Bosch PBD 40 Kolomboormachine

BoschMet een Kolomboormachine (Ook wel Tafelboormachine of simpelweg Kolomboor) kan je zeer nauwkeurig boorwerk verrichten. Je kan een boordiepte instellen en vaak zeer precies met een laser afmetingen maken. Vandaag bekijken we een van de meest populaire kolomboren van dit moment: de PBD 40. We gaan alle aspecten van de machine bij langs en zetten alle voor- en nadelen op een rijtje. Zo kun je direct zien wat voor functies de machine in huis heeft, en of deze geschikt is voor de klussen die jij er mee wilt uitvoeren.

Bosch PBD 40

Bosch PBD 40De Bosch PBD 40 is dé klopboormachine van het duitse merk Bosch. Het is een allrounder en zeer bekend in de kluswereld. Dit komt niet alleen door zijn specificaties en mogelijkheden, maar ook om de kwaliteit en duurzaamheid dat het merk Bosch waarborgt. Als je op zoek bent naar een goede kolomboormachine dan is de PBD 40 absoluut de beste keuze. Kracht en precisie komen samen in dit prachtige apparaat van hoogwaardige kwaliteit. Het Aluminium draaiwiel voelt robuust aan in je hand en je voelt de kwaliteit van deze kolomboormachine direct. De machine is goed afgewerkt en de omhulzing (kap) is gemaakt van een robuust kunstof zoals je van Bosch mag verwachten. Zelf je toerental instellen met de elektronische toerentalindicatie en Constant Electronic waarmee je voor elk materiaal een toerental kan instellen dat het fijnste boort.

De PBD 40 heeft een digitale display waarmee je de nauwkeurige boordiepte kan aflezen. De boordiepte is gemakkelijk in te stellen met het Aluminium draaiwiel, en de ingestelde diepte is direct af te lezen op het digitale display. Zo werk je tot op de millimeter nauwkeurig. Het werkblad heeft een afmeting van 330 x 350 x 30 millimeter en bevat een paralelgeleider. Hiermee kan je je werkstuk veilig en precies positioneren.

Bosch PBD 40 Kolomboormachine Toerental

De kolomboormachine heeft een vermogen van 710 Watt en heeft 2 mechanische versnellingen. Het toerental is zelf in te stellen tussen de 200 – 2500 toeren per minuut. Kan boren tot 40 mm in hout en 13 mm in metaal. De capaciteit van de boorhouder is 1,5 – 13,0 mm. De geintegreerde laser is een eenvoudige hulp voor precieze boorwerkzaamheden. Geintegreerde LED verlichting zorgt ervoor dat het werkblad goed verlicht is tijdens het boren. Zo ben je zeker van een prachtig resultaat.

Bosch PBD 40 Kolomboormachine Kopen

 • Voor 23:00 uur besteld, morgen gratis bezorgd.
 • Morgen gratis ophalen bij 2.600+ ophaalpunten.
 • Gratis binnen 14 dagen te retourneren.
 • 2 jaar garantie op je PBD 40 kolomboor.

Klik de knop hieronder om direct je PBD 40 te bestellen, of voor meer informatie over de actuele prijs van deze machine.

+ Meer info en actuele prijs


Hieronder vind je nog een filmpje dat de Bosch PBD 40 demonstreert en zijn mogelijkheden toont. Zo heb je een visueel idee van de werkzaamheden die kunt uitvoeren met dit apparaat.

Is dit product niet helemaal wat je zoekt, en heb je meer advies nodig over boormachines? Bekijk dan eens onze adviespagina, waar je voor elk mogelijke werkzaamheid een geschikte machine kunt vinden, en advies krijgt over welke geschikt is voor jou.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele vragen die wij hebben ontvangen van onze lezers. Door de vraag met het antwoord op deze pagina te plaatsen, kan iedereen met dezelfe vraag direct het antwoord lezen.

Zit er garantie op de PBD 40, en hoe lang?

We stipten het hierboven al even aan, maar op deze kolomboor zit 2 jaar garantie. In de praktijk zal je daar niet gebruik van maken, gezien de uitstekende kwaliteit van Bosch gereedschap. Alsnog is het goed om te weten, en zeker een uitkomst mocht er iets mis zijn met de machine.

Hoeveel weegt de PBD 40?

Deze kolomboormachine heeft een gewicht van 20 kg. Het is dus zeker geen lichtgewicht, en precies wat je kunt verwachten van een machine van deze kwaliteit. Desondanks is de machine gemakkelijk te verplaatsen en kun je boren op elke vlakke ondergrond die je maar wenst.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Goedklusgereedschap.nl
   Logo