Haakse slijper

haakse slijperDe haakse slijper is een stuk gereedschap bekend bij menig klusser. Met de haakse slijper kun je gemakkelijk metalen staven door slijpen, of een stuk oppervlakte schuren. Normale haakse slijpers die bedraad zijn hebben vaak maar een snoer van ongeveer 5 meter. Ze zijn er in verschillende varianten die voornamelijk verschillen in de diameter van de slijpschijf. De meest voorkomende maten zijn: 115 mm, 125 mm en 230 mm. Het formaat bepaald waar je de slijper voor kunt gebruiken. Hoe groter het formaat van de slijpschijf, hoe groter het bereik en hoe dieper je kunt slijpen. Voor de meeste mensen zijn 115 mm en 125 mm prima maten voor gebruik in en om het huis. Bekijk hier de bestverkochte haakse slijpers.

Vermogen

Als je iets slijpt dan heb je daar een haakse slijper voor nodig met behoorlijk wat vermogen. Het is daarom verstandig om te kijken naar het vermogen (voltage). De vuistregel is: hoe meer vermogen, hoe zwaarder en sterker de haakse slijper is.

Merk

Wanneer je een haakse slijper koopt wil je dat deze van een goed merk is, zodat hij nog 20 jaar mee kan. Wij hebben de beste gereedschap merken opgezocht, en per merk de beste haakse slijpers uitgezocht en getest. Zo kun je makkelijk je aankoop doen, en weet je dat het product van een goede kwaliteit is. Verschillende gerenommeerde merken zoals Metabo, Bosch en Black & Decker komen aan bod.

Goedklusgereedschap.nl
Logo