Freesmachine

Freesmachine

freesmachinesEr zijn verschillende soorten Freesmachines die je kan gebruiken voor verschillende doeleinden. De bekendste freesmachines zijn de Bovenfrees en de Sleuvenfrees. Verder heb je ook nog de Multifrezen, Muurfrezen, Lamellenfrezen, Kantenfrezen en Lakfrezen. Voor elke soort klus heb je weer een andere frees nodig, dus weet van te voren zeker of je de goede frees koopt. Hieronder vind je een kort overzicht wat je met elke soort kunt.

Bovenfrees

Een bovenfrees is geschikt voor het frezen van gleuven en profielranden, het overzetten van vormen en het netjes afwerken van verschillend plaatmateriaal. Het is ook de meest populaire soort onder de freesmachines.

Muurfrees

De muurfrees wordt ook wel de sleuvenfrees of -zaag genoemd. Hij is erg handig voor het wegwerken van kabels of leidingen in verschillende groefbreedtes.

Kantenfrees

Kantenfrezen worden ook wel de randfrees of -zaag genoemd. Deze is ideaal voor het afwerken van randen en hoeken. Nauwkeurig mee te werken tot in de meest moeilijke plekken. Zorgt voor een mooi strak en glad eindresultaat. Likje lak er overheen en klaar is kees!

Lamellenfrees

Een lamellenfrees wordt vaak gebruikt voor het maken van blinde houtverbindingen. Zeer handzaam om mee te werken en bereikt elke hoek. Geschikt voor alle houtsoorten.

Merken

Op Goedklusgereedschap.nl hebben we een selectie gemaakt van de beste merken die freesmachines maken. Onder deze gerenommeerde merken vallen Bosch Groen, DeWalt, Hitachi Powertools, Metabo en meer. Voor een volledig overzicht kies je een van de links hieronder.

Makita RT0700CX3J

De Makita RT0700CX3J is een multifrees die maarliefst 3 verschillende vormen kan aannemen. Zo kan hij dienst doen als een bovenfrees, kantenfrees en als trimmer. Ontworpen & ontwikkeld door het in 1915 opgerichte bedrijf Makita dat al jarenlang kwalitatief sterke freesmachines maakt. Ook de RT0700CX3J is hierop geen uitzondering. Geschikt voor zowel de professional als […]

Muurfrezen

Op zoek naar een mooie muurfrees? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres. Groot assortiment aan muurfrezen van merken als Ferm en Makita.

Lamellenfrezen

Op zoek naar een lamellenfrees? Bekijk hier het gehele assortiment lamellenfrezen. Gerenomeerde merken als Makita, Dewalt en Ferm. Hoge kwaliteit en duurzaamheid staan bij deze fabrikanten hoog in het vaandel, wat voor jou de kwaliteit waarborgt.

Top-10 Best Verkochte Bovenfrezen

Een overzicht van de top-10 best verkochten van alle topmerken die deze machines maken. Bekijk alle specificaties en gebruikservaringen om zo een verantwoorde keuze te maken bij het maken van je aankoop. Bekijk welk vermogen voor wie geschikt is, en wat voor freesdiepte je minimaal moet hebben. Zo voorkom je een miskoop en klus je verstandig.