Makita Bandschuurmachines

Een bandschuurmachine maakt het gemakkelijk om bijvoorbeeld houten oppervlakten te schuren of te polijsten. Het kan materialen glad maken, maar ook oude verfresten verwijderen. Er zijn verschillende soorten schuurmachines, en op deze pagina vindt je alles over de Makita bandschuurmachines. Bij een bandschuurmachine wordt doormiddel van een schuurband en twee rollen een soort rupsband-beweging in gang gezet, waarmee je kunt schuren. De machines zijn geschikt voor zowel grotere materiaalafname (verf, splinters) en voor gemiddelde tot kleine werkstukken.

Makita Bandschuurmachine kopen

Makita logo

Bij het kopen van een Makita bandschuurmachine is het handig om voor je de aankoop doet eerst goed te onderzoeken welke bandschuurmachine het beste bij je past. Makita heeft verschillende soorten schuurmachines, en op deze pagina geven we je het complete overzicht van alle beschikbare modellen. Bij elk model staan de productspecificaties, gebruikerservaringen en voor wie de machine geschikt is (professional vs doe-het-zelver). We hopen dat je met deze informatie alles weet wat je moet weten om de beste machine te kopen die bij je past.

Makita 9403

AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 24 februari 2024 13:45

De Makita 9403 is de zwaarste en snelste bandschuurmachine van Makita. Met een vermogen van 1200 watt en schuurbandsnelheid van 500 meter per minuut is deze bandschuurmachine geschikt voor het schuren van vele oppervlaktes; van het verwijderen van oude verflagen tot het opschuren van verf. Door...

De Makita 9404 is de meest populaire en veelzijdige bandschuurmachine van het merk. Het is dan ook het model dat voor de meeste mensen het “beste” is, en als je deze machine koopt kun je eigenlijk geen miskoop begaan. Dit komt doordat zowel de kwaliteit als de specificaties precies aansluiten op de wensen en verwachtingen die mensen hebben van een bandschuurmachine die gemaakt is door Makita. De machine heeft een hoge schuurbandsnelheid van 440 meter per minuut, en een vermogen van 1000 Watt.

De 9404 heeft een schuurband met een breedte van 100 mm, en een lengte van 610 mm. De machine heeft een geluidsniveau van 85 dB. De 9404 weeg slechts 4,8 kg, en kan zeer snel grote oppervlakten van hout, vloeren en wanden schuren. De machine heeft een netsnoer van 5 meter, mocht dit niet genoeg zijn is het handig om een verlengsnoer aan te schaffen. Op de Makita 9404 krijg je 3 jaar garantie.

De Makita 9403 is een wat krachtigere machine en heeft een vermogen van maarliefst 1200 Watt. De machine heeft een schuursnelheid van 500 meter per minuut. Wat erg interessant is aan deze machine is dat het toerental gelijk blijft bij zware belasting van de machine. Dit zorgt ervoor dat je dus mooi gelijkmatig schuurt op verschillende oppervlakten. Dit komt je schuurresultaat zeker ten goede. Doordat de Makita 9403 een zwaardere motor heeft, weegt hij 5,7 kg. Wel beschikt deze bandschuurmachine over een ergonomische handgreep waardoor je nauwkeurig kunt schuren.

De machine wordt aangedreven door netstroom, en heeft een snoerlengte van 5 meter. Voor de meeste mensen is dit ruim voldoende, maar als je zelf meer nodig hebt is een verlengsnoer altijd een optie. Geschikt voor zowel professioneel als thuisgebruik. Op deze machine zit een garantie van 3 jaar.

De Makita 9903 is de bandschuurmachine van Makita die wat meer instellingen aan de gebruiker biedt. Een voorbeeld daarvan is de variabele schuursnelheid die je zelf kunt instellen. De maximaal in te stellen schuursnelheid is 440 meter per minuut. De schuurband heeft afmeting van 76 bij 533 mm geeft je genoeg werkoppervlak om snel en nauwkeurig te schuren.

De machine heeft een vermogen van 1010 Watt. Wat de Makita 9903 extra aantrekkelijk maakt is het lage geluidsniveau. Vaak produceren schuurmachines een snerpende toon die zeker zonder gehoorbescherming als vervelend kan worden ervaren. De 9903 heeft met z’n 85 dB een relatief laag geluidsniveau. Daarnaast heeft de 9903 ook nog een laag trillingsniveau. Dit zorgt ervoor dat je lang kunt schuren, zonder last te krijgen van je hand of arm. Vooral voor professionals is dit een groot pluspunt, omdat deze doelgroep vaak langdurig gebruik moet maken van de bandschuurmachine en werkt met tijdsdruk en deadlines. Een doe-het-zelver kan de schuurmachine even aan de kant leggen zodra hij/zij last krijgt van de arm of pols.

De machine heeft een meegeleverde stofzak waarin schuursel wordt opgevangen. De Makita 9903 weegt 4,3 kg en is te bedienen via het ergonomische handvat. De machine heeft een netsnoer van 5 meter waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Op deze bandschuurmachine zit 3 jaar garantie.

Waarom je ons kunt vertrouwen

Goedklusgereedschap.nl is een website waarop sinds 2015 verschillende soorten gereedschap wordt getest en beoordeeld op basis van eigen- en gebruikerservaringen. Door onze grote productkennis van elektrisch, accu en tuingereedschap zijn we in staat de beste machines aan te bevelen aan onze bezoekers. Daarnaast streven we elke dag om een stukje beter te worden dan de dag ervoor, en we kunnen hierbij alle hulp gebruiken die er maar is. Heb je daarom een mooie toevoeging of een correctie voor deze pagina? Schroom dan niet om het reactieformulier onderaan de pagina te gebruiken zodat we dit kunnen oppakken.

Voor wie zijn de bandschuurmachines geschikt

De Makita bandschuurmachines beschreven op deze pagina zijn geschikt voor zowel professionals als thuisklussers. De machines van Makita zijn dusdanig makkelijk te bedienen dat ook mensen zonder enige ervaring met het gebruik van Bandschuurmachines ze kunnen gebruiken. Daarnaast zit bij elke schuurmachine een gebruikershandleiding mocht je echt niet weten hoe je de machine moet gebruiken. Voor de professionals onder ons is het belangrijk om te weten dat er 1 schuurband wordt meegeleverd. Mocht je dus op klus gaan waar je veel moet schuren is het handig om wat extra schuurbanden bij te bestellen.

Voor het gebruik zijn geen verdere benodigdheden vereist. Plug de bandschuurmachine in het 220-230 Volt stopcontact en je kunt direct aan de slag. Geschikt voor het schuren van houten oppervlakten, tafels, kasten en nog veel meer materialen.

Makita bandschuurmachine kopen

Waarom kiezen voor Makita?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen zul je op zoek zijn naar een nieuwe bandschuurmachine. De machines op deze pagina zijn van het merk Makita. Dit merk is al sinds 1915 bezig met het produceren van verschillende soorten gereedschap. Ze hebben inmiddels meer dan 105 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van deze machines. Het merk staat voor kwaliteit en duurzaamheid, wat ook is terug te zien in hun schuurmachines. Niet alleen zijn deze robuust, ze zijn gemaakt van topmaterialen. Door de focus op duurzaamheid zijn de machines met het juiste onderhoud in sommige gevallen wel 20 tot 30 jaar te gebruiken. We horen bijvoorbeeld regelmatig dat de ouders van een bezoeker van onze site een Makita machine al tientallen jaren gebruiken, en deze nogsteeds fantastisch werkt.

Onderhoud

Om te garanderen dat je bandschuurmachine langdurig meegaat, is het aan te raden om hem goed te onderhouden. Berg de schuurmachine na gebruik altijd netjes op, en verwijder stof/schuursel van de machine. Let er op dat de schuurbanden tijdig vervangen moeten worden om een goed schuurresultaat te garanderen. Lees daarnaast de gebruikershandleiding voor aanwijzingen omtrent juist gebruik van de machines.

Concurrentie

Op het gebied van bandschuurmachines zijn er meer merken dan alleen Makita. Zo is een merk als bijvoorbeeld Bosch niet weg te denken als het gaat om het kopen van een Bandschuurmachine. Ook dat merk hebben we uitvoerig bekeken, en is te vinden op onze website. Daarnaast is het natuurlijk altijd goed om even te kijken bij onze Top 5 Bandschuurmachines van alle merken.

Ervaringen

Maak je zelf gebruik van een Makita bandschuurmachine? Dan zijn we benieuwd naar je ervaring. Reageer op het reactieformulier onderaan deze pagina, en deel met ons wat je ervaringen zijn met het gebruik van de schuurmachine.

Veelgestelde vragen

Het komt regelmatig voor dat we vragen ontvangen van onze lezers. Hieronder vindt je een selectie van de veelgestelde vragen over deze producten. Mocht je zelf een vraag hebben, schroom dan niet deze te stellen via het contactformulier op de website.

Hoe werkt een bandschuurmachine?

Een bandschuurmachine wordt gebruikt om oppervlakten en planken te schuren. Dit kan bijvoorbeeld een stel planken zijn die eerst geschuurd moeten worden alvorens je ze lakt of verft.

Maakt Makita kwalitatief goede bandschuurmachines?

Absoluut. Sterker nog, de kans is groot dat je ouders al gebruik maakten van een Makita. Het merk is sinds 1915 bezig met het produceren van het beste elektrische- en tuingereedschap. De machines gaan doorgaans tientallen jaren mee, al kunnen we hier geen beloften over doen.

Voor wie zijn deze machines geschikt?

De bandschuurmachines van Makita zijn geschikt voor zowel professionals als thuisklussers. Dankzij het gebruiksgemak van de machines kan iedereen overweg met deze apparaten. De kunst is alleen om je aankoop af te stemmen op je wensen, en daar kan deze pagina je bij helpen.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo