Schuurbanden Kopen

Een bandschuurmachine heeft natuurlijk schuurbanden nodig om te kunnen schuren. Er is een groot verschil in soorten schuurbanden waar je uit kunt kiezen. Dit verschil zit hem in de korrel van het schuurpapier. Zo zijn er fijne en grove schuurbanden, die elk weer een ander doel hebben. Tijdens het kopen van een bandschuurmachine krijg je vaak een of twee schuurbanden er bij, maar als die verbruikt zijn is het tijd voor nieuwen.

Welke schuurband moet ik kopen?

Hieronder zullen we het verschil in korrel voor je uitleggen. De korrel bepaald welke klussen je kunt doen. De stelregel is: hoe hoger de korrel, hoe fijner het schuurpapier. Bij elke schuurband wordt aangegeven wat de korrel van de band is. Hieronder een overzicht met de verschillende toepassingen per korrelnummer.

 • Bij een korrel tussen de 40-80: Geschikt voor het verwijderen van verf.
 • Bij een korrel tussen 80-120: Geschikt voor het opschuren van hout.
 • Bij een korrel tussen 120-180: Geschikt voor het opschuren van een bestaande verflaag.
 • Bij een korrel tussen 180-240: Geschikt voor het opschuren tussen lak- en verflagen.

Het assortiment van schuurbanden is te groot om op deze pagina te tonen. Voor het volledige assortiment klik je op de oranje knop hieronder. Je kunt ze dan direct bekijken en kopen. Je zult daar schuurbanden vinden met alle soorten korrelgrootte’s en merken. De meeste banden zijn universeel, dus je hoeft niet op het merk te letten. Waar je wel op moet letten bij het kopen zijn de afmetingen van de band. Dit staat gelukkig per product duidelijk aangegeven, dus dat komt vast en zeker goed.

+ Bekijk het volledige Assortiment Schuurbanden

Kreator Schuurband 75x533mm K180 (3x)

Kreator Schuurband 75x533mm K180 (3x)Deze schuurband van het merk Kreator heeft een afmeting van 75×533 mm. Hij heeft een korrel van 180 en is dus geschikt voor het opschuren van hout en het verwijderen van verf. Universeel bruikbaar voor elke bandschuurmachine. Een verpakking bevat 3 banden.

Makita Schuurband 9×533 K120

makita schuurbandDeze schuurband met een korrelgrootte van 120 is geschikt voor het middelfijne schuurwerk. Je krijgt 3 jaar garantie op deze schuurband en hij is geschikt voor alle bandschuurmachines. Kan gebruikt worden voor het opschuren van hout of een verflaag. Heeft een afmeting van 9×533.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Goedklusgereedschap.nl
   Logo