Makita Bouwradio

Tijdens het klussen is het altijd fijn als je gebruik kunt maken van een Makita bouwradio. Met muziek wordt het werk een stuk leuker, en vliegt de dag voorbij. Hieronder vindt je een overzicht van de beste Makita bouwradio’s van dit moment. Met veel functies zoals bijvoorbeeld de nieuwe populaire bluetooth streaming functionaliteit of DAB-radio. Zo weet je zeker dat je wat afleiding hebt tijdens het klussen zowel op de werkplaats als thuis! Met de vertrouwde kwaliteit die we gewend zijn van het merk Makita.

Makita

Makita Bouwradio kopen

Bij het kopen van een Makita bouwradio is het belangrijk dat je kijkt naar een aantal factoren die je aankoop beslissen. Zo kan DAB-radio een functie zijn die je belangrijk vindt, terwijl een andere klusser hier geen baat bij heeft. Ook Bluetooth op de bouwradio is voor sommige bouwvakkers onmisbaar tegenwoordig. Gelukkig hebben we bij elke bouwradio duidelijk alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. Alle specificaties zijn uitgelicht en zullen je helpen bij het maken van een geinformeerde aankoopbeslissing. Hieronder staan de top-3 beste Makita bouwradio’s op een rijtje. Ze zijn allemaal uitermate geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik en voldoen aan alle eisen die je kunt stellen zoals een luid maar helder volume, robuuste kwaliteit (zal niet breken bij een slag of stoot), een goede accu, waterdicht (regen is dus geen probleem), en een snoer voor het koppelen aan netstroom als dat nodig is.

Makita DMR107 Bouwradio

Makita DMR107De Makita DMR107 is het basismodel van de Makita bouwradio’s. Het is een vrij simpele uitvoering zonder speciale functies als DAB-radio of Bluetooth. Het ontbreken van deze functies is echter terug te zien in de prijs. Deze basis bouwradio is dan ook de goedkoopste bouwradio van Makita, en is daarom ook de eerste op deze pagina. Wie op zoek is naar een startersradio met vele functies is de DMR107 een goede keuze. Zie hieronder de specificaties.

De DMR107 heeft een ingebouwde uitneembare accu die er voor zorgt dat je de radio ook mee kunt nemen naar bijvoorbeeld het dak, of een andere kluswerkzaamheid waar geen stopcontact in de buurt is. Hierdoor ben je erg flexibel, wat voor vele bouwvakkers echt een voorwaarde is van een goede bouwradio. Hij weegt slechts 4,6 kilo, en is dus gemakkelijk te tillen en vervoeren. Naast de accu heeft de radio ook gewoon de mogelijkheid om aangesloten te worden op netstroom, en wordt deze geleverd inclusief een netsnoer van een paar meter. De accu wordt daarintegen niet standaard meegeleverd. Je kunt echter gewoon de accu van je Makita boormachine gebruiken, dus mocht je die al in je bezit hebben dan hoef je deze niet los te kopen.

De radio is spatwaterdicht en stofbestendig waardoor je hem bij elk karwei kunt gebruiken, ook als er veel stof vrij komt of als het regent. De radio heeft een uitklapbare grip waarmee de radio gemakkelijk verplaatst kan worden.

Bekijk de Makita DMR107 bouwradio

Makita DMR108

DMR108 bouwradioDe Makita DMR108 is de ietwat professionelere versie als de bouwradio die we hierboven hebben gezien. Dit zie je terug in de functies, en met name als extra feature heeft de DMR108 Bluetooth compatibiliteit. Dit betekend dat je gemakkelijk draadloos muziek kunt streamen vanaf bijvoorbeeld Spotify of Apple Music, direct naar je Makita bouwradio. Dit is zeker met de opkomst van muziek streamingsdiensten een enorme plus, omdat je nu niet naar een radiostation met irritante reclames hoeft te luisteren, maar gewoon je eigen afspeellijst kunt opzetten. Daarnaast heeft de DMR108 nog een scala aan andere specificaties die we hieronder bespreken.

Erg handig is namelijk ook de USB-aansluiting waarmee je je smartphone kunt opladen. Bij vele smartphones zoals iPhones en Samsung toestellen neemt Bluetooth veel batterij, dus het is goed dat je direct je telefoon kan opladen en hem op de radio neer kunt leggen. Streamen & laden tegelijk. De DMR108 is spatwaterdicht en stofbestendig en heeft een IP rating van 64. Deze radio beschikt niet over de DAB-radio functionaliteit. Het display van de radio is verlicht, en erg duidelijk. Op deze radio krijg je 3 jaar garantie. Het geluid is erg goed en het zal je werkdag of klusdag zeker verbeteren dankzij het beluisteren van je eigen muziek.

Bekijk de DMR108 bouwradio

Makita DMR110 DAB+

Makita DAB+De DMR110 is dan eindelijk die bouwradio die wel de DAB-radio functionaliteit in huis heeft. DAB (Digital Audio Broadcasting) is een nieuwe techniek die het ontvangen van radio via digitale radiosignalen mogelijkmaakt ter vervanging van analoge radiosignalen. Het voordeel hiervan is een grotere selectie aan radiostations en een storingvrije ontvangst van het signaal. Daarnaast heeft deze DMR110 nog tal van andere specificaties, en die worden hieronder uitgelicht.

Deze DAB+ bouwradio werkt op accu, maar kan ook worden aangesloten op netstroom. De luidsprekers hebben een maximaal vermogen van 7 Watt, en produceren een goed stereo geluid. De DMR110 DAB+ weegt 4 kilo, en is spatwaterdicht en stofbestendig. Kan gebruikt worden op de meest stoffige en natte werkplaatsen en locaties. Gemaakt van robuust kunstof dat tegen een stootje kan en volledig blauw in de kleur van Makita. De batterijduur van de accu is goed om maarliefst 31 uur muziek te luisteren.

Bekijk de DMR110 DAB+ bouwradio

Video

Bekijk de onderstaande video voor een visuele representatie over de Makita bouwradio’s, en hoe alles in zijn werk gaat. Ook zie je in het filmpje hoe de 18V accu in de achterkant van de radio geklikt kan worden, en krijg je een goed beeld van de functionaliteiten van deze machine.

Over Makita

Het bedrijf Makita produceert al sinds 1915 elektrisch gereedschap. Sindsdien is het uitgegroeid tot een wereldwijd gebruikt merk dat bekend staat om zijn kwaliteit & duurzaamheid. Dit is ook terug te zien in de bouwradio’s van het merk, en je kunt er van uitgaan dat je jaren meekan met de radio. Mocht er onverhoopt toch iets stuk zijn, dan kan je gebruikmaken van de 3 jaar garantie die je op de producten krijgt.

Mocht je nou toch niet de bouwradio gevonden hebben waar je naar zocht? Bekijk dan ook eens onze andere top bouwradio’s. Daar zie je een overzicht van ook de andere merken als DeWalt & Metabo.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Goedklusgereedschap.nl
      Logo