Breekhamer

Als je in en rond je huis materialen als beton of tegels moet breken, dan maak je gebruik van een breekhamer. Je kent dit apparaat misschien wel onder de naam drilboor, beitelhamer of sloophamer. De Engelsen noemen het apparaat een ‘jackhammer’, in Nederland ook nog wel eens vertaald als ‘jekkerhamer’.

We leggen je kort uit wat een breekhamer is en geven een overzicht van de drie best verkochte breekhamers van dit moment. Ook lees je wat gebruikers van deze machines vinden.

Wat is een breekhamer?

Met een elektrische breekhamer kun je materialen als beton, tegels en voegen breken. Grotere uitvoeringen worden veel in de bouw en bij wegwerkzaamheden gebruikt om bijvoorbeeld muren te slopen en het wegdek open te breken.

Een breekhamer gaat op en neer, en hamert zo een beitel die in de machine zit in het te slopen materiaal. Door deze beweging zullen materialen uiteindelijk in kleinere stukken breken. Met een breekhamer kun je dus bijvoorbeeld oude tegels en voegen in een badkamer of keuken los maken en weghalen.

Breekhamer kopen?

Je vindt hieronder de drie best verkochte breekhamers die geschikt zijn voor gebruik in en om het huis.

Makita HK0500 Breekhamer

Makita hk0500 breekhamerDeze machine van Makita is de best verkochte breekhamer van dit moment. De HK0500 is speciaal ontworpen voor het verwijderen van onder meer tegels en voegen. Het is ook de goedkoopste van de drie besproken breekhamers.

De machine heeft een vermogen van 550 watt en twaalf verschillende beitelstanden. Met een gewicht van iets meer dan drie kilogram ligt hij ook gemakkelijk in de hand, wat bij breekwerk goed van pas komt.

Gebruikers vinden het handig dat de machine licht is en voorzien is van een lang snoer. Ook vindt men dat deze HK0500 goed in de hand ligt en een hoge slagkracht heeft. Dat deze breekhamer geen boorfunctie heeft wordt wel als een nadeel gezien.

Hitachi DH38MS(LA)

Hitachi dh38ms breekhamerDeze Hitachi is duurder dan de Makita HK0500, maar het is ook een ander soort breekhamer. Je kunt met deze machine namelijk ook boren. Deze combihamer heeft een motorvermogen van 950 watt en heeft net als de Makita twaalf verschillende beitelstanden. Daarnaast kun je dus ook boren met de machine, wat handig is als het breken van een groter oppervlak met een beitel teveel tijd in beslag neemt. Met een gewicht van 6,4 kilogram is hij wel zwaarder dan de Makita.

Deze machine heeft volgens gebruikers een uistekende prijs-kwaliteitverhouding en schakelt makkelijk tussen boren en breken. Ook de combinatie van een krachtige motor en een laag gewicht zien veel gebruikers al een groot voordeel. Wel wordt opgemerkt op dat de kwaliteit te wensen over laat bij exemplaren die zijn gemaakt met onderdelen uit China.

Metabo MHE 5

Metabo MHE 5Deze Metabo is de duurste van de drie breekhamers uit deze lijst. Met 1.300 watt is het dan ook veruit de krachtigste machine van de drie. In tegenstelling tot de Hitachi is dit een pure breekhamer: je kunt er dus niet mee boren.

Met een duimwiel kun je gemakkelijk door de vele verschillende standen van de machine heen gaan. De Metabo MHE 5 weegt 6,6 kilogram en heeft een elektriciteitssnoer van vier meter.

Er waren bij het samenstellen van deze lijst nog geen gebruikers die hun mening over de Metabo MHE 5 hadden gegeven.

Conclusie breekhamers

Alle deze drie breekhamers zijn uitstekende machines. Als je van plan bent om een breekhamer te kopen, dan zul je moeten bedenken waar je dit apparaat voor gaat gebruiken. Dat bepaalt namelijk welke van de drie machines uit de lijst voor jou het meest geschikt is:

Voor de kleinere sloopklussen, zoals het verwijderen van tegeltjes of kleinere stukken beton, kun je de Makita HK0500 aanschaffen. Dit is een prima machine met een scherpe prijs
Als je een professionelere breekhamer zoekt om grotere oppervlaktes te breken, dan is de krachtige Metabo MHE 5 de beste aankoop. Deze krachtpatser is niet goedkoop, maar zorgt er wel voor dat je alles goed kunt breken
Wil je naast breken ook boren in zware oppervlaktes en heb je daarvoor nog geen aparte boormachine of ben je op zoek naar vervanging van je huidige apparaat, dan kom je bij de Hitachi DH38MS(LA) uit. Deze combihamer is een krachtige breker, waarmee je ook uitstekend in beton, hout en metaal kunt boren.

Sorry. Er zijn nog geen posts in deze categorie
Goedklusgereedschap.nl
Logo