Bosch Reciprozagen

BoschHet aanschaffen van een reciprozaag is niet eenvoudig. Door het grote aanbod reciprozagen in de winkels en op het internet, is het namelijk best lastig om een product te vinden dat echt bij jouw eisen en verwachtingen aansluit. Wil jij een nieuwe reciprozaag kopen en wil je zeker weten dat je een goede investering doet? Lees dan in dit artikel welke Bosch reciprozagen op dit moment het meest populair zijn en wie weet staat jouw ideale zaag er ook wel bij.

Wat is een Reciprozaag?

bosch reciprozaagEen reciprozaag is een langwerpige zaag die heen en weer gaande bewegingen maakt. De zaag lijkt een beetje op een handzaag, maar dan wordt deze zaag elektrisch gebruikt en werkt de zaag dus niet handmatig. Een reciprozaag wordt gebruikt om in metaal, aluminium en hout te zagen. Je kunt de zaag bijvoorbeeld gebruiken om takken door te zagen bij het snoeien van een boom, maar ook voor het doorzagen van deurposten. De zaag wordt veel gebruikt door professionele bouwvakkers, bijvoorbeeld bij constructie- en sloopwerkzaamheden. Omdat de zaag voor vele klussen gebruikt kan worden, is een investering in een reciprozaag zeker een investering die zich terug verdient.

Bosch Reciprozaag kopen

Het Duitse merk Bosch is al jaren een kwalitatief sterk merk en erg populair onder klussers, hoveniers en bouwvakkers. Er is een grote kans dat je vader al een stuk elektrisch gereedschap van dit merk in gebruik had. Wil jij een nieuwe reciprozaag van het merk Bosch aanschaffen, maar weet je niet zo goed welke zaag je moet kopen? Bekijk dan onderstaande top 5 met de meest populaire Bosch reciprozagen en kies jouw favoriet. Gekozen op basis van ervaringen, gebruiksspecificaties en mogelijkheden. Heb je jouw favoriet eenmaal gevonden, dan kun je deze zaag eenvoudig online bestellen.

De Bosch PSA 700 E met vier zaagbladen

PSA E ReciprozaagDe Bosch PSA 700 E is een robuuste reciprozaag die je kunt gebruiken voor verschillende klussen in en rondom huis. Je kunt de zaag bijvoorbeeld gebruiken bij het verbouwen, renoveren of bouwen van een woning, maar ook bij het slopen van een pand. De handgreep in het beugeldesign van de zaag en de gereedschapsloze bladenwissel van de Bosch PSA 700 E zorgen ervoor dat de zaag erg gebruiksvriendelijk is. Daar komt nog bij dat je iedere klus gemakkelijk met de juiste power voor het betreffende materiaal uit kan voeren, zodat al je projecten met succes worden afgerond met deze zaag.

Bestel je de Bosch PSA 700 E, dan krijg je standaard vier zaagbladen meegeleverd. Het gaat om drie zaagbladen voor hout (S2345X, S644D en S1111K) en om een enkel zaagblad voor metaal (S922EF).

De Bosch PSA 900 E Reciprozaag

Bosch PSA 900 eDe Bosch PSA 900 E is een echte allrounder op het gebied van reciprozagen. De zaag kan snel en gemakkelijk hout doorzagen, maar is ook geschikt voor het zagen van materialen als kunststof en metaal. Of je nu takken door wil zagen of kunststof buizen wil zagen: met de Bosch PSA 900 E met 900 Watt aan vermogen is alles mogelijk. Daar komt nog bij dat de zaag erg prettig in gebruik is, onder andere door het ergonomische design van de zaag, Bosch Electronic en Bosch-SDS voor een snelle en veilige zaagwissel.

Deze Bosch reciprozaag heeft een groot zaagblad met een zaagslaglengte van 28 mm en kan tot 2700 slagen per minuut zagen. Goed handelbaar en ligt goed in de hand dankzij de softgrip. Deze machine is de meest populaire onder zijn soortgenoten en niet zonder reden.

Bosch PSA 18 LI

PSA 18 LiDe Bosch PSA 18 LI is een gebruiksvriendelijke en zeer krachtige reciprozaag. Je kunt de zaag gebruiken voor het doorzagen van hout (tot 100 millimeter dik), maar ook voor het doorzagen van metaal (tot 20 millimeter dik). Een groot voordeel van deze zaag, is dat de reciprozaag op een accu werkt. Dit betekent dat je nooit last hebt van een snoer tijdens het werken, maar gewoon vrij bent om te gaan en staan waar jij wil. Is de accu leeg, dan heb je de batterij met de bijgeleverde lader al binnen 45 minuten voor 80 procent opgeladen. En omdat de zaag is uitgerust met Bosch-SDS systeem, kun je de zaagbladen van de reciprozaag eenvoudig en snel omwisselen. Je krijgt één zaagblad standaard meegeleverd bij deze reciprozaag en de andere zaagbladen moet je bijbestellen.

Bosch KEO 10,8 LI

Bosch KEO 10,8 LiDe Bosch KEO 10,8 LI is een reciprozaag die takken van maximaal 80 millimeter door kan zagen. Door de krachtige accu die bij de reciprozaag geleverd wordt, kan de Bosch 10,8 LI zelfs 30 tot 190 takken doorzagen zonder tussentijds opgeladen te worden. De afneembare A-Grip klembeugel houdt de takken stevig voor je vast en dit betekent dat je een hand over houdt, bijvoorbeeld om de ladder vast te houden tijdens het werken. De softgrip en het ergonomische design van de reciprozaag zorgen voor goede hanteerbaarheid en omdat er een snelstop en handbescherming op de reciprozaag zitten, is de zaag erg veilig.

Bestel je deze zaag, dan krijg je een zaagblad voor hout en een zaagblad voor hout en metaal meegeleverd. Wil je kunststof zagen, dan moet je hier een extra zaagblad voor bestellen.

Aanbevelingen

Welke Bosch reciprozaag is nou perfect voor jou? Wij zouden je de Bosch PSA 900 E aanraden omdat dit een veelzijdige machine is die voor de meeste mensen goed aansluit op hun wensen. De machine is ook nog eens super veilig dankzij de wegglijbeveiliging en de handgreep. Zaagt in allerlei materialen en is ook nog eens praktisch op te bergen, ideaal dus! Te gebruiken door zowel professionals als particulieren.

Veiligheid

Tijdens het zagen is het belangrijk om een aantal veiligheidsmaatregelen te treffen. We hebben er een paar op een rijtje gezet. Gebruik altijd oog- en gehoorbescherming tijdens het opereren van een zaagmachine. Zo voorkom je dat er losspattend hout of zaagsel in je ogen komt. Ook beschermt het je oren tegen de harde geluiden die vrijkomen tijdens het zagen, en voorkom je gehoorschade.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo