Best Verkochte Makita Klopboormachines

Als je op zoek bent naar een nieuwe klopboormachine, dan is de kans groot dat je ook kijkt naar de producten van Makita. Elektrisch gereedschap van Makita heeft namelijk een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en wordt daardoor vaak gekocht door klussers.

We leggen je hieronder in het kort uit wat een klopboormachine is en geven je een overzicht van de vijf best verkochte klopboormachines van Makita.

Wat is een klopboormachine?

Makita klopboormachineEen klopboor is een elektrische boormachine die ook een hamerfunctie heeft. Het is eigenlijk een hybride apparaat, want het is een combinatie van een gewone boormachine en een boorhamer. Een klopboor is geschikt om in harder materiaal te boren, iets wat je met een gewone boormachine niet lukt.

De boor van een klopboormachine draait niet alleen, maar gaat ook horizontaal heen en weer: dit is het kloppen van de boor, wat ook wel hamerslag wordt genoemd. Door dit kloppen ontstaat er een beweging waarmee je in hard materiaal als beton of baksteen kan boren. De hamerslag zorgt er voor dat het materiaal waar je in boort kapot wordt gemaakt en het roteren van de boor zorgt ervoor dat het vrijgekomen puin langs de boor wordt afgevoerd.

De vijf best verkochte Makita klopboormachines

Hieronder vind je de vijf best verkochte Makita klopboormachines van dit moment. Gebaseerd op basis van ervaringen, gebruiksspecificaties en mogelijkheden. Dit kan je helpen bij het kopen van een Klopboormachine om zelf een keuze te maken welke het beste bij jou past. Het merk Makita levert uitstekende machines en produceert al elektrisch gereedschap sinds 1915. Het is daarom niet gek dat veel klussers en bouwbedrijven specifiek op zoek zijn naar gereedschap van Makita. Op deze pagina vind je het gehele assortiment aan klopboormachines van het merk, en alle voor- en nadelen van elk product zijn uitgelicht.

Makita HP457DWEX9

Makita HP457DWEX9De klopboor van Makita die momenteel het beste verkocht wordt is gelijk ook de meest complete. Dat komt doordat de HP457DWEX9 een accuboormachine met een klopfunctie is.

Doordat hij draadloos is, kun je hem overal mee naar toe nemen. Hij wordt geleverd met twee lithium-ion accu’s en een grote koffer met accessoires als hout- en metaalboren. De Makita HP457DWEX9 kan rondraaien met 1.400 toeren per minuut en 21.000 slagen per minuut maken.

Gebruikers vinden het handig dat je met deze Makita een draadloze machine hebt die voor allerlei klussen te gebruiken is. De machine ligt lekker in de hand en heeft een snelle oplader voor de accu’s. Het ontbreken van verlichting en de spankop van plastic vindt men minpunten van deze machine.

Makita HP1631K

Makita HP1631KDit is de goedkoopste klopboormachine van Makita uit deze lijst. De machine wordt geleverd met een koffer, maar zonder verdere extra accessoires.

De Makita HP1631K is een lichtgewicht klopboormachine met een stekker. Hij kan maximaal 48.000 slagen en 3.200 toeren per minuut maken. Deze klopboor heeft een vermogen van 710 watt en je kunt hem ook als schroevendraaier gebruiken.

Gebruikers zijn vooral enthousiast over het lage gewicht van deze machine en de goede slagkracht. Ook de lage prijs is voor velen een reden geweest om deze Makita kloopboor te kopen. Het gebrek aan meegeleverde accessoires en het ontbreken van een slipkoppeling zijn voor sommige gebruikers minpunten aan de Makita HP1631K.

Makita HP1631

Makita HP1631Dit model is vrijwel identiek aan de HP1631K. Het enige verschil is dat de Makita HP1631 in een doos wordt geleverd, terwijl de HP1631K met een koffer wordt geleverd. Vaak is de HP1631K daardoor wat duurder, maar je komt de machines ook soms voor dezelfde prijs tegen. In dat geval kun je dus het beste de HP1631K aanschaffen, want dan krijg je een technisch identieke machine, maar met een koffer.

Gebruikers van de HP1631 vinden ook bij deze machine positief dat hij licht is en dat hij makkelijk in de hand ligt. De goede prijs-kwaliteitverhouding wordt ook door velen als een pluspunt genoemd. Het gebrek van een meegeleverde koffer wordt als grootste nadeel gezien van de Makita HP1631.

Makita HP2051FH

Makita HP2051FHDe HP2051FH is een klopboormachine die van stroom wordt voorzien door middel van een 2,5 meter lange kabel. Hij is duurder dan de HP1631, wat je kunt merken aan bijvoorbeeld een hoger aantal slagen van maximaal 54.000 per minuut. De machine wordt met een koffer geleverd en heeft ingebouwde verlichting.

Dat deze Makita HP2051FH kracht koppelt aan finesse en een lange stroomkabel heeft, vinden gebruikers voordelen van deze machine. Ook het lage gewicht en het ergonomische ontwerpworden als pluspunten genoemd. Sommige gebruikers zijn minder tevreden over het vermogen van de HP2051FH.

Makita DHP343SYE

Makita DHP343SYENet als de best verkochte klopboor van Makita, is ook de DHP343SYE een accuboormachine. Hij is wat goedkoper dan de draadloze HP457DWEX9.

Qua prestaties doet de DHP343SYE vrijwel niet onder voor de HP457DWEX9, alhoewel het maximaal aantal toeren en slagen wel iets lager zijn. De Makita DHP343SYE wordt geleverd met een koffer, waarin wel minder accessoires zitten dan bij zijn duurdere draadloze broer. Wel krijg je ook bij deze Makita twee lithium-ion accu’s met een snellader.

Gebruikers zijn tevreden over het lage gewicht en de goede prijs-kwaliteitverhouding van deze machine. Ook bij deze draadloze klopboormachine wordt het ontbreken van een led-lampje als een nadeel gezien.

Conclusie Makita klopboormachines

Als je een klopboormachine van Makita wilt kopen, dan hangt de keuze van het beste model voor jou vooral af waarvoor je hem gaat gebruiken en wat je al thuis hebt liggen:

 • Wil je een goede klopboormachine voor weinig geld en heb je al een accuboormachine, ga dan voor de HP1631 of HP1631K (ga voor de laatstgenoemde als je die voor hetzelfde geld kan kopen).
 • Ben je op zoek naar een klopboormachine die vooral veel power heeft en maakt het je niet uit dat je altijd stroom in de buurt moet hebben, ga dan voor de krachtige HP2051FH.
 • Heb je nog geen accuboormachine, is je huidige accuboormachine aan vervanging toe of wil je per se een draadloze klopboormachine, ga dan voor de HP457DWEX9 of de DHP343SYE . Welke je kiest, hangt er vooral van af of je er veel accessoires bij wilt hebben. Als dat voor jou belangrijk is, dan ga je voor de Makita HP457DWEX9.
Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Goedklusgereedschap.nl
   Logo