Top-5 Bestverkochte Haakse Slijpers

Als je van plan bent om te gaan klussen en daarbij leidingen moet doorzagen of muren wil gaan inslijpen, dan is het geen zeker overbodige luxe om een haakse slijper te hebben.

We leggen je kort uit wat een haakse slijper is en geven een overzicht van de vijf bestverkochte haakse slijpers van dit moment.

Wat is een haakse slijper?

haakse slijperEen haakse slijper is een machine die meestal aangedreven wordt door elektriciteit. Er zijn ook uitvoeringen slijpers waarbij de motor loopt op benzine, maar die versies komen in deze lijst niet voor.

De machine ontleent zijn naam aan de slijpschijf die haaks op de motor is aangebracht. Haakse slijpers worden vooral gebruikt om te slijpen en zagen in hout, metaal of steen. Omdat je er ook zwaardere klussen kan uitvoeren, is wordt haakse slijper vaak in de bouw gebruikt. Maar ook voor huis-, tuin- en keukengebruik is het altijd handig om een haakse slijper in huis te hebben.

Bestverkochte haakse slijpers.

We zullen hier de vijf bestverkochte haakse slijpers van dit moment bespreken op basis van ervaringen, gebruiksspecificaties en mogelijkheden. Dit kan je helpen bij het kopen van een haakse slijper en om zelf een keuze te maken welke haakse slijper het beste bij jou past. Let vooral op het formaat van de slijpschijf. Ze hebben een diameter van 115 mm, 125 mm of 230 mm. De varianten van 115 mm en 125 mm zijn geschikt voor thuisgebruik en zijn voor de meeste mensen ruim voldoende. Hieronder een beknopt overzicht van de Top-5 meest populaire machines, van verschillende merken als Black & Decker, Metabo & Bosch.

Black & Decker KG2000K-QS

Black & Decker KG2000K-QSDe bestverkochte haakse slijper is de KG2000K-QS van Black & Decker. Met een motorvermogen van 2.000 watt is het de sterkste haakse slijper die Black & Decker op dit moment in zijn assortiment heeft.

Deze haakse slijper heeft een slijpdiameter van 230 millimeter, waarmee je grote oppervlaktes kunt bewerken. De handgreep van de machine is in drie posities in te stellen, zodat je deze kunt aanpassen aan de hoek waar je onder werkt.

Gebruikers vinden de machine een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben. Men vindt het een krachtige machine met een handige lange elektriciteitskabel. Sommige gebruikers vinden de aan/uit-schakelaar aan de achterkant niet handig en dat het handvat teveel vibraties heeft.

Metabo WQ1000

Metabo WQ1000Na de Black & Decker is deze machine van Metabo de bestverkochte haakse slijper. Metabo is een gerenommeerd merk dat uitstekende kwaliteit gereedschap levert. De WQ1000 is geen uitzondering op deze regel. Het is een mooie machine van professionele kwaliteit die iedereen die op zoek is naar een 125 mm haakse slijper zal voldoen.

De machine heeft een motorvermogen van 1.010 watt en een slijpdiameter van 125 millimeter. Deze Metabo is dan ook beter geschikt voor het fijnere slijpwerk dan de KG2000K-QS van Black & Decker. Deze haakse slijper is voorzien van extra bescherming om trillingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Gebruikers vinden dat de machine goed in de hand ligt en weinig vibraties heeft. Men vindt dat de machine uitstekend zaagt en goed slijpt. Sommige gebruikers vinden de aan/uit-schakelaar zwaar te bedienen en dat veranderen van toerental niet altijd soepel gaat.

Bosch PWS 2000-230 JE

Bosch PWS 2000-230 JEDeze “groene” Bosch is vrijwel net zo duur als de Black & Decker KG2000K-QS. En net als deze machine, heeft ook de Bosch PWS 2000-230 JE een motorvermogen van 2.000 watt en een grote slijpdiameter van 230 millimeter. Hij is dus meer dan zijn “blauwe” broer geschikt voor het grovere slijp- en zaagwerk.

De machine is voorzien van een handgreep die trillingen sterk vermindert. De handgreep van de machine kun je in drie verschillende standen instellen.

Er waren ten tijde van het verschijnen van deze lijst nog geen gebruikers die hun mening over deze machine hadden gegeven. Desondanks is het een van de populairste machines en zal hij je goed bevallen. Niet tevreden? Geen probleem. Met de 2 jaar garantie en gratis retour mogelijkheid kan je hem altijd inwisselen mocht hij niet bevallen.

Bosch PWS 700-115 JE

Bosch PWS 700-115 JEDeze machine uit de groene serie van Bosch is de goedkoopste haakse slijper uit de lijst.

Je kunt bij Bosch het motorvermogen en de diameter van uit de naamgeving van de machines afleiden. De PWS 700-115 JE heeft dus een motorvermogen van 700 watt en het slijpblad met een diameter van 115 millimeter. Deze machine is dus vooral geschikt is voor het fijnere slijp- en zaagwerk.

Vooral de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en het lage gewicht worden door gebruikers als positieve punten van deze machine genoemd. Een aantal gebruikers is ontevreden over de duurzaamheid van de machine.

Bosch PWS 750-115 JE

Bosch PWS 750-115 JEZoals de naam al aangeeft is dit een machine met een motorvermogen van 750 watt en een slijpblad met een diamater van 115 millimeter. De PWS 750-115 JE is door zijn grotere motorvermogen net iets duurder dan de Bosch PWS 700-115 JE.

Door het kleine slijpblad is het een compacte machine, waarbij net als bij zijn goedkopere broer de handgreep kan worden verplaatst, zodat ook linkshandigen de machine makkelijk kunnen gebruiken.

Ook bij deze Bosch zijn gebruikers te spreken over de goede prijs-kwaliteitverhouding en het gebruiksgemak. Een aantal gebruikers vindt de machine onhandig in het gebruik doordat je constant een knop ingedrukt moet houden om het apparaat te laten werken.

Aanbeveling

Ben je van plan om een haakse slijper te gaan kopen? Bedenk dan van tevoren goed waar je deze voor wilt gaan gebruiken:

Wil je af en toe wat kleine klusjes doen, die niet teveel vermogen vereisen, ga dan voor de goedkoopste machines van Bosch (700-115 JE en 750-115 JE)
Wil je een krachtige machine voor het fijnere slijp- en zaagwerk, schaf dan de Bosch Blauw GWS 15-125 CIE aan
Wil je grotere oppervlaktes gaan bewerken of maakt het niet uit dat je wat grover slijpt, dan is de Black & Decker KG2000K-QS met zijn 230 millimeter slijpschijf de beste keuze

Maten

Slijpers zijn er in verschillende soorten maten. De meest gangbare maten zijn 125 mm, 150 mm en 230 mm.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo