Bosch Schroefmachines

BoschVoor klusjes in huis maak je gebruik van professioneel materiaal. Met deze gids voor het kopen van een Bosch schroefmachine maak je alvast een geïnformeerde keuze. Vier kwaliteitsvolle schroefmachines van Bosch worden besproken en vergeleken, zodat jij goed uitgerust aan de slag kan gaan. De accuspanning vertelt je hoelang de batterij van je schroefmachine meegaat. Door ook het toerental in toeren per minuut (tpm) te bespreken weet je zo hoe snel je schroeft. Het gewicht vertelt je meer over het gemak en de grip. Een machine met een korte oplaadtijd, één met een hoog toerental of een iets zwaarder model dat meer kan, aan jou de keuze. Tip: vergeet niet ook te kijken naar de bits uitrusting, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan tijdens het klussen.

Bosch Schroefmachine kopen?

Bosch werd in 1886 opgericht in Duitsland en is marktleider in de wereld van elektriciteit en mechanica. In 2013 bracht Bosch elektrische gereedschappen van Power Tools op de markt voor privégebruik. Met hun uitgebreide expertise en jarenlange ervaring staan de accuschroevendraaiers voor kwaliteit aan een scherpe prijs. Een schroefmachine is compacter, kleiner en lichter dan een boormachine, en ideaal om te monteren en demonteren. Doordat de machines licht in de hand liggen, zijn ze ook makkelijker te gebruiken op moeilijk bereikbare plekken. De Bosch producten worden getest op gebruiksgemak en betrouwbaarheid, zodat je met een Bosch schroefmachine makkelijke kleine en grote schroefklusjes in huis zelf uitvoert. Door de combinatie van een krachtige motor en een zuinige batterij is de schroefmachine ideaal voor de doe-het-zelver die hoge eisen stelt aan zijn materiaal. Vergelijk de vier Bosch schroefmachines zelf op basis van gewicht, toerental, oplaadtijd voor de batterij en uitrusting met deze informatie.

Bosch IXO V Basic

Bosch IXO V SchroefmachineHet basismodel in het assortiment van Bosch schroefmachines, maar daarom niet meer krachtig. Met een accuspanning van 3,6 volt en een toerental van 215 tpm schroef je vlot meubels in en uit elkaar. Het lichte gewicht van 300 gram maakt dat de machine makkelijk te hanteren is. Handig is dat de opberger ook dienst doet als laadstation, waardoor je accu automatisch wordt opgeladen wanneer je de machine wegbergt. Met de LED-verlichting onder de schroefkop ben je steeds verzekerd van voldoende werklicht. De Bosch Basic wordt geleverd met batterij, laadstation (USB) en een 10 standaard bits set schroefkoppen. Een ideale machine voor de beginnende doe-het-zelver die vooral klein schroefwerk in en rond het huis wil uitvoeren, zoals het monteren van een meubel.

Bosch IXO V Plus

Bosch IXO V PlusAls je toch net iets meer wil dan een basismodel, is de uitgebreidere Plus versie een goede optie. Met hetzelfde gewicht (300 gram) en dezelfde specificaties als de Basic (3,6 volt en 215 tpm) maakt de Plus het verschil door de extra opzetstukken. Het haaks-opzetstuk maakt het mogelijk om in een hoekje te schroeven, terwijl je met het excenter-opzetstuk ook langs een rand kan schroeven. Naast die extra opzetstukken heeft de Plus dezelfde gadgets als de Basic, zoals LED-verlichting en een automatisch laadstation. Een makkelijke en compacte machine die dienst doet als krachtig hulpje bij al je klusjes. Een kapstok ophangen in de hoek van je hal of een schroefje verwijderen uit de muurrand – de Plus is jouw helper.

Bosch PSR Select

Bosch PSR Select schroefmachineDe innovatieve Bosch PSR Select is ideaal voor de klusser die meer verwacht van zijn schroefmachine. Met een ingebouwde bit trommel heb je de 12 meest gebruikte bits steeds bij de hand. Bosch vond het EasySelect systeem uit, waarmee je vlot de bit uitkiest die je wil. Met de schuifknop wissel je snel van één bit naar een andere, terwijl het verlicht kijkvenster je helpt bij je keuze. Verder heeft de PSR Select alles wat je verwacht van een Bosch machine. Een compact design en stevige grip maken dat de Bosch goed in de hand ligt. Ook is de Select uitgerust met LED-verlichting en een 3,6 volt accu. Let wel: de Select is door de ingebouwde bit uitrusting wat zwaarder dan zijn Basic broertje (500 gram versus 300 gram) en heeft een iets lichter toerental (210 tpm versus 215 tpm). De Select is dan ook vooral geschikt voor de klusser die erg vaak aan de slag gaat, en geen tijd wil verliezen met het zoeken van de juiste bit.

Aanbevolen

Welke schroefmachine past nu het beste bij jou? Wij zouden je de Bosch IXO V Plus schroefmachine aanraden omdat je hiermee een veelzijdige machine in huis haalt die geschikt is voor alle klusjes in en rondom het huis. De Plus opzetstukken zijn erg behulpzaam bij het schroeven in lastig te bereiken plekjes. Deze aanschaf zal je jaren lang plezier geven. Elke Bosch schroefmachine heeft tevens 3 jaar garantie.

Niet gevonden wat je zocht? Klik op de knop hieronder om het gehele assortiment schroefmachines te bekijken.

+ Bekijk het aanbod Schroefmachines

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo