Beste Bouwradio’s op Accu

Met een bouwradio wordt het klussen een stuk aangenamer. Lekker in de zon klussen met op de achtergrond wat goeie muziek is bijna het mooiste wat er is. Met een bouwradio op accu kun je dit moment ook beleven op locatie. Op deze pagina vindt je de beste bouwradio’s die voorzien zijn van een accu. Je vindt er ook gebruikerservaringen en specificaties van de radio’s.

Bouwradio op Accu kopen

Een bouwradio is een robuuste radio die tegen een stootje kan. Hij is bestemd om te gebruiken op de bouwplaats, waardoor ze zeer weerbaar zijn, ook tegen stof en vuil. Omdat het lastig is om een keuze te maken als je een bouwradio gaat kopen hebben wij hier de besten op een rijtje gezet. Zo kun je snel een goede keuze maken, wel zo makkelijk!

DeWalt DCR016

DeWalt DCR016Deze bouwradio van DeWalt is zeer robuust. Dit zie je direct aan de verstevigingen rondom het apparaat. Hij heeft een gewicht van 5,7 kg en is geschikt voor het afspelen van FM en AM radio. Het mooie is dat deze DCR016 ook je via je telefoon muziek kan afspelen. Zo heb je altijd je eigen muziek bij je op de bouwplaats. Met de 3,5 mm AUX kabel verbind je gemakkelijk je telefoon of MP3 speler en geniet je van je eigen muziek. Is te gebruiken op netstroom en op de accu. De beschermende rolkooi geeft je een stabiele radio die niet zomaar stuk is.

Gebruikers zijn erg te spreken over de geluidskwaliteit en de goede ontvangst van de radio. Als nadeel wordt de ontbrekende Accu gezien. Deze kan er los bij besteld worden.

Metabo Powermaxx RC WildCat

Metabo Powermaxx RC WildCatDeze Metabo Bouwradio is welbekend en zul je waarschijnlijk op vele bouwplaatsen aantreffen. Hij is erg compact en weegt slechts 2 kg. Hij kan op netstroom functioneren, of op accu. Hij laadt de accu’s ook nog eens uit zichzelf op. Is spatwaterdicht, stofdicht en kan tegen een goede stoot. Ideaal voor op de bouwplaats dus. Hij speelt tot 6 uren achterelkaar op een accu. Ook kun je je telefoon aansluiten op de radio en je eigen muziek afspelen via bijvoorbeeld Spotify of Apple Music. Dit doe je door de 3,5 mm AUX kabel te verbinden met je telefoon. Overigens werkt dit ook met tablets en MP3 spelers.

Gebruikers geven aan deze radio erg robuust te vinden, en eenvoudig in de bediening. De accu van de Boormachine past er in wat als voordeel wordt gezien. Als nadeel wordt een ontbrekende dockingmogelijkheid voor je telefoon genoemd. Deze zul je op de radio of er naast neer moeten leggen.

Metabo RC 14,4-18

Metabo RC 14,4-18Deze bouwradio is de krachtpatser onder de Metabo’s. Zoals de naam al doet vermoeden werkt deze op zowel een 14,4 en 18 volt accu. De RC 14,4-18 is naast een radio ook een multifunctioneel apparaat. Zo kun je via de USB aansluiting je telefoon opladen, wat natuurlijk super handig is. Ook kun je een alarm instellen. Met z’n gewicht van 5,3 kg heeft hij een krachtige speaker in huis om je muziek met een hoge kwaliteit af te spelen tijdens het klussen. Ook bij deze kun je je telefoon aansluiten en direct muziek afspelen via de radio. Hij wordt standaard geleverd met een AUX kabel, netsnoer en een handleiding.

Gebruikers vinden het geluid en echt pluspunt. Ook wordt de gebruiksvriendelijkheid als een voordeel beschreven. De zenders en tijden die de RC 14,4-18 kan onthouden zijn ook als voordeel aangeschreven. Verder werden er geen nadelen bevonden aan dit apparaat.

Aanbevelingen

 • Als je op zoek bent naar een goedkope bouwradio op accu dan is de Metabo Powermaxx RC WildCat de juiste keuze voor jou.
 • Als je wilt gaan voor de beste geluidskwaliteit dan is de DeWalt DCR016 voor jou een geschikt apparaat.
 • Als je een veelzijdig apparaat wilt met oplaadmogelijkheid voor je mobieltje dan is de RC 14,4-18 van Metabo een goede aankoop.

Op zoek naar een bouwradio van het merk Makita? Bekijk dan eens onze Makita Bouwradio’s. Mooi op een rijtje gezet en geselecteerd op basis van functionaliteit zoals Bluetooth muziek afspelen via je telefoon, en DAB+ radiosignaal ontvangen.

Goedklusgereedschap

Goedklusgereedschap

Al sinds 2015 bezig met het reviewen en gebruiken van allerlei soorten gereedschap.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Goedklusgereedschap.nl
   Logo