Haakse Slijpers 230 mm

Op zoek naar een haakse slijper met een slijpschijf van 230 mm? Bekijk dan alle modellen op deze pagina. We hebben de beste haakse slijpers met een 230 mm slijpschijf van verschillende merken op een rijtje gezet. Van de meest uitgebreide versies tot instapmodellen van merken als Bosch, DeWalt, Makita, Metabo en Powerplus.

Bosch GWS 22-230 P Haakse Slijper 230 mm

TradetrackerProducts Meest populaire keuze
Laatste update was op: 9 maart 2023 12:49

Een fantastische 230 mm haakse slijper van het merk Bosch. De kwaliteit van de machine en de functionaliteiten die het apparaat bied zijn ongeëvenaard. Terecht de beste keuze uit deze selectie, en dat kunnen duizenden professionals en thuisklussers bevestigen.

De Bosch GWS 20-230 P is een haakse slijper die geschikt is voor zowel professioneel als doe-het-zelver. Dit is ook de reden waarom deze haakse slijper zo populair is. Wat ons betreft is dit dan ook de beste haakse slijper met een slijpschijf van 230 mm. Vrijwel iedereen kan met deze machine de klussen en het slijpwerk kunnen doen dat hij/zij verwacht.

De machine heeft een vermogen van 2200 watt, en wordt gevoed via netstroom. De GWS 20-230 H weegt 5,1 kg wat voor een haakse slijper licht is. De machine heeft een handig handvat waarmee je goed grip hebt tijdens de slijpwerkzaamheden. De GWS 20-230 P heeft een toerental van 6600 rpm (rounds per minute). Op deze Bosch krijg je 2 jaar garantie.

DeWalt DWE492SDT-QS Combiset

Laatste update was op: 17 februari 2024 13:29

DeWalt gaat voor een iets andere aanpak. Bij deze combiset krijg je niet 1 maar 2 haakse slijpers, waaronder een slijptol met 230 mm slijpschijf. Mocht je eventueel nog gebruik willen maken van de kleinere flex dan kun je gemakkelijk switchen.

De DWE492SDT-QS 230 mm haakse slijper combiset van DeWalt is een zeer mooie combiset die je wat extra veelzijdigheid geeft. In feite is het een 2-in-1 set, omdat je een tweede kleinere machine bij krijgt. De haakse slijper met een slijpschijf van 230 mm heeft een vermogen van 2200 watt. Mooi luxe beschermkap en uiteraard een handige ergonomische handgreep. Wissel af tussen een 125 mm en 230 mm schijf. Geavanceerde schokbelasting zorgt voor een goede controle over de machine, en bevorderd het resultaat van het slijpwerk.

Bij deze machine krijg je een mooie opbergkoffer. Handig om mee te nemen op klus, en na gebruik netjes op te ruimen. De machine weegt 5,2 kg, en valt dus redelijk in lijn met het gemiddelde van 230 mm slijpers. Netstroomkabel is 4 meter, en aan te sluiten op 230v aansluiting. Op deze machine zit 2 jaar garantie.

Makita GA9020SFYK 230 mm haakse slijper

Laatste update was op: 17 februari 2024 13:29

Uiteraard kan Makita niet ontbreken op deze pagina. Het merk heeft dan ook meerdere 230 mm haakse slijpers in het assortiment, maar de GA9020SFYK spant de kroon. Kwaliteit zoals je bent gewend van Makita. Lees alle technische specificaties hieronder.

De GA9020SFYK van Makita is een 230 mm slijptol die bekendstaat om zijn duurzaamheid. Dit apparaat kan zomaar 20 jaar meegaan, zonder reparaties en dergelijken. Dit komt door de betrouwbaarheid van het merk Makita. De machine voelt robuust aan en ligt stevig in de hand. De handgrapen aan de zij- en achterkant van de slijper geven je alle controle die je nodig hebt over de slijper. De speciale afdichtingen voorkomen het binnendringen van stof en slijpsel. Dit levert dan ook weer een bijdrage aan de lange levensduur van het apparaat.

Qua kracht levert deze slijper een vermogen van 2200 watt en produceert hij 6600 rpm. De GA9020SFYK heeft een diameter slijpschijf van 230 mm. De GA9020SFYK weegt 5,8 kg. Het netsnoer van 2,5 meter kan voor sommige slijpklussen te kort zijn. Het is dan aan te raden een verlengsnoer te gebruiken.

