Bosch Klopboormachines

BoschEen klopboormachine van Bosch is een soort elektrische boormachine die je gebruikt voor het boren in steen en beton. Met een Bosch klopboormachine heb je een kwalitatief hoogwaardige, gebruiksvriendelijke en betrouwbare boormachine voor diverse klussen. Zie hieronder voor een overzicht van de boormachines van Bosch met boorhamer die het meest verkocht worden.

Bosch Klopboormachine kopen?

Het aanbod aan klopboormachines van Bosch is zeer uitgebreid. Het merk staat bekend om zijn uitstekende elektrisch gereedschap, en ook de klopboren zijn hierop geen uitzondering. Veel mensen zijn specifiek op zoek naar klopboormachine’s van Bosch omdat ze ervaring hebben met het merk en tevreden zijn over de prestaties van de machines. Hieronder beschrijven we enkele populaire klopboormachines van het merk, zodat je gemakkelijk een keuze kunt maken.

Bosch PSB 850-2 RE

Bosch PSB 850-2 KlopboormachineDeze machine met een vermogen van 850 Watt is geschikt voor schroeven, boren en klopboren. Het 2,5 kg wegende apparaat heeft een toerental van 50 tot 2800 tpm en je kunt er mee boren in hout, metaal, gips en zacht steen. Di Ook boren in baksteen en tegels is mogelijk. Door de bovengemiddeld hoge koppel is de machine bovendien zeer geschikt voor gemiddeld zwaardere schroefklussen. Het apparaat beschik over twee versnellingen (voor schroeven én boren).

De stand met hoog aandraaimoment en laag toerental kun je afwisselen met de stand met laag aandraaimoment en hoogtoerental. Een klein nadeel is wellicht dat de machine niet snoerloos is, waardoor je altijd op externe stroom bent aangewezen. Standaard worden een kunststof koffer en extra handgreep meegeleverd. Ook kun je diverse accessoires verkrijgen, denk hierbij aan bitsets, borensets en gatenzaagsets.

Bosch PSB 1000-2 RCE

Bosch PSB 1000-2 RCEMet een vermogen van maar liefst 1000 Watt behoort deze machine tot de krachtigste in zijn soort. De koppel van 60 Nm maakt de machine, die een gewicht heeft van 2,8 kg en beschikt over een snelspan boorkop, geschikt voor zwaardere schroefklussen. Het is een robuust apparaat door de geïsoleerde behuizing van aluminium. Van deze machine kun je jarenlang plezier hebben. Handige extra’s: Bosch Constant Electronic (hiermee kun je zelf de instelling van het toerental regelen via de drukschakelaar en het stelwiel), de functieschakelaar en het Bosch Auto-Lock-systeem.

Een extra handgreep, diepteaanslag en een koffer van kunststof worden standaard meegeleverd. Met extra accessoires als een betonborenset of steenborenset ben je klaar voor elke klus!

Bosch PSB 750 RCE

Bosch PSB 750 RCEHet vermogen van de Bosch PSB 750 RCE (die 1,9 kg weegt) is 750 Watt. Hiermee is het een tamelijk krachtige machine. De maximale boorcapaciteit in hout is 30 mm, voor metaal geldt een maximale boorcapaciteit van 12 mm en voor beton 14 mm. Het apparaat beschikt over een functieschakelaar (zo hoef je niet de klopfunctie uit te schakelen of het toerental omlaag te brengen als je aan een andere klus begint). Een extra handgreep en duidelijke handleiding zijn bij de prijs inbegrepen. Extra accessoires die het geheel compleet maken: Houtborenset, steenborenset etc.

Bosch PSB 650 RE

Bosch PSB 650 REDe Bosch PSB 650 RE is met een vermogen van 650 Watt en een gewicht van 1,7 kg, mede vanwege de Bosch Electronic functie, zowel voor schroeven als voor boren op de goede snelheid zeer geschikt. De boorkop heeft een spanwijdte van 1,5 tot 13,0 mm. Door de diepteaanslag boor je nooit te ondiep of juist te diep. Kunststof koffer, handleiding en extra handgreep zijn standaard inbegrepen bij de prijs. Het apparaat heeft een gebruiksvriendelijke bediening, het enige nadeel is wellicht dat je er niet mee in het donker kunt boren.

Bosch PSB 570 RE

Bosch PSB 570 RE klopboorDe Bosch PSB 570 RE is een compacte klopboormachine met softgrip. Het apparaat weegt slechts 1,6 kg, wat het zeer handzaam maakt. Je kunt met deze machine gedoseerd werken dankzij de toerentalregeling (Bosch Electronic). Hij is geschikt voor het boren in harde steensoorten als baksteen, muren in huis en tegels. Hij heeft een vermogen van 570 Watt en boort gaten tot 10 mm in beton en 20 mm in hout. Ook is deze machine prima te gebruiken voor schroefwerkzaamheden. Een handige allround machine dus!

Naast een extra handgreep, een koffer en een handleiding zijn frictiering en een set universeelboren (4-delig) inbegrepen. Versnellingen heeft de machine niet, ook is het apparaat niet snoerloos en heeft het geen verlichting. Met deze machine heb je echter voor een mooie prijs een allround apparaat voor de meest gangbare klussen.

Veiligheid

Als je gaat boren is het aan te raden om je aan een aantal veiligheidsvoorschriften te houden. Zo raden wij aan om tenminste oogbescherming in de vorm van een veiligheidsbril te dragen. Ook kan het boren in hard materiaal zoals beton veel geluid veroorzaken. Hierdoor is het ook aan te raden om oorbeschermers te dragen tijdens het klussen. Tot slot is het handig om werkhandschoenen te dragen zodat je goed grip hebt op de machine tijdens de boorwerkzaamheden.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo