijf jaar garantie.

Bezitters van de Powerplus POWQX5401 vinden de machine goed in de hand liggen en makkelijk te bedienen. De lage prijs maakt deze vlakschuurmachine tot een aanrader. Wel vindt men de aan- en uitknop moeilijk te bedienen.

Black & Decker KA320EKA-QS

Black & Decker KA320EKA-QSDeze vlakschuurmachine kan dankzij een 240 Watt sterke motor maximaal 15.000 schuurbewegingen per minuut maken. Deze rode Black & Decker KA320EKA-QS heeft zowel een klittenband- als klembevestiging.

De lage prijs van deze machine wordt door gebruikers genoemd als pluspunt. Ook het lage gewicht van deze Black & Decker wordt gewaardeerd. Wat men minder goed vindt aan deze machine is dat hij niet geschikt is voor alle soorten schuurpapier is en dat de stofzak niet naar behoren werkt.

Makita BO4555K

Makita BO4555KDe Makita BO4555K wordt geleverd in een koffer en heeft drie jaar garantie. De 200 Watt sterke motor zorgt ervoor dat je kunt schuren met 14.000 bewegingen per minuut. Het is de lichtste vlakschuurmachine uit deze lijst met een gewicht van net iets meer dan 1100 gram.

Een groot voordeel van deze machine is volgens gebruikers dat hij weinig trillingen geeft. Daardoor en door zijn lage gewicht ligt hij goed in de hand. Het kleine formaat van de machine en het moeten gebruiken van speciaal schuurpapier wat duur en niet overal te krijgen is, vindt men mindere punten.

Op zoek naar nog meer Makita vlakschuurmachines? Bekijk dan deze pagina.

Metabo FSR 200 Intec

Metabo FSR 200 IntecDe Metabo FSR 200 Intec is een robuuste en wat duurdere vlakschuurmachine. Daarvoor krijg je een machine die met maar liefst 26.000 schuurbewegingen per minuut de moeilijkste ondergronden vlak kan schuren.

De machine ligt volgens gebruikers goed in de hand. Een ander voordeel is dat je ook gewoon schuurpapier kan gebruiken op deze machine. Zijn grote schuurkracht is ook een pluspunt. Minder tevreden is men over het vastklemmen van het schuurpapier.

Metabo SRE 4350 TurboTec

Metabo SRE 4350 TurboTecDe krachtigste en duurste machine in deze lijst is de Metabo SRE 4350 TurboTec. De motor van deze machine heeft een vermogen van maar liefst 350 Watt. Het aantal schuurbewegingen kun je instellen, zodat je kunt kiezen om te schuren met 8.400 tot 22.000 bewegingen per minuut. De machine heeft daarnaast een Turboboost, waarmee je korte tijd meer vermogen krijgt.

Volgens bezitters van de Metabo SRE 4350 TurboTec is dit een uiterst degelijke machine, die kracht en topkwaliteit combineert. Het is een professionele schuurmachine met weinig trillingen. Dat een dergelijke machine voor een relatief hoge prijs dan in niet in een koffer geleverd wordt vinden sommige gebruikers wel een minpunt.

Einhell TE-OS 2520 E

Einhell TE-OS 2520 EDeze machine van Einhell kan 24.000 schuurbewegingen per minuut maken dankzij de 250 Watt sterke motor. Je kunt het schuurpapier zowel klemmen als met klittenband bevestigen.

Gebruikers van deze Einhell TE-OS 2520 E zijn zeer tevreden over de goede manier waarop deze machine in de hand ligt. Het apparaat voelt stevig aan en heeft weinig vibraties. Dat de machine wordt geleverd met maar één schuurblad wordt als een minpunt gezien.

Makita BO3711X

Makita BO3711XDe Makita BO3711X heeft een instelbaar aantal schuurbewegingen, variërend van 8.000 tot 22.000 bewegingen per minuut. Deze vlakschuurmachine weegt 1600 gram. Het schuurpapier op de machine kun je met klemmen vastzetten.

Deze Makita maak volgens gebruikers minder lawaai dan andere vlakschuurmachines. Een ander voordeel is dat je alle soorten schuurpapier kan gebruiken met deze machine en dat hij prettig in de hand ligt. Dat er bij de machine geen schuurpapier wordt geleverd en dat het elektriciteitssnoer maar twee meter lang is wordt als een nadeel ervaren.

Conclusie vlakschuurmachines

Als je al weet hoe en waarvoor je een vlakschuurmachine gaat gebruiken, dan kun je snel je keuze maken uit deze lijst:

 • Als je af en toe kleine schuurklusjes gaat doen, zoals ieder jaar je tuinmeubelen even opschuren, dan is zijn de goedkope machines (Powerplus POW4012 en Ferm PSM 1024) prima geschikt.
 • Als je weet dat je wat vaker kleinere oppervlaktes gaat schuren, bijvoorbeeld een aantal delen in het huis aanpakken, ga dan voor een iets duurdere machine die wat duurzamer is en meer comfort bij het schuren biedt. Tot deze categorie behoren de Powerplus POWQX5401, Bosch PSS 250 AE Microfilter, Einhell TE-OS 2520 E en Black & Decker KA320EKA-QS.
 • Voor zeer regelmatig gebruik en intensief schuurwerk ga je voor een duurdere vlakschuurmachine van Makita of Metabo. Denk bijvoorbeeld aan een grote verbouwing of als je gek bent op klussen. Welke machine het meest geschikt is voor jou hangt af van je budget en de specifieke eigenschappen die je belangrijk vindt. Zo is de Makita BO4555K de lichtste machine uit deze lijst, kun je met de Metabo FSR 200 Intec universeel schuurpapier gebruiken en is de Makita BO3711X erg stil. De Metabo SRE 4350 TurboTec is de beste machine uit deze lijst, maar ook de duurste.

We hopen dat je via onze site een deskundig koopadvies hebt gekregen, en dat je nu weet welke machine het beste bij jou past.

Bewaren

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Goedklusgereedschap.nl
   Logo