Bosch GWS 22-230 JH

Laatste update was op: 17 februari 2024 13:29

Nog meer power nodig? Dan is de GWS 22-230 JH van Bosch voor jou de beste keuze. 2200 watt vermogen dus geschikt voor zwaarder slijpwerk. Lees de technische specificaties in de beschrijving hieronder.

De GWS 22-230 JH is de krachtigere versie van de 20-230 die we hierboven hebben beoordeeld. Geschikt voor professionals als thuisklussers die een 230 mm haakse slijper van Bosch zoeken die nét iets meer kracht en vermogen in z’n mars heeft. De GWS 22-230 JH heeft een vermogen van 2200 Watt, ruim voldoende om ook het zwaardere slijpwerk (bijv. staal) aan te kunnen. Desondanks weegt de machine slechts 5,2 kg. Dit is voor een slijptol met dergelijke kracht erg licht. Ook geschikt dus voor lange afbraam- en slijpklussen.

Ook is deze machine erg scherp geprijsd. Dit is aan de ene kant natuurlijk geweldig, maar aan de andere kant merk je dit weer terug bij het ontbreken van de accessoires. Zo krijg je bij deze haakse slijper geen opbergkoffertje wat doorgaans wel het geval is. Mocht je zelf al een gereedschapskoffer hebben dan is dit natuurlijk geen probleem. Op deze machine zit 2 jaar garantie. Meegeleverd worden: Beschermkap, extra handgreep, opnameflens, pensleutel en een spanmoer.

Powerplus POWX0618

Laatste update was op: 17 februari 2024 13:29

Het budget-merk Powerplus heeft ook een haakse slijper van 230 mm in het assortiment opgenomen die het vermelden waard is. Wees je er echter van bewust dat goedkoop vaak duurkoop blijkt, en dat de kwaliteit van dit apparaat niet gegarandeerd wordt.

De POWX0618 van Powerplus is een budget 230 mm haakse slijper. De reden dat we toch hebben besloten deze machine op te nemen zijn de prestaties de de machine levert. De afweging zit hem meer in de levensduur van het product zelf. De slijper werkt goed, en voor het geld is het een prima apparaat. Echter is het niet in staat dezelfde kwaliteit als gerenommeerde merken als Makita, Bosch en DeWalt te leveren. Ook zal de POWX0618 eerder stukgaan.

De POWX0618 heeft een vermogen van 2500 Watt. De machine heeft een toerental van 6500 rpm. De slijper weegt 6 kg en is dus relatief licht en handzaam. In tegenstelling tot de andere haakse slijpers met 230 mm schijf heeft deze machine geen snelwissel van de schijf, dus houdt daar rekening mee als dit iets is wat persé op je machine moet zitten. Geschikt voor de doe-het-zelver die af en toe wat klus. Niet aan te raden voor professioneel gebruik. Inclusief 2 jaar garantie en opbergkoffer.

Metabo WE 2000-230

Laatste update was op: 17 februari 2024 13:29

De Metabo WE 2000-230 is een hele fijne slijptol en geschikt voor iedereen die zoekt naar een 230 mm slijptol. Een vermogen van 2000 Watt en dus geschikt voor de meeste klussen. Lees alle specificaties in de beschrijving hieronder.

Ook Metabo heeft een 230 mm haakse slijper in het assortiment, en we kunnen gerust stellen dat het een uitstekende machine is die menig thuisklusser én professional niet zal teleurstellen. Met z’n krachtige vermogen van 2000 Watt is deze machine geschikt voor vrijwel elke slijpklus. Op deze machine zit een zogeheten softstart. Dit houdt in dat de machine langzaam en geleidelijk aan op kracht komt, en niet in een keer hard van start gaat. Dit voorkomt wegspringen. Ook is een herstartbeveiliging aanwezig.

Het mooie aan deze flex is de draaibare slijpkop. Zo kun je ook in moeilijkere hoeken gemakkelijk slijpen. Dankzij het netsnoer van 4 meter heb je een relatief grote bewegingsvrijheid. Mocht je op hoogte slijpen is het aan te raden een verlengsnoer te gebruiken. Heeft een vermogen van 6600 toeren per minuut.

Makita M9001 230 mm haakse slijper

Laatste update was op: 17 februari 2024 13:29

Makita denkt aan de starters. Met de M9001 brengt het merk een mooie budget slijper met 230 mm diameter op de markt. Deze machine brengt kwaliteit, maar mist wel een paar functies die vaak gewenst zijn. Lees er alles over in de beschrijving hieronder.

Voor de beginnende klusser is er de Makita M9001. Dit instapmodel haakse slijper is vrij simpel, en heeft geen extra functionaliteiten. De machine heeft een vermogen van 2000 Watt. Ook deze slijptol draait 6600 toeren per minuut. Het gewicht van de M9001 is 5,7 kg, wat een mooi gemiddeld gewicht is.

Je kunt wel merken dat het een instapmodel van Makita betreft door het ontbreken van verschillende (soms essentiële) functies. Zo heeft de M9001 bijvoorbeeld geen herstartbeveiliging, en worden geen schijven bij de aankoop geleverd. Daarnaast ontbreekt de softstart. Mocht dit echter geen probleem zijn dan heeft deze machine een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Waarom 230 mm?

Haakse slijpers zijn verkrijgbaar in meerdere maten (zie vraag hieronder). Wat is het verschil tussen deze maten? Waarom zou je specifiek gaan voor een 230 mm slijptol? Het grote verschil in de diameter van de slijpschijven is de bruikbaarheid van de slijper. De stelregel is: hoe groter de diameter slijpschijf (en krachtiger de haakse slijper), hoe groter het bereik van de slijper en diepte van de sleuven zijn. De grootste maat is dus echt geschikt voor het grotere slijpwerk hardere materialen zoals bijvoorbeeld staal.

Welke slijpschijf diameters zijn er?

Doorgaans hebben we het bij haakse slijpers over 3 maten: 125 mm, 150 mm en 230 mm. Hoe groter de slijpschijf, hoe zwaarder het slijpwerk dat gedaan kan worden met deze slijper. Op deze pagina vindt je uitsluitend 230 mm haakse slijpers.

Kun je de slijpschijven los bestellen?

Dat is zeker mogelijk. Mocht de schijf na verloop van tijd toe zijn aan vervanging, kun je losse 230 mm schijven bestellen. Deze zijn makkelijk op de 230 mm slijpers te monteren, en je kunt weer snel aan de slag.

Waar moet ik nog meer op letten bij het kopen van een 230 mm haakse slijper?

Wat vooral belangrijk is voor de meeste mensen is de betrouwbaarheid van een gerenommeerd merk. Daarom vind je op deze pagina dan ook alleen maar haakse slijpers met 230 mm schijf van absolute topmerken. Zo ben je verzekerd van een goede aankoop waar je nog jaren klusplezier van zult hebben.

Wat is een herstartbeveiliging?

Een herstartbeveiliging is een extra veiligheidsfunctie die op vrijwel elke haakse slijper zit ingebouwd. Deze functie zorgt er namelijk voor dat je slijper niet zomaar onverwachts kan inschakelen. Dit is een extra stukje betrouwbaarheid en voorkomt ongelukken. Wij raden dan ook aan uitsluitend haakse slijpers met herstartbeveiliging te kopen.

Andere maten

Toch op zoek naar een haakse slijper met bijvoorbeeld een 125 mm of 150 mm slijpschijf? Bekijk dan eens onze pagina met topmodellen verdeeld over de verschillende maten.

slijpschijf 230 mm
Een slijpschijf van 230 mm.

Slijpschijven

Op zoek naar een nieuwe slijpschijf? Bekijk dan even het assortiment van verschillende soorten slijpschijven. Tip: voor een lange levensduur van je slijpschijf raden we een diamantschijf aan.

Dit was het dan: onze lijst met beste 230 mm haakse slijpers. Heb je nog vragen of mis je een product? Schroom dan niet om een reactie achter te laten onderaan deze pagina. We streven er naar om binnen 24 uur je vragen te kunnen beantwoorden. Dit zal voor andere lezers zichtbaar zijn, zo dat iedereen die misschien dezelfde vraag heeft deze ook beantwoordt zal zien.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo